Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

6. juli 2009

Agurketid

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 20:50

Michael Jackson gik som bekendt hen og døde for nogle dage siden. Andre har kommenteret på ham, hans betydning for popmusikken, hans ulykkelige barndom, skandaler omkring hans person og jeg skal komme efter dig, så det vil jeg ikke gøre. Jeg har ikke personlig noget forhold til ham eller hans musik, så derfor har jeg naturligvis heller ikke forsøgt at skaffe billet til den mindehøjtidelighed, eller hvad det nu er, der skal finde sted i morgen, tirsdag. Men det er der så andre, der har. Blandt andet to danskere, der saftsuseme er taget hele vejen til Los Angeles i håb om at få lov at være med. Også en dansker, der stadig opholder sig her i landet og ikke kan nå at få visa i tide til at være med. Surt show, synes manden, der rent faktisk har fået billet.

Det er jo så, som det er. Det må folk selv om. Det vil nok være sådan, at nogle af de ting, vi hver især brændende interesserer os for, ikke overhovedet appellerer til andre mennesker. Det er heller ikke det, der her er ærindet. Det er derimod, at jeg har erfaret disse “rystende verdensnyheder” på landsdækkende TV. Licens- og skatteyderbetalte nyheder indeholder altså den slags, der dog for pokker må være ligegyldigt i forhold til, hvad der ellers sker i verden lige pt. Jeg fatter med andre ord ikke, at der åbenbart overhovedet ikke eksisterer noget væsentlighedskriterium mere. Med mindre, det altså er noget endnu værre, der foregår.

Et sidespring: Gennem visse kilder erfarede jeg for et stykke tid siden, at der verserede en nyhed i de urdutalende medier, der var noget af en sensation. Det handlede om en humunculus eller en lille mandsling, som man havde fundet et sted i Pakistan. Han var så lille, at han kunne ligge udstrakt på en middagstallerken. Han løb rundt på samme tallerken, og jeg har selv snakket med en, der hårdnakket påstår at have set det på YouTube. Selv kunne jeg kun finde klip, hvor han lå udstrakt og “død” på tallerkenen. Det forlyder, at nogle børn stenede den lille mand til døde. Selv syntes jeg, han så ud som et par visne gulerødder og en rødbede og nogle kartofler, der var bundet sammen med snor. “Han” lignede efter min mening noget, der aldrig har kunnet bevæge sig rundt ved egen kraft. Pointen med historien er, at den slap ud netop da den pakistanske hær gik ind i Swat-dalen og 2½ million pakistanere blev internt fordrevne. Netop i de kritiske første dage af denne operation var nyhedsmedierne på de egne altså mere optaget af en nisse, der rendte rundt på en tallerken. Det lignede en tanke, synes jeg.

Jeg håber ikke, det er det samme, der sker her, når de nationale nyheder skal underholde os om en mand, der har fået billet til en bisættelse, en koncert, et mediestunt eller hvad det nu bliver og ikke kan nå frem i tide.

Det må saftsuseme være svært for nyhedsoplæserne at finde en grimasse, der kan passe. Jeg er i hvert fald ikke misundelig.

6 Comments »

 1. Sødt lille agurketidsbillede 🙂

  Jeg håber ikke, at MJ kan få lov til at overskygge de – også i mine øjne – mere væsentlige ting fra rundt omkring på kloden. Eller i lille DK.
  Men det er helt sikkert, at alt, hvad der bare har den fjerneste tilknytning til MJ er en journalistisk sællert i disse dage.
  Jeg så i sidste uge, at selv de mindre tabloide aviser i England brugte masser af spalteplads på fyren.

  Jeg synes såmænd, at han var meget god, men hele dette massehysteri kan jeg slet ikke forholde mig til. Når folk f.eks. står og tuder og hulker for åben skærm ‘fordi det er så forfærdelig sørgeligt, at han er død’.
  Jamen altså… jeg nåede lige at sige til John, at det da var skrækkelig amerikansk, inden man skiftede scene og til min forbavselse viste nogle danske piger, der stod og vrælede uden for USA-ambassaden i Kbh.

  Comment by Ellen — 7. juli 2009 @ 9:49

 2. Jeg kan godt forstå, at det er en nyhed, at Michael Jackson er død. Men at en blomsterhandler fra Armhulestrup har fået en billet til bisættelsen, som han ikke kan komme til at bruge, det er sgu da for langt ude! Det er næsten lige som de der reklamer for Billedbladet (?). “Nede i vores kælder står der nogle tomme ringbind”. “Sig det ikke til nogen, men min fætter er begyndt at bruge tandtråd!”.

  Comment by admin — 7. juli 2009 @ 10:17

 3. Jeg tror, der sker mange fordrejninger og manipulationer, Henny. Hele mediecirkusset er da utroligt og temmelig foruroligende – det er penge og magt, der styrer.
  Jeg gad ikke åbne for MJ-transmissionen her til aften, han har aldrig sagt mig noget, jeg er vist for gammel 🙂

  Comment by Madame — 7. juli 2009 @ 19:51

 4. Jeg er bange for, at du har ret. Det sker jo ret ofte, at man flere år efter en eller anden begivenhed får information, der drejer sagen 180 grader. F.eks. Saddam og hans masseødelæggelsesvåben.

  Jeg ser heller ikke MJ showet. Her i huset siger han os ikke noget. Vi er nok også for gamle! 😉

  Comment by admin — 7. juli 2009 @ 20:03

 5. Nu bliver jeg vist nødt til at melde mig ind i ‘de gamles klub’ 😀 . MJ har aldrig været min kop te – og det er ikke blevet bedre af, at han er død.

  Faktisk sad manden og jeg i går og blev helt forargede over, hvor ufatteligt meget mindekoncerten fyldte i TV-AVISEN kl. 21. Det er næsten ligesom med store sportsbegivenheder: Selv om man ikke ønsker at se dem, bliver man tvangsindlagt af TVA. ØV!

  Comment by Bente — 8. juli 2009 @ 7:18

 6. Og det ser ikke ud til, at vi har set det sidste af MJ i nyhederne endnu! Det er altså usmageligt.

  Comment by admin — 8. juli 2009 @ 7:52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment