Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. november 2008

Vi bruger ikke så meget: Moderne frisurer

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 18:11

Måske er det også bare et tegn på, at man er ved at være gammel, lige som så meget andet, men er det bare mig, eller er frisuremoden blevet mere og mere underlig på det sidste?

Nu er det meget længe siden, jeg har forsøgt mig med noget i den branche. Mit hår er mere eller mindre langt, men altid langt nok til at lave en hestehale. En gang i mellem synes jeg, at det bliver for langt og for besværligt, og så får jeg et stykke kappet af. Det sker sådan hvert 3. -4. år, og det er frisøren fuldt ud i stand til at gøre på tilfredsstillende vis, nemlig helt lige og uden takker, så dette er ikke en klage over frisørernes evner som sådan.

Nej, det er moden, jeg ikke synes om. De moderne frisurer ser efter min mening ud, som om håret er hakket af med en machete. Fuldt af takker og ujævnheder. Og det lader til, at håret også skal sættes, så det ser så uredt ud som muligt. En overgang puttede folk også så meget “produkt” i lokkerne, så håret ikke blot så uredt ud, men også mat og uvasket. Men det uvaskede look er da heldigvis blevet gammeldags igen, så vidt jeg kan se.

Hvis man så snakker om farver, så er det et helt kapitel for sig. Der synes at være to hovedretninger: En, hvor man tilstræber et naturligt udseende, og en hvor man tilstræber et hårdt og særdeles unaturligt udseende. Den første version er der ikke så meget at sige til, bortset fra, at jeg ikke kan se, at der skulle være noget galt med ens naturlige hårfarve med den mængde gråt, naturen nu engang har sat der.

Personlig er jeg glad for mine grå hår, jeg er nemlig kommet ærligt til dem. Før i tiden, før jeg altså fik gråt hår, har jeg da eksperimenteret lidt med farve, men den tid er forbi. Jeg vil altså ikke være slave af mine “rødder”. Desuden er jeg blevet mere og mere allergisk med alderen, og jeg tror absolut ikke, at de kemikalier, der indgår i hårfarver, er sunde for en.

Den anden trend, den jeg kaldte de hårde og unaturlige farver, ser jeg mest hos unge piger. Der er f.eks. tale om blondiner, der farver deres hår helt ensfarvet matsort. Det ser altså ikke godt ud. Jeg er godt klar over, at det er en del af en stil, men alligevel. Jeg håber, at de unge piger vokser fra det. Men jeg ser også midaldrende damer med assymetrisk klip og hår i 5 forskellige farver, og det er sjældent kønt. Men opsigtsvækkende, det er det da. Nogle gange får man et helt mærkeligt indtryk, når sådan en frisure sidder på hovedet af en mild morlil, der minder om ens bedstemor. Gud ved, hvem der råder de kvinder mht. frisurer? Det må vel være deres frisører, men jeg synes at de er blevet gjort en bjørnetjeneste.

Det værste, man kan se med farver, er både mænd og kvinder, der højt op i alderen bliver ved med at farve deres hår så mørkt, som de tror, det var i deres unge dage. Man kunne godt nævne nogle eksempler på dette, som man næsten dagligt kan se i TV, men jeg skal være så venlig at lade være. Efterhånden, som man bliver ældre sker der jo også noget med de andre farver i ansigtet, ikke kun med håret. Sådan en hård brun eller sort hjelm på et blegt 60-70 årigt ansigt ser altså forfærdeligt ud. Den mørke hårfarve får huden til at virke ekstra gusten. Og det bliver ikke bedre, hvis så vedkommende har smurt noget orangefarvet make-up i hovedet for at virke solbrændt og ungdommelig.

Man behøver selvfølgelig ikke gå totalt i bedstemor-modus, men det betaler sig respektere den alder, man nu har opnået. Det kan så være svært for nogen, kan man se.

3 Comments »

  1. […] De leder og leder efter inspiration på internettet. Og fordi jeg nu et par gange har nævnt ordene “hår” og “frisure” mv. her på bloggen, bliver mange af de hårfortvivlede stadig gelejdet […]

    Pingback by Jeg har sagt det før … | Hverken fyrre, fed eller færdig! — 17. juli 2009 @ 14:59

  2. […] skrevet om hår, ville jeg da lige checke, hvordan det står til her hos mig. Det lader til at det p****** garn skal være min skæbne. Jeg kan ikke prale af pejlehatte eller amme-g-strenge, men jeg skal da godt […]

    Pingback by Ikke et ord om hår | Hverken fyrre, fed eller færdig! — 8. november 2009 @ 15:11

  3. […] skrevet om hår, ville jeg da lige checke, hvordan det står til her hos mig. Det lader til at det p****** garn skal være min skæbne. Jeg kan ikke prale af pejlehatte eller amme-g-strenge, men jeg skal da godt […]

    Pingback by Ikke et ord om hår! | Hverken fyrre, fed eller færdig! — 8. november 2009 @ 16:36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment