Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

31. oktober 2008

Vi bruger: Webhosting

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 11:18

Webhosting har ikke noget med forkølelser eller den slags host at gøre. Næh, det er “host” på engelsk, altså “vært”, det betyder. Når man har sine egne hjemmesider under egne domæner, kunne man sådan set godt have siderne til at ligge på en server hjemme i stuen. Det er der også nogle mennesker, der har. Men for de fleste, der har små forretningssider eller hobbyprojekter, vil det være en dyr og besværlig løsning. Det er ret dyrt i strøm f.eks. at have en server kørende 24 timer i døgnet.

Det, de fleste gør i stedet, er at leje sig ind hos en webhost på et såkaldt webhotel. Den slags er selvfølgelig heller ikke gratis, men kan dog være rørende billigt. Det kan koste helt ned til en flad tier om måneden. Det kan også koste en hel del mere, det kommer så ganske an på, hvilken host man vælger.

Selv ejer jeg efterhånden mange domæner med vidt forskelligt indhold, og jeg har valgt at placere dem hos i alt fire forskellige udbydere i den billige ende af spektret. Mine projekter er for de flestes vedkommende hobbybetonede, og for de af projekterne, der er arbejdsrelaterede, er det desværre ikke sådan, at jeg tjener en masse penge på dem, så det med discounthosting lå ligesom lige for.

Når det er sagt, skal det også siges, at man faktisk får meget for pengene hos disse billige hosts. Jeg bruger UnoEuro, Gigahost, Cliché og One. De reklamerer alle med fri trafik (eller gjorde det i det mindste, sidst jeg kiggede), og man siger, at det er falsk reklame. Omvendt har jeg nu ikke nogle sites, der er så vanvittigt populære, at det bliver et problem. Hvis det skulle ske, ville jeg nok bare sælge noget reklameplads og bruge pengene til at opgradere mit webhotel.

Det er ikke så nemt at skulle fremhæve den ene host frem for den anden af de fire, jeg bruger. De fungerer alle og prisen er også udmærket. De har hver især gode egenskaber, og det må være lidt af en temperamentssag, hvad man foretrækker.

Min rækkefølge ovenfor er dog en prioriteret liste, og her følger forklaringen:

  • UnoEuro oplever jeg færrest problemer med (det kan godt være, at det er en helt og holdent subjektiv fornemmelse). De er meget hurtige. De sidste gange, jeg har bestilt nyt domæne/hotel hos dem, har det været oppe inden for en time, hvilket er superflot.
  • Gigahost kan jeg godt lide, fordi det er en masse plads, hvor man har ret til et ubegrænset antal domæner og databaser osv. Hvad der kan trække ned hos dem, er at supporten kan være lidt langsom til tider, og at de har haft nogle problemer med lange svartider på serverne.
  • Cliché kommer som nr. 3, fordi de ikke automatisk giver statistik med til webhotellet, og fordi de havde nogle problemer med deres servere for år tilbage (jeg har desværre en hukommelse som en elefant!), men det har faktisk kørt aldeles upåklageligt i årevis nu.
  • One kommer sidst, fordi de har (for) mange domæner på hver server. Hvis man har noget, der kører på database, kan det ikke være mere krævende end f.eks. WordPress. Hvis det kræver mere, vil det simpelthen ikke virke hos One. De har også den uskik, at hvis man ikke vil have webhotel hos dem mere, skal man sige det op pr. snailmail tre måneder før aftalens udløb. Ellers hænger man på et år mere. Ganske vist er det billigt, men mange bække små osv.

Det er selvfølgelig helt op til den enkelte, hvad man vælger, herunder også, om man vælger en dyrere host. Det har jeg også prøvet, og jeg oplevede bare ikke, at det var pengene værd.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment