Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

19. juni 2009

A Whole Lot of Bull…

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 12:02

Ja, det er måske nok sædvanligvis ikke et pænt udtryk, men i dette tilfælde synes jeg nok, det kan forsvares:

Det enorme dyr stod såmænd bare tålmodigt og stille i den silende regn og ventede på at blive trukket ind i ringen og bedømt sammen med de andre tyre. Jeg synes, det er et kolossalt flot dyr. Og bag ved stod der 3-4 mere, næsten mage til. Første del af vores ekskursion var nær regnet bort. Især, da vi stod og ventede på bussen, var der mange af model druknet mus, og desværre var ikke alle lige fornuftigt klædt på. Undertegnede blandt dem. Det viser sig, at min nye regnjakke ikke er helt vandtæt. Surt. Til gengæld havde jeg sandaler på. Så kunne mudderet heldigvis hurtigt løbe ud.

I en anden ring bedømte de køer. Jeg ved ikke rigtig, hvad kursisterne fik ud af dommernes dybt personlige kommentarer. Men jeg er forberedt på, at nogle af dem i næste uge vil spørge, hvad “pæn patteplacering” og “skævt bagyver” betyder.

Kort tid efter, at vi var ankommet til dyrskuepladsen, stilnede regnen så nogenlunde af, så vi kunne komme rundt og se alle dyrene og landbrugsmaskinerne. Jeg er selv født og opvokset på landet, men der har i den mellemliggende tid været en næsten ufattelig udvikling. Landbrug i dag har ikke meget med det landbrug, jeg husker fra barndommen, at gøre. Der var maskiner på dyrskuet, som jeg faktisk ikke aner, hvad man bruger til.

Traditionen tro var der også tivoli på pladsen. Denne gang med pariserhjul. Jeg tror ikke, jeg har set sådan et i et rejsende tivoli før, men det er måske mig, der ikke kommer så meget ud? Op i det skulle jeg i hvert fald på ingen måde!

Der var masser af skoleklasser og børnehaver på pladsen. Mange af klasserne havde iført sig farvestrålende t-shirts oven over regntøjet. God idé, så kan man altid finde sammen med nogle af sine egne i mylderet.  Andre havde ens hatte, der kunne tjene det samme formål. Nogle af hattene så faktisk hjemmelavede ud, så jeg spekulerede på, om børnene måske havde lavet dem i håndarbejde. Godt tænkt, synes jeg. Vi har ikke de samme bekymringer om at holde styr på vores kursister, da de jo er voksne, der kan passe på sig selv.

Der var gjort meget ud af børnene. Der var et aktivitetshjørne, hvor børnene kunne få lov at arbejde i en smedje, de kunne prøve at kærne smør, de kunne lave lerting, filtbolde og mange andre ting. Så var der selvfølgelig også en udstilling af dyr fra 4h medlemmer. Blandt andet nogle fantastisk flotte høns af racen “Rød Orpington”. Der var også en hel masse kaniner. Endelig var der selvfølgelig telte med smagsprøver af alle mulige lækre, økologiske produkter, og stande, hvor forskellige virksomheder fortalte om deres produkter og havde konkurrencer, man kunne deltage i, og nogle af dem gav kaffe og rundstykker.

Alt i alt var det en interessant formiddag. Jeg håber, at kursisterne syntes det samme.

Resten af billederne kan man se her:

6 Comments »

 1. Bortset fra jeres brusebad ser det ud som en spændende dag, I har haft! Jeg har aldrig været til et dyrskue, men har hørt flere gamle radioudsendelser fra dyrskuer – men det er vist ikke helt det samme mere. Der er mere gøgl over det nu, ser det ud til. Udstiller man også traktorer?

  Comment by Madame — 19. juni 2009 @ 13:04

 2. Ja, de udstiller traktorer i alle størrelser fra den mindste havetraktor til kæmpestore ting, man nærmest bliver bange for. Det er jo et sted, næsten alle landmænd kommer, så det er en god reklamemulighed. Da jeg var barn, kom jeg somme tider til dyrskue sammen med min far, og da var der også altid udstillinger af de nyeste landbrugsmaskiner.

  Comment by admin — 19. juni 2009 @ 13:12

 3. Jeg er jo også opvokset på landet, så jeg har også været med til at udstille både kaniner og heste på dyrskuer og ungskue i Herning og mange andre steder. Det er altid en utrolig spændende oplevelse. Men det har jeg jo ikke tænkt på i mange år, før jeg læser dit indlæg og ser dine billeder. Hvor er det ærgerligt med vejret – det er altså ikke sjovt, hvis man trækker rundt med et stort dyr! 🙁

  Comment by Jens Drejer — 19. juni 2009 @ 14:44

 4. Nej, det kan ikke være sjovt, når man har vasket dyrene og i det hele taget gjort, hvad man kunne, for at få dyrene til at se godt ud. Nu klarede det heldigvis op, og nu skinner solen. De havde også været hurtige til at lægge halm ud, hvor der blev mudret, så det blev ikke nær så slemt, som det kunne have været.

  Comment by admin — 19. juni 2009 @ 19:33

 5. Bortset fra forskellen, lyder det da fuldstændig som
  min barndoms dyrskuer 😉
  Der var dog godt nok ingen børnehaveklasser på besøg.
  Eller superspinkle pariserhjul, som jeg ellers nyder at få en tur i.
  Dyrskue er en helt speciel oplevelse.

  Jeg vil forfærdelig gerne være en flue på væggen, når du skal forklare dine kursister de nævnte fagkulørte udtryk 😛

  Comment by Ellen — 21. juni 2009 @ 20:57

 6. Ok, jeg har såmænd tegnet og fortalt mig gennem værre end det. Skulle alt andet glippe, har vi jo Google Translate, som en vis type kursist tror mere på end sine lærere under alle omstændigheder …

  Comment by admin — 21. juni 2009 @ 21:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment