Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

2. januar 2009

Når jeg bliver gammel…

Filed under: Blandet — Henny Stewart @ 23:34

Tjah, hvis jeg altså bliver gammel? Der er vel dem, der vel sige, at man ikke kan blive noget, man allerede er og blah, blah, blah! Jeg er over halvtreds og ganske vist ikke ved det bedste helbred, men gammel, det er jeg godt nok ikke!

I lyset af velfærdskommissionens resultater, og de forlig, partierne lavede lige efter, at disse resultater var blevet offentliggjort, og som de nu er ved at rende fra, hvis man da ellers kan løbe, samtidig med at man står i kø ved håndvasken og lider af metaformix; ja, i dette ubarmhjertige lys må man nok konstatere, at muligheden for at skulle stolpre af sted på arbejde med en rollator er helt reel.

Tænk på, hvilke ændringer, man bliver nødt til at indføre: Parkeringsbåsene må være dobbelt så brede, så man kan kan komme ud med rollatoren uden at skramme andre biler. Dørene må også være bredere, hvis det skal være sådan, at to oldinge kan passere hinanden. Da hørelsen har det med at forsvinde med alderen, må jeg forvente, at der bliver etableret teleslynger i alle lokaler. Hvad man kan gøre for at kompensere for efterhånden svigtende syn, ved jeg ikke, men der må da være et eller andet …

Nu skal man selvfølgelig ikke kun være negativ. Det kunne da være meget sjovt at lave rollatorræs på steder, hvor man har lange gange. Ligeledes har jeg lagt mærke til, at moderne rollatorer er forsynet med en art lad fortil, hvor man kan have sine ting. Vældig praktisk. Der kan man f.eks. anbringe sin dosispakkede medicin, sådan at man ikke ved et uheld kommer til at spise sin kollegas medicin. Det med at bytte medicin vil være noget, man så kun gør ved festlige lejligheder og for morskabs skyld.

Man kan da også håbe på, at korttidshukommelsen til den tid er så ødelagt, at man helt har glemt, at man en gang betalte til og regnede med at kunne gå på efterløn, når man var omkring de 60 for så ca. 5 år senere at gå på pension. Sådan helt med vilje og frivilligt at lade være med at arbejde og vel at mærke også at have råd til det, skal man vist ikke regne med at kunne mere, uanset hvor gammel man går hen og bliver.

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.