Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

5. maj 2009

Og hvad har hun NU fundet på???

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 16:01


Eller det tror jeg da, at hun tænker. Jeg har skaffet nyt kamera, af spejlrefleksvarianten, stort og klodset at se til. Det er mit første af den slags, som jeg har købt her i min høje alderdom. Jeg husker i sin tid, da jeg læste, var der nogle af mine studiekammerater, der åd havregrød 3 gange om dagen nærmest i månedsvis for at få råd til sådan et. Dengang var de selvfølgelig ikke digitale, kameraerne. Det at få en film fremkaldt og få lavet aftryk var så dyrt, så det i sig selv kunne lægge en dæmper på udfoldelserne. Men nu syntes jeg, at de billigste af de digitale spejlreflekskameraer er ved at være nede i et prisleje, hvor selv halvfattige skolelærere kan være med, vel at mærke uden at være henvist til havregrød.

Jeg har ellers været en svoren tilhænger af “point-and-shoot”, lommekameraer, eller hvad vi nu kalder dem. Men efter at have taget ca. 50 billeder af katten med det nye kamera, kan jeg godt se, at det giver nogle helt anderledes muligheder for at styre tingene. F.eks. er det der med, at baggrunden er ude af fokus særdeles praktisk, når man har sådan en have, som jeg har… Der er også meget at lære, netop fordi der er så mange muligheder for at stille på ting og sager. Det skal jeg så have sat mig ind i hen over de nærmeste uger og måneder. Det var faktisk kun meget få af mine kattebilleder, der var noget ved, og det er nok mest et tilfælde. Men med tiden får jeg vel lært, hvordan jeg får gode resultater. I mellemtiden er der en automatisk indstilling, som er nærmest idiotsikker. Den kan man jo altid bruge, hvis det er.

Jeg er nu på ingen måde færdig med de små kameraer. Der er noget meget tiltalende ved, at man faktisk kan have dem i lommen, hvis man skulle føle for det. F.eks. kan jeg ikke rigtig se mig selv sidde i en kano på Uggerby Å med mit spejlreflekskamera. Men man ved selvfølgelig aldrig …

8 Comments »

 1. Wow! Det billede er helt skønt. Og hvor er hun bare sød!

  Jeg sværger selv til spejlreflekskameraet (selv om det er stort og uhandy), men selv om jeg også havde et, før de blev digitale, er jeg nu aldrig kommet særlig langt ind i alle de mange indstillingsmuligheder. Selv på ‘automatisk’ får man jo ret gode skud :o).

  Men … tillykke med nyanskaffelsen!

  Comment by Bente — 5. maj 2009 @ 19:36

 2. Takker! Ja, jeg kan godt se det. Der er nogle ting, der simpelthen bliver bedre, bare fordi det er sådan et kamera, også selv om man ikke har sat sig ind i tingene. Det er jo en langt bedre linse, end jeg nogensinde før har brugt, og det i sig selv skulle gerne give et bedre resultat.

  Comment by admin — 5. maj 2009 @ 19:43

 3. Ha HA – jeg kender det fra John. Han havde, da jeg lærte ham at kende for små 25 år siden, et udstyr, der var en fotograf fra TimeLife publikationerne værdigt. Han slæbte rundt på et linser m.m., der vejede i omegnen af 10 kg. Mindst. Så kom de første digitale kameraer, og han var helt solgt – cigaretpakkestørrelse – med sådan en kapacitet – FEDT!
  Det var jo så alligevel ikke helt godt nok, og der kom et til, der kunne lidt mere. Og et, der kunne lidt mere igen. Og så et digitalt spejlreflekskamera. Og så nogle ret gode linser, der liiige kunne noget, han havde savnet.
  Nu slæber han rundt på et digitalt udstyr af ´stort set samme størrelse som for 10-12 år siden. Jeg smiler. Han nyder kvaliteten. Og han er KLASSER bedre end mig til at tage billeder…

  Comment by Ellen — 5. maj 2009 @ 20:48

 4. Det er sådan set også gemalen, der i lang tid har været interesseret i spejlreflekskameraer og selv har haft et tidligere. Han har så smittet mig med interessen, og nu er jeg vist solgt!

  Comment by admin — 5. maj 2009 @ 20:53

 5. Det er et mesterfoto, Henny! Tillykke med dit nye kamera – det er jeg sikker på, du bliver glad for. Vi har også både et lommekamera og et stort klodset et, der kan alt. Men jeg er aldrig nået gennem brugsanvisningen, og derfor bliver det alt for ofte brugt med automatikken slået til. Men billederne er klart bedre end fra det lille kamera.
  Men jeg saver at bruge mit gammeldags spejlreflekskamera, hvor jeg kendte alle funktionerne :O)

  Comment by Madame — 6. maj 2009 @ 6:48

 6. Takker! Ja, jeg tror bestemt også, jeg bliver glad for at bruge det nye kamera. Jeg har været ude og kigge lidt på landskaber her i eftermiddag, har ikke nærstuderet billederne endnu, men jeg håber, de bliver gode.

  Comment by admin — 6. maj 2009 @ 13:19

 7. Wauu Henny, du kan sgu da noget med et kamera i hænderne!

  Kattebilledet er SKØNT og med masser af udtryk og rapsbilledet (i et andet indlæg) er da lige til at spise med alle sine lækre farver. Har du prøvet at gå tæt på et motiv? Altså så tæt på, at det stadig bevarer sin skarphed.

  Det er en helt ny mikroverden der åbner sig og pludselig kan man se, hvordan det gule i en bellis egentlig ser ud, eller blomsten på æbletræet eller…

  Det er fantastisk. Stort tillykke med det nye legetøj og god fornøjelse med det 🙂

  Comment by Anita — 8. maj 2009 @ 7:16

 8. Takker! Ja, jeg har taget mange billeder med makroindstilling, dengang jeg brugte et hp photosmart. Det kunne man stikke helt ind i blomsterne og stadig få skarpe billeder. Det er bestemt meningen, at jeg vil prøve det med det nye kamera også, for du har ret, det er en helt anden verden.

  Comment by admin — 8. maj 2009 @ 8:04

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment