Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

30. juni 2009

Up Sh** Creek Without a Paddle

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 16:39

Overskriften denne gang er et mere eller mindre velkendt australsk mundheld. Det refererer til det at befinde sig i en situation, som man ikke har fuld kontrol over, for nu at sige det pænt. Helt så slemt var det nu ikke for de fleste på vores kanotur i dag. Dels var det jo ikke Sh** Creek, men Uggerby Å, dels havde vi da alle mindst en pagaj til rådighed. Det viste sig, at visse deltagere mente, at man skulle have to pagajer pr. person. Hvis det ikke lige var for de manglende åregafler, ville det da måske nok være en god idé. Vi havde faktisk en kano, hvor alle tre passagerer gav sig til at padle energisk til den ene side. Don’t do this at home, kids! De måtte i det våde. Men hvis nu kanoen havde været udstyret med åregafler, og hvis de havde fået to pagajer hver, så var de garanteret kommet først!

På Uggerby Å, med pagajer!

Jeg må erkende, at jeg er i dårlig form, og turen var faktisk lidt hård for mig. Dog havde jeg været så forsynlig at anbringe mig i en kano med to raske og friske kursister, så på et tidspunkt sagde jeg til dem, at nu var de motorer. Det gik også vældigt. En overgang padlede de baglæns, men det var næsten lige så godt som at padle forlæns. På sidste års kanotur havde vi et par, der sad med ryggen til hinanden og padlede i hver sin retning. De kom ikke ud af stedet. Det oplevede vi ikke i år. Men vi fik da øvet padle og højre og venstre samt talt til 4 på adskillige sprog. Ellers er sådan en tur selvfølgelig mest en social anledning. Man hygger sig og spiser frokost sammen på stranden, hvor kanoerne så bliver hentet af deres ejermand. Men man skal ikke undervurdere betydningen af den slags sociale anledninger. Det kan godt være, at nogle minder fra en sjov og hyggelig dag kan hjælpe én igennem nogle svære, faglige ting senere hen. Under alle omstændigheder er det sundt for os alle at opleve hinanden i nogle andre sammenhænge end de sædvanlige.

Og så nåede jeg op på indlæg nr. 100, såmænd!

4 Comments »

 1. Et stort tillykke med dit indlæg nummer 100, Henny! Det lyder som en rigtig god idé, at du tager på ture sammen med kursisterne. Mon ikke også man lærer en del ved bare at tale og give los? Dansk efter naturmetoden …

  Comment by Madame — 30. juni 2009 @ 18:47

 2. Tak! Jo, vi håber jo, at det giver noget rent sprogligt også. I hvert fald fik de også gennemgået en del udråbsord i dag. Der var nemlig lav vandstand i åen, så vi var konstant ved at sejle ind i noget eller gå på grund.

  Comment by admin — 30. juni 2009 @ 18:56

 3. Uggerby Å har da vist ikke været det værste sted at være i dag med den tryggende varme. Så håber, du nød turen sammen med kursisterne. Ja, jeg ville jo nok ikke have gjort det, men jeg er altså også kun til det våde element, når jeg bader i det. Jeg dur ikke til sejlads – primært pga. af et fantastisk talent for søsyge (og jo, det kan også fås i en kano 😉 ).

  Comment by Bente — 30. juni 2009 @ 21:02

 4. Jeg syntes, der var for varmt, mens vi var på åen. Ude ved stranden var der dejligt. Jeg vil ikke påstå, at jeg ligefrem nyder at padle i kano, og jeg tror bestemt på, at man kan få søsyge i en kano. Den vipper jo! Det værste er, når man stiger i kanoen og kan mærke, at den giver efter. Den fornemmelse hader jeg.

  Comment by admin — 1. juli 2009 @ 6:10

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment