Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

2. januar 2009

Nu går det mod lysere tider!

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 17:29

Man kan næppe mærke det endnu, desto vigtigere er det at huske det og fortælle det til andre. Men i dag har været en rimeligt klar dag. Jeg nåede lige at fange det sidste af solnedgangen gennem silhuetten af naboens træer:

Ellers er det jo hverdagen, der venter lige om hjørnet. Første arbejdsdag på mandag efter over 2 ugers juleferie. Ren luksus, men nu er det altså også ved at være nok. Trænger til at se noget andet end disse fire vægge. Så er det jo også sådan, at når man nu engang skal arbejde, så er det ikke godt at være væk fra det for længe. Man ville måske gå hen og glemme vigtig viden eller færdigheder, der er nødvendige for at kunne udføre sit arbejde ordentligt.

Vi får jo også hele tiden ørerne tudet fulde med, at arbejdet er så vigtigt for vores selvopfattelse og selvtillid. Når det gælder udlændinge, der frivilligt eller ufrivilligt er kommet hertil, så forsøger man at bilde dem og os andre ind, at når bare de kommer ud på arbejdsmarkedet, så er alle integrationsproblemer, ja alle problemer i det hele taget, løst. Det er en lidt farlig tro, den. Hvad sker der så, når folk mister deres arbejde, som nogen jo selvfølgelig vil gøre, specielt som samfundsøkonomien tager sig ud for øjeblikket? Bliver man så værdiløs? Uintegreret?

Det ville nok være sundere for os alle sammen, hvis ikke helt så meget af vores identitet lå i arbejdslivet. Men det bliver nok meget svært at overbevise folk om det.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment