Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. november 2008

De bruger: Loppemidler

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 11:20

De er kattene. Jeg har et frisk billede af hankatten, Stoffer. Hunkatten, Olga, ville som sædvanlig ikke sidde stille længe nok. Især ikke, da jeg forsøgte at fotografere hende med det indbyggede kamera i Asus eee’en. Hun kan til nød finde sig i at blive fotograferet med et normalt kamera, hvor det går rimelig hurtigt, men når folk begynder at rende efter hende med en computer i hånden, synes hun altså ikke, det er spændende.

For resten er det der med hun- eller hankat lidt akademisk, idet de naturligvis begge er neutraliserede.

Stoffer

Men her er altså Stoffer. Den ene af to giftforbrugende misser. Vi er plaget af lopper, og det har vist sig at være utroligt svært at komme de små springfyre til livs. Vi har prøvet snart sagt alt, men der er ikke rigtig noget, der har vist sig at være 100% effektivt. Jeg gør som regel sådan: Hvis der er et helt akut klø/kradseproblem, giver jeg en Capstar-tablet. Det ordner lopperne i ca. 24 timer, så det er ikke løsningen som sådan. Dernæst plejer jeg at dryppe dem, kattene altså, i nakken med Fronline PourOn Vet. Det skulle, i teorien, holde dem loppefrie i en måned. Så skulle det være sådan, at hvis man gentager Frontlinebehandlingen 3 gange, så var man fri for lopper.

Her er det så, at filmen knækker, for jeg synes, jeg ser kløen og kratten allerede få dage efter, at de er blevet dryppet i nakken. Nu kommer mine katte ud, og der møder de andre katte, der jo godt kan tænkes at have lopper, der igen kunne tænkes at hoppe over på mine katte.

Jeg er på ingen måde vild med at bruge disse giftstoffer, men på den anden side kan jeg se, at kattene plages helt vildt af lopperne. Især Olga, der er allergisk over for dem. Hun havde faktisk en stor skaldet plet på ryggen af loppeeksem, dengang vi fik hende. Og det er ikke fair, at hun skal have disse allergiske reaktioner. Der er vel ikke andet at gøre, end at fortsætte med at behandle, selv om resultaterne desværre ikke er overbevisende.

Hvis man har læst med her før, vil man være klar over, at jeg er en ret nærig forbruger. Det svier mig helt ind i sjælen, hvis jeg skal betale høje beløb. Jeg kan fortælle, at Capstar-pillerne koster ca. 20 kr. pr. stk og Frontlinebehandlingerne knap 50 kr. pr. stk., men det er faktisk ikke derfor, at jeg ikke kan lide at bruge gift. Jeg betalte gladelig det dobbelte for noget, der virkede. Men jeg er ikke vild med giften, dels fordi kattene nogle gange virker utilpasse efter behandlingen, dels – selvfølgelig – er det en miljøbelastning. Jeg bryder mig på ingen måde om at tænke på, at jeg måske er med til at udrydde bierne, men hvad skal man gøre?

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment