Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. januar 2009

Børn må gerne løbe

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 23:56

Det er på det lokale bibliotek, de godt må det. Jeg synes, det er befriende, eftersom børn slet ikke kan lade være med at løbe, hvorfor så ikke indrette deres omgivelser, sådan at de kan komme til det? I dag på biblioteket var der en stor flok børn. De havde alle deponeret deres fod- og overtøj således:

Hvor er min flyverdragt?

Hvor er min flyverdragt?

De skal da nok få et stykke overtøj hver med sig hjem igen, men hvem siger, at det er det samme, som de kom med? I børnenes afdeling var der også mulighed for at klæde sig ud. En lille pige på måske 3-4 år stod og pakkede sig ind i et blåt slag af en eller anden art. Hun var helt væk i sin prinsessedrøm. Et andet sted sad to små børn og lavede en animationsfilm. Midt i det hele var der nogle børn, der brugte en rutchebane meget flittigt.

Hvis man nu skulle være kommet på biblioteket, fordi der var noget, man skulle studere, kan man selvfølgelig komme til det. Man kan endda få ro og fred til det. Der er en række lydisolerede kabiner med pc’er, som man kan låne. Den eneste betænkelighed jeg har ved kabinerne, er at de har lidt lovlig friske farver efter min smag:

Mægtig friske farver!

Mægtig friske farver!

Der er også pc’er, der ikke står i kabiner, og så er der selvfølgelig trådløst internet over det hele, hvis man har sin bærbare med og foretrækker at bruge den. Der er selvfølgelig også pladser med elstik, hvis man skulle være ved at løbe tør for strøm. Nej, i så henseende mangler der virkelig ikke noget. Den røde dims, man ser foran kabinerne, er en “rød tråd”, der går gennem hele biblioteket. Nogle gange er den i bordhøjde, nogle gange er den en bænk, nogle gange er den bare en stribe i gulvet, og atter andre gange er den en slags døråbning. Den er et stærkt grafisk islæt i den ellers minimalistiske, hvide stil biblioteket er holdt i. Jeg synes også, at den virker som et humoristisk islæt. Der er også andre tegn på “god værkstedshumor” på biblioteket. Se bare her:

God værkstedshumor!

God værkstedshumor!

Skulle man gå hen og blive brødflov under besøget, er der også råd for det. Biblioteket har sin egen café, “Efter bogen”, hvor man kan købe lækre sandwiches og kage. Man må tage kaffen med sig ind i selve biblioteket, hvis man gerne vil læse samtidig. Der er også et afsnit med gamle bøger, Chesterfieldstole og læselamper. Somme tider er der en biblioteksbesøgende, der powernapper i det afsnit.

Hvis I kommer til Hjørring, kan I jo selv undersøge sagen. Biblioteket ligger i Metropol, indkøbscentret i midtbyen.

2 Comments »

  1. Dejligt og misundelsesværdigt bibliotet, I har deroppe.
    Den Røde Tråd er da noget af detskønneste, jeg har set længe, og værkstedshumoren er heller ikke uden evner.
    Vi skal op og bo i nabolaget i en uges tid senere på året og tidligere erfaringer har lært mig, at Hjørring er en by, der er værd at gæste 🙂

    Comment by Ellen — 23. januar 2009 @ 18:29

  2. Ja, jeg er selv ret imponeret af biblioteket. Hvordan Hjørring ellers er at besøge er nok lidt svært for mig, der bor her, at tage stilling til. Vi fastboende kunne godt nogle gange efterlyse lidt flere kulturtilbud, men det er jo ikke nogen hovedstad, vi bor i.

    Comment by admin — 23. januar 2009 @ 19:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment