Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

8. maj 2009

Aftentur

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 19:57

Vi besluttede lige at tage en spontan aftentur. Selvfølgelig havde jeg mit kamera med. Det blev til flere rapsmarker, hest med føl, et sving ude omkring Maarup Kirke, eller de sørgelige rester. Samtidig fik jeg lige toppen af Rubjerg Knude Fyr indfanget.

Billedet er lidt større, end det ses her. Hvis du højreklikker og vælger “vis billede”, kan du måske bedre se det.

Denne gang har jeg brugt Picasa til at lave collagen. Det er meget nemt, med nogle få klik kan man få det, ligesom man vil have det. Jeg bruger ikke Picasa så tit. Det er lidt for nemt, tror jeg. For dem, der ikke kender Picasa, kan jeg fortælle, at det er et gratis program, som har noget med Google at gøre.

Ellers bruger jeg PaintShop Pro v. 7 til efterbehandling af mine billeder. Jeg gør ikke vildt meget ved selve billederne, somme tider retter jeg måske lidt op på kontrastforholdene. Ellers formindsker jeg dem bare, for der er ikke nogen grund til at lægge et 4 MB billede på nettet. Det tjener bare til at genere folk med lidt langsomme forbindelser. Somme tider kan jeg godt lide at sætte en ramme på billederne. Rammerne laver jeg selv, men med klar inspiration fra forskellige steder. PaintShop Pro v. 7 er sådan en husmandsudgave af Photoshop, både hvad angår funktionerne – efter hvad jeg har forstået, jeg har kun snuset meget lidt til Photoshop – og ikke mindst, hvad angår prisen. Jeg stoppede ved PSP 7. Jeg har prøvet både version 8, 9 og 10, men jeg synes ærlig talt ikke, de har tilføjet noget som helst fornuftigt efter version 7, så jeg opgraderer ikke så længe den virker.

2 Comments »

  1. Sikke nogle dejlige billeder du har taget fyldt med forår! Det lille føl er slet ikke ti at stå for 🙂
    Jeg bruger Photoshop Elements – det er ikke særligt dyrt. Jeg synes, lige som dig, det er vigtigt at komprimere sine billeder, så man ikke lægger 4 MB ud og gør siderne alt for tunge.

    Comment by Madame — 9. maj 2009 @ 8:31

  2. Nej, jeg kunne jo heller ikke stå for føllet. Og det var virkelig meget lille. Det var dets mor også. Jeg ved ikke, om det er en islænder eller sådan noget. Har desværre ingen forstand på heste.

    Comment by admin — 9. maj 2009 @ 8:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment