Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

29. marts 2009

Pc’er er kedelige!

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 13:45

Der skal nok være dem, der vil sige, at nogen har stjålet Hennys password og logget ind for at lave dette indlæg, for Henny kunne da aldrig i livet finde på at lave et indlæg med den overskrift. Jo, det kunne jeg, og det mener jeg. Pc’erne selv er kedelige, og især alt det, der kan være i vejen med dem, specielt når de har været i ukyndige hænder, er møghamrende kedeligt.

Hvor ligefrem hamrende dødkedsommelige de er, mærker jeg helt ind i sjælen lige nu. Forklaring: I sin tid, da Ruder Konge var knægt, og vi fik de første pc’er her på min arbejdsplads, var sammensætningen af lærerkollegiet tilfældigvis sådan, at jeg var den, der umiddelbart fattede dem hurtigst, og derfor blev det mig, der fik ansvaret for maskinparken. Det har jeg så haft lige siden, med undtagelse af en kortere periode, hvor ledelsen i al sin visdom besluttede at ansætte en mand til arbejdet. Det gik ikke så godt, men han er død nu og de mortuis nihil sin bene … og mor her fik jobbet tilbage.

Pc’er er blevet nærmest en anden art dyr i de 15 år, der er gået siden vi fik de første. Vedligeholdelsen af dem er på ingen måde blevet nemmere, især ikke i forbindelse med at vi har fået megahurtigt bredbånd. Det er rent ud sagt  utroligt, så meget skidt, der kan hoppe på nakken af troskyldigt surfende nu om stunder. En overgang vejrede jeg morgenluft: Vi fik alle pc’erne på et netværk, som man kun havde adgang til med et personligt logon, og netværket var så nogenlunde beskyttet af en firewall. Skulle der gå skidt i en af kasserne var det kun et spørgsmål om få tastetryk for at genoprette den.  Godt system, som vi ikke har over hele huset. Det fører for vidt at forklare, hvorfor vi ikke har det, men…

Så nu sidder jeg her på en højhellig søndag og venter på, at nogle processer kører færdig, så jeg kan slukke for maskinparken og komme hjem, mens der stadig er sol på himlen. Det ser nu ud til at gå ganske langsomt, så måske skulle jeg bare skride og så lade dem koge færdig hen over natten? Man bryder sig jo ikke om at lade maskinerne stå tændt så længe, men det kan godt blive løsningen. Så kan maskinerne stå her og kede hinanden, kan de.

Jo, pc’er er kedelige. Det, der er interessant ved dem, er jo, hvad man kan afstedkomme med dem som redskaber. Det finder jeg til gengæld virkeligt spændende, men desværre er der ikke rigtig nogen, der er interesseret i at betale mig for at beskæftige mig med den side af sagen for tiden. Og man skal jo leve.

Jeg har så brugt en del af ventetiden på at begå dette megakedelige indlæg, men nu er det slut. Jeg skal rundt og se, hvor langt de kedelige er nået i teksten.

6 Comments »

 1. Ha ha – pc’er er måske nok kedelige, men det er du bestemt ikke 🙂
  Du kan alt det, jeg gerne ville kunne… godt nok er jeg officiel superbruger på alt tænkeligt software på arbejdet, men lortet (sorry: hardwaren) skal virke! Når den ikke gør det, har vi nogen, der kan få skidtet til at virke, og sådan en er du åbenbart.
  Jeg er meget glad for, at der er nogen, der kan gennemskue, hvad der sker inde bagved, for det er vi et par stykker, der ikke er helt gode til. (Ok, det har du vist opdaget?)
  Så meget ved jeg dog, at jeg omgående sletter mistænkelige mails, og jeg downloader heller ikke alskens ting ganske ukritisk.

  Comment by Ellen — 29. marts 2009 @ 19:25

 2. Næh, det er nu ikke mange skruetrækkerjob, jeg påtager mig. Men tit er det ganske almindelige ting, som brugerne egentlig selv burde gøre, som ikke bliver gjort og som er skyld i, at maskinerne kører dårligt. Der er også tit tale om, at der bliver installeret nogle programmer, der hver især bruger ressourcer på en uheldig måde og tvinger det stakkels apparat i knæ. Det går jeg så og rydder lidt op i. Kedeligt, kedeligt.

  Comment by admin — 29. marts 2009 @ 19:32

 3. Hihi, Henny, stakkels dig at skulle vedligeholde en hel maskinpark – godt det ikke er mig! Jeg har rigeligt i to på jobbet og én hjemme, og Gud hvor kan man bruge meget tid på det.

  Ha’ en dejlig mandag 😉

  Comment by Madame — 30. marts 2009 @ 7:11

 4. Ja, det er rigtigt, at man kan komme til at bruge en hel masse tid og kræfter på dem, uden at der kommer noget særligt ud af det. Og så taler man om, hvor tids- og arbejdsbesparende, sådan nogle apparater er! Det er de selvfølgelig også, men der kræves et vist niveau af savoir faire, før besparelsen er helt tydelig. Personlig er jeg bare så glad for, at jeg har mine egne pc’er. Det ville være ubærligt, om man også skulle ind og rydde op, før man selv kunne få lavet noget arbejde!

  Comment by admin — 30. marts 2009 @ 9:26

 5. Jeg har helt enig! Pc´ere er meget kedelige! Men de kan heldigvis bruges til meget sjovt og jeg kan slet ikke undvære min pc.

  Comment by Jens Drejer — 31. marts 2009 @ 18:04

 6. Heller ikke jeg! Jeg har mere end en, og er glad for dem.

  Comment by admin — 31. marts 2009 @ 18:07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment