Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

28. oktober 2008

Vi bruger ikke: Skyllemidler

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 16:22

Skyllemidler, disse babyblå eller rosa, kvalmt sødtduftende, slimede foreteelser, som findes nær alle vaskemaskiner. Hvad skal man med dem? I min barndom havde man ikke sådan noget pjat. Man kunne til nød putte lidt eddike i sidste hold skyllevand, hvis man var så uheldig at bo et sted med meget hårdt vand. Skyllemidlerne kom vel til sidst i 60’erne og i begyndelsen af 70’erne. Nogle smarte reklamefolk har haft held til at bilde os ind, at vi ikke var ordentlige mennesker, hvis vi ikke tilsatte enhver vask sådan en kop pastelfarvet snot.

Jeg ved egentlig ikke, hvad nytte, midlerne formodes at gøre. I reklamerne kan man læse, at de blødgør fibrene. Hvad betyder det egentlig? Er fibre ikke præcis så hårde eller bløde, som de nu engang skal være? Jeg mener, hvis fibrene virkelig bliver blødere, er det så ikke et tegn på, at tøjet er i gang med en eller anden forrådnelsesproces? Nogle mennesker vil så sige, at skyllemidlerne fjerner statisk elektricitet. Dertil kan jeg svare, at jeg aldrig bruger tøj af uld. Det kradser. Jeg bruger heller ikke tøj, der er 100% kunstfibre. Efter at jeg ramlede ind i klimakteriet, kan jeg simpelthen ikke holde sådan nogle polyester- eller acrylsager ud. Jeg kunne lige så godt klippe hul i en sort affaldssæk og gå med den. Jeg bruger hovedsagelig tøj, der er lavet af bomuld eller viscose, og den slags opbygger ikke statisk elektricitet. Altså: Skyllemidler er helt overflødige.

Mens vi er i den branche, så bruger jeg heller ikke hårbalsam. Jeg mener, tænk den lige igennem: Først vasker man sit hår i shampoo. Så skyller man håret grundigt, og håret er så rent, som det kan blive. Skulle man så hælde en kop snot op i håret bagefter? Nej, så sviner man det jo til igen. Hvad så med dem, der har langt hår? Håret er jo meget lettere at rede ud, når man har brugt balsam. Tjah, det er det muligvis, men man må bare lade være med at filtre håret sammen mens man vasker det. Det kan faktisk sagtens lade sig gøre, og ja, jeg har selv langt hår!

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment