Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

5. november 2008

Vi bruger: udbydere

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 21:44

Udbydere af kabel-tv og internet, forstås. Det burde nok egentlig være udbyder i ental, for bortset fra et forkølet forsøg med TeleDanmark (som det hed den gang) og Get2net og et par små modems, der lavede mærkelige lyde og var lige til at falde i søvn til, ja, bortset fra det, er jeg Stofanet-kunde. Dvs. jeg var kunde hos Hjørring Antenneselskab, før de blev gift med Stofanet.

Mit første kabelmodem var på størrelse med en skotøjsæske, en af dem til langskaftede støvler. Når det virkede, var det fantastisk. Når det ikke virkede, og det var tit, var det dybt frustrerende. Da jeg startede, kostede det 250kr. om måneden for internet. Men kort tid derefter blev det lavet om til forbrugsafregning, og så blev det dyrt. Flere måneder kom det til at koste over 1000 kr.!

Men så kom Stofanet og flex-rate, og så var det til at høre igen. Internetforbindelsen er også blevet både mere stabil(bank under bordet) og væsentligt hurtigere, og modemmet er nu en diskret lille sag, så der er (lige nu for tiden) ikke de helt store planer om at skifte udbyder. Ikke på grund af internetforbindelsen, i hvert fald. Naturligvis checker vi konkurrenternes priser fra tid til anden, Stofanet er jo ikke den eneste udbyder, der er blevet billigere, men så vidt vi kan se, er de pt. fuldt konkurrencedygtige.

Men hvad så med TV? Vi har et utal af kanaler, og de allerfleste af dem er det argeste bras. Måske er kvaliteten på TV-programmer dalet, siden jeg var ung og vi kun havde en kanal, eller også er jeg blevet mere blasert med årene. Eller også er det en blanding af begge dele, i hvert fald er der mange aftener, hvor jeg simpelthen ikke kan finde noget, jeg gider se i fjernsynet.

Jo, men kvaliteten af programmerne kan man da ikke skylde udbyderen for? Næh, men man kan godt kritisere udvalget af kanaler. Vi har ganske vist en mulighed for at stemme på kanalerne hvert år, men de forskellige pakker er sat sammen på en måde, så jeg i hvert fald aldrig får mine ønsker opfyldt. Jeg ville simpelthen så gerne have et par engelske kanaler. Jeg mener ikke engelsksprogede, dem har vi nok af, men de er amerikanske! Englænderne kan altså noget med fjernsyn, både når det gælder drama, dokumentar og nyhedsdækning. Det er jeg ked af at gå glip af.

Derimod kunne jeg sagtens undvære f.eks. TV3 og TV3 plus. Det er ikke fordi, disse kanalers programmer er specielt ringe, jo nogen af dem er, det er mere, at jeg ikke gider alle de reklamer. Det ødelægger en god film, hvis der skal afbrydes hvert kvarter for at få en reklameblok, der er næsten lige så lang. Der sker typisk det, at man giver sig til at zappe fra kanal til kanal og ikke kommer tilbage til udgangspunktet i tide. På den måde bliver oplevelsen fragmenteret, ikke god.

Jeg kunne også godt undvære de såkaldte realityshows. Jeg har lovet mig selv, at jeg hverken vil se Robinson, Sandhedens time, Big Brother eller Find en mand til mor. Det er som sandpapir på nerverne. Hvis man kan holde til at se den slags, må man have hård hud på sjælen. Den slags programmer er åbenbart populære, hvis de ikke var det, ville man vel ikke lave dem. Det er et sørgeligt vidnesbyrd om vores tid, at folk stiller op til den slags programmer, og at andre folk lader sig underholde ved at sidde og se på dem.

1 kommentar »

  1. Remarkable! Its actually remarkable piece of writing, I have got much clear idea regarding from this paragraph.

    Comment by Books — 21. september 2012 @ 2:34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment