Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. juni 2005

Er nettet for alle?

Filed under: Blandet — Henny Stewart @ 16:56

Det burde det være, efter min mening. Derfor bryder jeg mig heller ikke om passwordbeskyttede steder, hvor man skal tegne abonnement eller på anden måde betale for at få adgang.

Jeg har ladet mig fortælle, at diverse lyssky websteder fungerer på den måde, og det er jeg i og for sig aldeles kold over for. Det er sikkert helt fint, at man skal have et kreditkort for at få adgang til snusk, spil og ulovlig software.

Det, der generer mig, er, når f.eks. undervisningssites og tutorials er passwordbelagte. Kan folk, der vil forsøge at score kassen på, at andre ønsker at lære, ikke lave programmer og sælge dem på cd-rommer i stedet for at lægge dem på nettet? Åbenbart ikke. Der er selvfølgelig også fordele for brugeren ved at et program er netbaseret; h/n er fri for at skulle installere det på egen PC.

Jeg har her ikke taget stilling til, hvad producenterne af netbaserede undervisningsmaterialer skal leve af, hvis de ikke kan sætte password på og lade folk betale for at få adgang. Blot vil jeg tillade mig at konstatere, at der er masser af open source, og at udviklerne af dette altså åbenbart klarer at overleve. Donationer fra taknemmelige brugere samt diskrete reklamer turde vel være en mulighed for at hive nogle grunker hjem.

1 kommentar

  1. […] kan finde poster her på domænet, der er dateret helt tilbage til 1. juni 2005. Så gammel er bloggen bare ikke. Den første post her på domænet blev skrevet 25. oktober 2008. […]

    Pingback by Extrablog — 22. maj 2013 @ 20:27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.