Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

27. oktober 2008

Vi bruger ikke: Bukser til 2000 kr. +

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 15:20

Undertiden kommer man til at tabe sin remote på gulvet og får derved skiftet over til kanal 3, hvor de har et program, der vist nok hedder “Priskrig”. Konceptet er, at man får fat i tre par, gerne fra vidt forskellig baggrund. Disse par skal så besøge hinandens mere eller mindre stilfulde hjem og gætte på, hvad forskellige genstande i hjemmet har kostet. Parrene får et point for hvert rigtigt gæt. Til sidst i hvert besøg skal de gætte, hvad pågældende hus eller lejlighed er vurderet til, og gætter de rigtigt, får de 5 point for det. Det vindende par får så en præmie.

Hmnn. Jeg har måske nok tabt min remote temmelig mange gange, siden jeg kender programmet så godt. Men det er nu lidt interessant at sidde og godte sig over det dyre bras, andre har. Og så må jeg også sige, at jeg simpelthen ikke fatter det. Det gamle ord om at kende prisen på alt og værdien af intet rinder mig i hu.

Her sidst, jeg “kom til” at se programmet, var en af de ting, der skulle gættes pris på, et par cowboybukser. De så ærlig talt herrens ud. Fulde af huller og med hængende trevler over alt. Selv ville jeg ikke være bekendt at lukke yderdøren op for posten, hvis jeg f.eks. havde været iført disse bukser, fordi jeg skulle hvidte loft, hvilket er den eneste aktivitet, jeg bare ville overveje at iføre mig rædslerne til. Jeg vil med andre ord anslå bukserne til en meget lav, måske endda en negativ værdi. Men så kommer vi til prisen. De kostede over 2000 kr.

Så er det man må sige, at der må findes nogle meget dygtige reklamefolk et eller andet sted, siden de kan bilde unge mennesker ind, at de skal bruge deres surt tjente skillinger på sådan noget elendigt bras.

Selv køber jeg bukser, hvor jeg kan få nogle, jeg kan være i til en rimelig pris. Det kan jeg som regel i Føtex og i A-Z. Føtex har somme tider tilbud på to par til 179 kr. Se det kan da høres!

Jeg har naturligvis også antennerne ude. Somme tider er der lagersalg og outlets, der kun har åbent i en kortere periode, og sådan nogle steder kan man virkelig spare penge. Der var f.eks. et sted, hvor de havde fast pris på alle enheder: 50 kr. Der købte jeg selvfølgelig stort ind. Så stort, at jeg ikke har taget alle tingene i brug endnu. Jamen hvad så med moden, vil nogen måske spørge. Nej, jeg er ikke bekymret for, om nu de ting jeg har købt er umoderne ved den tid, jeg begynder at bruge dem. Jeg køber aldrig outrerede modeting. Mine ting kan man godt bruge i 10 år eller så længe, de nu kan holde.

Det er jo et andet problem ved 2000 kr.’s bukserne: De så ikke ud til at kunne holde til at blive vasket. Hvorfor køber man så et par så dyre bukser, som man er nødt til at smide ud, så snart de er blevet snavsede? Jeg kan kun se en grund: For at prale af, at man har råd. Skulle jeg nogensinde få tilbøjeligheder i den retning, tror jeg, at jeg vil købe guld og diamanter eller sådan noget.

Men det er nok bare endnu et tegn på, at jeg intet fatter. Det, det er moderne at prale med, er at man har råd til at smide 2000 kr. væk. Se, det ville jeg aldrig nogensinde gøre, om jeg så havde nok så meget råd til det.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment