Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. maj 2009

Fasan og monsun

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 13:00

Ham her ser jeg jævnligt på vej hjem fra arbejde, men først i dag havde jeg et kamera med og nåede at få taget et billede. Der er også et fasanpar, som bor tæt på skolen, hvor jeg underviser. Det må være fordi landet er ved at være tæt befolket, at de vilde dyr sådan slår sig ned i byen. Eller også er det fordi de ikke mistror mennesker. Hvor dum kan man være?

Selvfølgelig havde jeg ikke det bedst egnede objektiv på, og selvfølgelig var der ikke tid til at skifte. Jeg er ingen ørn til det skifteri, så derfor blev billedet langt fra perfekt. Men bedre end intet billede.

Jeg håber, han nåede at komme i ly inden monsunregnen startede. De sidste mange dage har det nemlig regnet nogle timer hver eftermiddag, og det må da være monsunen, der er kommet hertil?

Nu står jeg ellers foran 4 fridage, som jeg har glædet mig til. Der er bare lige et enkelt møde om en times tid, og så hedder det Kristi Himmelfartsferie. Fra næste uge går det så løs med de afsluttende danskprøver, samtidig med at de kursister, der ikke afslutter i denne eksamenstermin, selvfølgelig skal undervises og evalueres. Fra næste mandag og godt en måned frem vil der således være travlt.

8 Comments »

 1. Det er da et pletskud af den smukke fasankok, Henny! Næ, fugle gider ikke vente på, at vi skifter objektiv – så det er bare om at fyre fra hoften. Men sjovt nok bliver der jo tit fine billeder ud af det alligevel. Det lyder dejligt, at du har fire fridage fra om lidt 🙂

  Comment by Madame — 20. maj 2009 @ 13:49

 2. Tak, Madame. Nej, det er rigtigt, at kræene ikke indretter sig efter os. En af de gode ting ved digitale kameraer (og der er mange!), er efter min mening, at man uden særlige omkostninger kan tage en masse billeder. Når jeg ikke er tilfreds med det her, er det også på baggrund af, at jeg nåede at skyde ca. 20 gange, og dette var det bedste, der kom ud af det.

  Comment by admin — 20. maj 2009 @ 15:40

 3. Du er alt for selvkritisk! Det er svært at tage billeder af dyr og dit billede er rigtig flot.

  Det har ikke regnet så meget midt i København, men det fik vi da lige indhentet i nat. Det var helt vildt….. Jeg har sjældent set at det regnede så meget og himlen var næsten konstant oplyst af lyn.

  Jeg håber at du får nogle gode feriedage! 😀

  Comment by Jens Drejer — 20. maj 2009 @ 14:28

 4. Tak, Jens. Ja, det vejr er ikke, hvad det har været. Her har vi også haft store hagl et par gange. Når det regner, kommer der enorme vandmængder på en gang, og så holder det op igen. Sådan en stille, silende regn som man husker fra før i tiden er ved at være en sjældenhed.

  Comment by admin — 20. maj 2009 @ 15:41

 5. Det er da et o.k. billede af Hr Fasan 🙂
  Han har vel haft travlt med at jagte damer – så har man da ikke tid til at posere.
  Hvad vejret angår, synes jeg nu godt nok, at vi her på matriklen havde stille, silende regn hele sidste lørdag.

  Comment by Ellen — 20. maj 2009 @ 15:52

 6. Ja, det kan godt være, det var det, han havde travlt med. Det kan godt være, at det ikke er helt slut med stille, silende regn endnu, heldigvis. Jeg kan ikke fordrage disse byger, hvor det står ned i stænger, kloakker flyder over og det nærmest er umuligt at komme nogen steder tørskoet.

  Comment by admin — 20. maj 2009 @ 16:29

 7. Nej – hvor dum kan være, når man ikke mistror mennesker? 🙂
  Nu ved jeg ikke, hvor du har “skudt” fasanen. Men er det i København, er det vist meget usædvanligt at møde dem.

  Rigtig god Kristi Himmelfartsferie!

  Comment by Lone — 21. maj 2009 @ 6:46

 8. Den er skudt i Hjørring, og det er jo nok sådan, at vi trods alt er temmelig tæt på “landet” de fleste steder her i byen. Sådan er det nok ikke i København!

  Comment by admin — 21. maj 2009 @ 8:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment