Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. april 2009

Godt, Per Stig Møller!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 18:27

Afghanistans præsident, Hamid Karzai, har for at tækkes det shiahmusklimske mindretal i landet underskrevet en lov, der giver shariahvilkår til shiahmuslimer i Afghanistan. Loven betyder bl.a. at kvinder kun kan forlade deres hjem, hvis de har fået tilladelse til det af deres mænd, at voldtægt indenfor ægteskab er tilladt og andre uhyrligheder.

Som en afghansk kvinde sagde: Nej, det er ikke de shiahmuslimske kvinder, der har ønsket dette. Det er kun nogle få shiahmuslimske mænd, der har siddet sammen og fundet på det her.

Her er det så, min sjældne ros til udenrigsministeren indtræffer: Han har nemlig sporenstrengs skrevet til den afghanske regering og forlangt, at den straks kalder loven tilbage. Vi har soldater i det land for at hjælpe dem med at opbygge demokrati og i det hele taget genvinde civilisationen efter talebanernes hærgen. Vi er der ikke for at understøtte sådan noget som shariah. Det kunne lige passe, at unge danskere skal dø for at forsvare den slags. Bravo, Per Stig!

2 Comments »

 1. Lad os klappe i vores små hænder sammen.
  Det er så afskyelig en indstilling at have, og det er rigtig flot, at Hr. Møller reagerer så prompte.
  Men hvordan i alverden skal de arme kvinder nogensinde få bedre forhold, når de i den grad bliver trynet og derfor ikke får en chance for at blive hørt?
  Det er en svær kamp at kæmpe, og jeg føler meget med de af verdens kvinder, der må leve under sådanne vilkår.

  Comment by Ellen — 3. april 2009 @ 7:03

 2. Ja, det er godt, at han ikke sidder den slags overhørig. Nu, bagefter, er der så nogle kommentatorer, der mener, at sagen er mere speget end som så, og det skulle såmænd slet ikke undre mig, om de har ret. Teorien går ud på, at mange afghanere opfatter Karzai som amerikanernes skødehund, og at han har underskrevet den famøse lov netop for at blive udsat for noget udenlandsk kritik, sådan at den indenrigske opposition stikker piben lidt ind. Ja, de er snu, de politikere!

  Comment by admin — 3. april 2009 @ 7:20

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment