Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

21. februar 2009

Statistik

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 22:56

Når man har et webhotel, får man som regel noget statistik-halløj med. Man kan vælge at ignorere skidtet totalt og bare publicere løs, men personligt finder jeg webstatistik særdeles underholdende. Det er ikke kun sådan nogle kvalitative oplysninger, som hvordan det går med antallet af unikke besøgende (det er de da forhåbentlig alle sammen (?)), hvilke sider, der har vist herhen osv., selv om det selvfølgelig er interessant, især for folk som mig, der forsøger at deltage i dansen om guldkalven; nej det, der især er spændende er, efter min mening: Hvad leder de efter, de folk, som besøger min blog?

Nogle af dem kommer forhåbentlig, fordi de har været her før, og fordi de har et mere eller mindre velbegrundet håb om, at jeg på et eller andet tidspunkt vil ytre noget interessant. Men det gælder langt fra alle besøgende. Et flertal leder efter noget bestemt, og desværre  finder de nok sjældent det, de leder efter, her. Det må være noget med søgemaskinernes algoritmer, eller hvad det nu er – det forlyder, at Google har måttet indrømme, at de faktisk har mennesker ansat til at udvikle søgemaskinen.

Nej, og nu kommer vi snart til kernen af det, jeg vil sige: På et tidspunkt skrev jeg noget værre konservativt snak om hår, frisurer, farver osv. Dette indlæg er så kommet til at figurere i søgemaskinerne, hvilket igen bevirker, at fortvivlede kvinder i alle aldre bliver gelejdet herover i håbet om at finde ud af, hvordan deres lokker skal betvinges fremover. Det havde og har jeg ingen som helst idé om, og derfor er det, at jeg forærer denne forretningsidé til hvem, der måtte kunne gøre brug af den: Lav en webside med frisuretips for kvinder i alle aldre, smæk nogle reklamer på, og vips! Din  lykke er gjort. Ca. 75% af de søgninger, der fører til nærværende website, handler om frisure, hår osv. En hel del af disse igen handler om gråt hår. Der er et marked! De gråhårede kvinder i Danmark aner simpelthen ikke, hvad de skal stille op, hvis de da ikke skal gå til frisøren og blive klippet assymetrisk og farvet i fem forskellige neonnuancer.

Desværre kan jeg ikke selv bidrage med meget. Jeg har som regel hestehale. Forleden så jeg en gråhåret dame, som havde meget kort hår. Det klædte hende eminent godt. Jeg selv ville komme til at ligne en tugthusfange fra en tegneserie med den frisure. Så jeg kan desværre ikke hjælpe.

Hvis nogen af jer finder/laver sådan et website, så giv mig lige et praj, for jeg kunne også godt bruge lidt inspiration!

6 Comments »

 1. Haha, det var morsomt, Henny.
  Der kommer mange besøgende hos mig, der søger på ‘speltboller’ eller på ‘Kunstnerfest på Skagen’ – jeg gør det ellers ikke ret meget i nogen af delene. Men en statistik er interessant at have, og jeg bruger selv Statcounter. Jeg synes især, det er sjovt at se, hvilke lande de besøgende er fra.

  Comment by Madame — 21. februar 2009 @ 23:16

 2. Ja, det er da ret sjovt. Her i februar er der hele to, der har fundet herhen ved at skrive “henny heks” i et søgefelt et eller andet sted … Det syntes jeg ikke rigtig, jeg ville skrive i hovedteksten …

  Jeg har også koblet Statcounter på her, den serverer oplysningerne på en lidt anden måde end den statistik, jeg får fra UnoEuro, så den er meget nyttig.

  Comment by admin — 22. februar 2009 @ 10:09

 3. Jeg fik reklame for et kursus, der hed “Skriv til Google”, hvor der i kursusbeskrivelsen bl.a. stod, at det hele handler om overskrifter. Jo mere beskrivende overskrift, jo flere googlehits. Så var der lige som ingen grund til at tage det kursus, for det virker, har jeg set via min egen blog – men ja, indholdet hitter da også, har jeg lagt mærke til.

  Statistikkerne er ret sjove at studere – og jeg kan kun give dig ret i, at Akismet er meget effektiv.

  Comment by Ellen — 22. februar 2009 @ 19:18

 4. Hold dig endelig væk fra de kurser! Man kan kende den slags websites, hvor folk følger sådan lærdom. Gaaab! Hvor kedeligt!

  I webdesign ng’erne er der somme tider folk, der vil påstå, at de ved præcis hvor mange ord, der skal stå på hver side, og hvilke overskrifter, der skal til. Bah Humbug, siger jeg bare!

  Comment by admin — 22. februar 2009 @ 19:24

 5. […] inspiration på internettet. Og fordi jeg nu et par gange har nævnt ordene “hår” og “frisure” mv. her på bloggen, bliver mange af de hårfortvivlede stadig gelejdet herover. Se engang her, de […]

  Pingback by Jeg har sagt det før … | Hverken fyrre, fed eller færdig! — 2. august 2009 @ 0:33

 6. […] fra den petrokemiske industri, så går det såmænd nok altsammen! 21. februar, 2009 — Statistik25. oktober, 2009 — Havde nær glemt det…18. oktober, 2009 — Mass Observation17. juli, 2009 […]

  Pingback by Ikke et ord om hår! | Hverken fyrre, fed eller færdig! — 8. november 2009 @ 16:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment