Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. november 2008

Fred og fordragelighed

Filed under: Blandet — Henny Stewart @ 23:23

Overskriften hentyder ikke entydigt til en positiv foreteelse, selv om det nok sædvanligvis fremstilles sådan. I al almindelighed er det vel bedre end modsætningen, ufred og fjendskab. Det er i hvert fald mindre anstrengende og mere befordrende for nattesøvnen at leve i fred og fordragelighed med sine medmennesker.

Når jeg alligevel ikke mener, at det er en entydigt positiv tilstand, så er det jo fordi det somme tider er nødvendigt at komme op og markere sin uenighed. Man kan ikke bare ukritisk gå med til hvad som helst, som ens omgivelser måtte byde en. Så ville man jo være et gummimenneske. Ergo kan man heller ikke bare tilpasse sig andre menneskers mærkværdige opførsel i en uendelighed. Så ender man jo med at blive lige så sær selv. Eller værre.

Altså må man somme tider sætte mageligheden over styr for at kæmpe for noget, der betyder noget for en. Dette gælder selvfølgelig på mange planer, lige fra det personlige til det nationale. Men når jeg siger kæmpe, skal det ikke nødvendigvis tages helt bogstaveligt. Man kan godt kæmpe uden at gå i krig.

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.