Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

28. juni 2009

Den rosenfingrede dagning

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 11:40

Somme tider står overskrifterne til blogindlæg ikke i kø. Så kan man foretage et lån, sådan som jeg har gjort her. Det er vist fra Homer, Odysséen. Men jeg kunne sagtens have brugt en anden overskrift her. F.eks. ville Natteroderi have været et godt bud til dette indlæg. Jeg havde siddet oppe rigtig længe og set en film i fjernsynet, Michael Collins, og da jeg var færdig med det, stod der to firbenede og mente helt bestemt, at det var på tide, at de kom ud. De insisterede faktisk. Jeg gik med dem ud for at se, hvad det dog kunne være, der var så interessant. Det viste sig, at vi havde besøg af pindsvinene. To stk. denne gang. Kattene er meget interesserede i dem, men de holder dog som regel en respektfuld afstand. Måske har de været i karambolage med et pindsvin en gang og lært lektien.

Aurora

Der var ikke helt lyst nok, syntes kameraet, så det ville fyre blitzen af. Den slog jeg så fra, med det resultat at mange af billederne er rystede. Men hvad kan man egentlig forlange klokken 4 om morgenen?

Ellers kan jeg fortælle, at vi har spist islagkage til formiddagskaffen. Det er nemlig gemalens fødselsdag, og islagkage er det eneste, han ønskede sig. Det ønsker han sig hvert år. Men nu er det officielt: Jeg er gift med en pensionist. Det kunne da også have været brugt som overskrift. Eller hvad med den her: Vi får vel se, hvordan det går.

12 Comments »

 1. Hjertelig Tillykke til- og med ham. Jeg håber I får en rigtig dejlig søndag i hinandens selskab 🙂

  Comment by Anita — 28. juni 2009 @ 12:55

 2. Tak, Anita. Vi gør vores bedste!

  Comment by admin — 28. juni 2009 @ 13:08

 3. Hjertelig tillykke med gemalen – det var da et beskedent ønske ;-).

  Gad vide, hvad der var med i nat. Jeg var også syv lange og syv brede om at finde min seng. Sådan ca. kl. tre. Dog luskede jeg ikke rundt med kameraet i haven ;-). Og hvor er dine billeder dog stemningsfulde, rystelser eller ej.

  Fortsat god søndag!

  Comment by Bente — 28. juni 2009 @ 13:48

 4. I mine yngre dage var jeg udpræget b-menneske og vendte op og ned på nat og dag. Det er ikke godt for psyken eller kompatibelt med arbejdslivets krav, så jeg går normalt tidligt i seng for at klare det hele. Men netop en lørdag kan det ske, at jeg bliver siddende længe oppe.

  Takker på gemalens vegne!

  Comment by admin — 28. juni 2009 @ 13:54

 5. Tillykke med din mand, Henny! Islagkage til formiddagskaffen lyder rigtig lækkert.

  Gid vi også havde pindsvin i vores have, men jeg har aldrig set et eneste. Det er sjovt, at dine katte er interesseret i dem. Det minder mig om, når rådyrene går gennem haven – så strækker Sofus hals og bliver cirka ½ meter længere 🙂

  Comment by Madame — 28. juni 2009 @ 18:40

 6. Ja, Madame, det var rigtig dejligt med den islagkage i varmen. Den var fra Ryå mejeri, så det var lutter gode sager! Feder ikke før i morgen.

  Vi bor vist midt på en pindsvinerute, for der har været pindsvin i vores have al den tid, vi har været her. Somme tider har der været en hel familie med 6 medlemmer. Det er nogle sjove dyr, de lyder lige som grise, når de spiser. Og så skider de i fadet, så nogle grise er de. De får noget kattemad, som de lader til at kunne lide.

  Comment by admin — 28. juni 2009 @ 20:04

 7. Til lykke lyder det herfra til din pensionistgemal.
  Min har kun et år igen, inden han ‘rammer muren’…

  Sjovt nok kom vores pindsvin også i nat.
  Sjovt, fordi det var første gang vi hørte ham i år… eller også er det et helt andet pindsvin. Vi regnede med, at han var tørstig og måske også sulten, så vi satte, som dig, lækkerier og vand ud til ham.
  Vi synes det er så hyggeligt med pindsvinenes temmelig støjende adfærd, hvad enten de bare leder efter føde eller er i gang med noget så alvorligt som at starte den næste generation 😛

  Comment by Ellen — 28. juni 2009 @ 21:30

 8. Tak, Ellen. Vi bliver jo alle ældre, men det er jo nok bedre end alternativet.

  Vores pindsvin kommer som regel flere ad gangen. De får også både vand og mad. I starten, da vi ikke vidste bedre, gav vi dem somme tider ost. Det viser sig, at de elsker ost, men det er farligt for dem. De har en form for lactose intolerance.

  Comment by admin — 28. juni 2009 @ 21:35

 9. Åh ja, vi lavede den samme bommert ved at stille mælk ud til dem. Det er ikke ret mange år siden, vi fik at vide, at det kan de slet ikke tåle, de små pus. Somme tider er naturen drilagtig, for normalt får instinktet da dyrene til at afholde sig fra at indtage noget, de ikke kan tåle.

  Comment by Ellen — 29. juni 2009 @ 8:06

 10. Jeg tror masser af mennesker har stillet mælk ud til pindsvin, i den bedste mening. Men det bør man altså ikke gøre. De har meget bedre af vand.

  Comment by admin — 29. juni 2009 @ 9:03

 11. Tillykke med pensionisten, pindsvinet og islagkagen. Det lyder som en dejlig dag. 🙂

  Comment by Tina - omme i London — 29. juni 2009 @ 9:54

 12. Tak, Tina. Det var det såmænd også! 🙂

  Comment by admin — 29. juni 2009 @ 10:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment