Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

22. juni 2009

Det forsømte forår

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 20:15

Hans Scherfigs roman randt mig i hu i dag, hvor vi sad indendøre i et lokale uden mulighed for at åbne vinduerne og eksaminerede ca. 15 kursister. Der skulle egentlig have været 16, men én glemte at møde op. Hvordan den slags kan ske, kan man godt undre sig over. Der er visse kursister, der stort set ikke tænker på andet end deres afsluttende eksamen den sidste måned forinden. De gør for meget ud af det. Den person, der glemte at møde op, gør så for lidt ud af det. Men selvfølgelig kender man aldrig hele historien om andre menneskers liv, og der kan da være tale om lovligt forfald.

Da jeg skulle hjem, var der lige nogle minutters ventetid, og jeg havde mit lommekamera med. Derfor brugte jeg noget af tiden på at dokumentere, at der virkelig var alt for godt vejr, både til at holde eksamen og til at køre i tog. Men jeg nåede da at lægge mærke til nogle sjove detaljer på bygningerne i nærheden af trinbrættet:

Jeg var hjemme lidt før klokken 4, og fra klokken 6 til 8 havde jeg aftenundervisning. Sjovt nok var der pænt fremmøde, havde det nu været mig, der gik i aftenskole, kunne jeg måske godt have følt mig fristet til at pjække en aften med så dejligt vejr. Men det er nok bare mig, der har en lidt anløben arbejdsmoral!

Under alle omstændigheder blev det en temmelig lang arbejdsdag, hvilket får mig til at glæde mig endnu mere til sommerferien.

6 Comments »

 1. Jamen, jamen – man må da håbe, at dine elever ikke læser med her! Sådan at skrive om at pjække i godt vejr, hvad er det da for noget 😉

  Ha’ en god aften oven på den lange, varme arbejdsdag 🙂 .

  Comment by Bente — 22. juni 2009 @ 20:36

 2. Det kan der selvfølgelig være noget om. Men jeg tror nu ikke, de ideer kan være helt fremmede for dem. 🙂

  Comment by admin — 22. juni 2009 @ 20:42

 3. Det er også en grufuld lang arbejdsdag! Og så på en solkinsdag – det var synd. Det med at glemme at møde op minder mig om flere grønlandske lydtekniker, der var under oplæring hos os. De glemte også jævnligt at møde op.
  Jeg nyder også at kigge på huse i ventetider. Der er mange smukke huse i København, når man kigger op.
  Jeg håber, du kan nyde en roligere dag i dag 🙂

  Comment by Madame — 23. juni 2009 @ 7:01

 4. Ja, Madame, jeg skulle passe lidt på ikke at få mine fordomme bekræftet. Det er nu værst for manden selv, for nu går der 6 måneder, inden der er mulighed for at gå til eksamen igen. Hvis han så husker det.

  Jo, i dag har jeg heldigvis tidligt fri, og det skal gøre godt med en middagslur!

  Comment by admin — 23. juni 2009 @ 12:43

 5. Jeg kan nu heller ikke forstå, at man kan ‘glemme’ at møde op – lovlig udebliven skal vel meldes senest samme morgen som eksamen?
  Jeg g-l-æ-d-e-r mig også til ferie – både den sammen med John, men så sandelig også den i næste uge, hvor jeg tager til England.
  Du må trænge mindst lige så meget som jeg… med dine lange arbejdsdage 🙂

  Comment by Ellen — 23. juni 2009 @ 9:32

 6. Jo, Ellen, det skulle det vel. Men hvis man nu overhovedet ikke kan huske, at man skal til eksamen, så er man vel undskyldt, eller sådan har fyren vel tænkt. Men man kan selvfølgelig også komme ud for noget hændeligt på vejen hen til eksamensstedet, og det ville vel også tælle som lovligt fravær. Jeg ved ikke, hvad der var tilfældet her.

  Comment by admin — 23. juni 2009 @ 12:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment