Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

23. januar 2009

Vi bruger også: Dyrlæger

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 20:44

De to “vigtigste” beboere her i huset, nemlig kattene Olga og Stoffer, skulle til dyrlægen i dag. En gang om året skal sådan nogle kræ jo vaccineres og checkes. Det var så i dag. Jeg tror ikke, kattene har været i transportkasser siden sidste år ved denne tid, så det var ikke nemt. Især Stoffer var ikke nem at få proppet i kassen. Han blev panisk angst, og det hele strittede på ham. Man kan ikke lade være med at synes, at det er synd. Jeg kan i hvert fald ikke. Olga blev bare rasende og lod os tydeligt vide, at hun ikke uden videre vil acceptere den slags behandling. Det kan man ligesom bedre forholde sig til.

Vi var også lidt spændt, for sidste år viste det sig, at Stoffer havde en masse tandsten. Når en kat skal have en tandrensning, skal den i fuld bedøvelse, hvilket jo altid indebærer en vis risiko, og samtidig koster det også en sær masse penge. Men hans tænder var ok i år, så det havde vi ikke behøvet at bekymre os over. Derimod havde han #¤%& lopper igen. Det er altså nærmest umuligt at komme de tingester til livs. Jeg fik dog et nyt loppemiddel med hjem, så nu håber vi, at det er mere effektivt end det, vi hidtil har brugt. Vi havde snakket om, at Stoffer måske var lidt tynd. Det syntes dyrlægen ikke. Faktisk mente han, at Stoffer var lidt overvægtig og burde på skrump.

Olga derimod var ikke lidt overvægtig. Hun er, stadig iflg. dr. Dyr, FED (ja, jeg holdt hende for ørerne, da han sagde det), ca. 1/3 for meget vejer hun. Vi har da snakket om herhjemme, at hun er ved at være lidt godt i stand. Omvendt er hun en meget aktiv dame, og når hun hopper op på taget af huset nærmest i et hug, så virker hun heller ikke særlig besværet af sit bugflæsk.

Så det lader til, at vi har to overvægtige misser, der bør på skrump. Hvordan det er gået til, kan vi slet ikke regne ud. Der er jo ikke (hmnnn..) andre i huset, der har det problem. Dyrlægen foreslog, at vi skulle nøjes med at fodre to gange om dagen, og kun lade misserne have adgang til maden i 10 minutter ad gangen. Samtidig anbefalede han, at vi anskaffede nogle ørepropper til den første tid … De er jo vant til at have mad stående fremme altid, sådan at de kan få en bid, hvis der skulle opstå brødflovhed.

Foreløbig har de nu ikke spist noget særligt, efter at vi kom hjem fra dyrlægen. De er lidt sløve ovenpå vaccinationen. Vi var små tusind kroner fattigere ved hjemkomsten, men vil man have dyr, må man jo bare betale ved kasse 1.

8 Comments »

 1. Hej Henny

  Ja, det er noget underligt noget, de der dyrlægepriser.. det er lidt ligesom tandlægepriserne… hvorfor skal det koste en halv fynsk bondegård.. ?

  Vi har indekat.. Xena.. og hun er helt sikkert godt i stand. Men hun er super aktiv, og en meget glad kat.. så vi gør ikke noget ved det, hun skal have det godt. Hun er i øvrigt rigtig god til at styre sit madindtag, så det aldrig bliver alt for meget.. lige bortset fra, når hun får lidt tun (fra dåse), så går hun helt amok 😉

  Comment by Ann-Charlotte Kjeldsen — 25. januar 2009 @ 19:31

 2. Det er rigtig dyrt at gå til dyrlæge, og jeg har så ladet mig fortælle, at det kan gøres billigere, hvis man finder en dyrlæge på landet. Jeg synes så, der er en vis tryghed i, at dyrlægen faktisk er ekspert i smådyr. Men, men, men … Det der med at sætte midderne på skrump, det tror jeg ikke rigtig bliver til noget. Måske færre godbidder, men ligefrem sulte dem, det kan jeg ikke klare!

  Comment by admin — 25. januar 2009 @ 19:37

 3. Jeg ved ikke, hvad det er med katte, men de ved på en eller anden måde, at der ikke er noget rart i vente, når de skal ind i den kasse – også første gang; det synes jeg faktisk var lidt mærkeligt.
  Min erfaring er også, at katte er gode til selv at styre fødeindtagelsen – dyrlæger er bare så strikse 😮

  Comment by Ellen — 25. januar 2009 @ 20:56

 4. Ja, dumme er de jo ikke, kattene. Dyrlægen gav mig et tip: Man skal putte dem ind med bagenden først. Det vil jeg prøve næste gang. Vores dyrlæge er selv sådan en senet herre uden et gram overflødigt fedt. Gud ved, hvad han tænkte, da han stod og fortalte min mand og mig om, hvordan vi skulle sætte kattene på kur? Min mand sagde bagefter: He’s throwing shit at the moon. Det er jeg også bange for …

  Comment by admin — 25. januar 2009 @ 21:00

 5. Mine katte har været på slankekur i flere år. I hvert fald sådan i teorien. Hvor er det svært når de står og piver – og ser på mig med deres store øjne……

  Comment by Jens — 26. januar 2009 @ 21:03

 6. Ja, Jens, jeg bliver også blød. De er jo vant til at få, hvad de vil have. De kan da ikke sådan forstå, at der pludselig er indtrådt hungersnød i huset.

  Comment by admin — 26. januar 2009 @ 21:47

 7. Uha ja, vi kender meget af det, du fortæller, Henny, vores katte hader også transportkasserne (og dyrlægen), men de skal jo vaccineres en gang om året. Du kan få tørkost med færre kalorier (adult light), det bruger vi til vores katte, som ikke er fede, selv om de har maden fremme hele tiden.
  Men dyrlægebesøg er sandelig dyrt …

  Comment by Madame — 26. januar 2009 @ 21:28

 8. Jo, Madame, de får Adult Light – hedder det vist, det er fra Hills, i hvert fald. Men så var det jo, at Stoffer fik tandsten og skulle have noget foder i større stykker, Oral Care, fra Royal Canin. Det kan de begge to vældig godt lide, men det er desværre ikke kalorielet. Det hjælper dog åbenbart på bisserne!

  Comment by admin — 26. januar 2009 @ 21:51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment