Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

13. juli 2009

Begavet

Filed under: Blandet — Tags: , — Henny Stewart @ 11:40

Dette er et uillustreret indlæg. Så er det sagt. Når overskriften er “begavet”, så er det i den konkrete betydning: Overøst med gaver. Olga kom lige ind ad den åbne terrassedør og afleverede med stolt mine en frø til sin “far”. Mens vi er begejstrede for, at der igen lever sunde frøer i vores omgivelser, så gider vi ikke have dem i stuen. Hverken levende eller døde.

Men selvfølgelig skal Olga ikke have skæld ud, når hun bringer os gaver. Det er hendes natur og instinkt at jage og fange dyr, og det ligger også i hendes genetiske make-up, at hun skal aflevere en del af fangsten til de store katte, der passer på hende inde i huset. Så, selv om vi ikke bryder os ret meget om det, så får hun ros og frøen byttet til en lille portion rejer. Vi har en speciel stok med en gribeanordning, som vi kan samle kattenes gaver op med, når de skal smides ud.

4 Comments »

 1. Sådan en stok lyder som en fortræffelig idé! Jeg er gerne i gang med en plastikpose, som jeg har trukket på hånden og så vender, når byttet er fanget (på bedste hundehømhømpose-facon).

  Du har ret – men … jeg synes sgi, det er svært ikke at skælde ud, når pelsdyrene kommer med ‘gaver’ ;-).

  Comment by Bente — 13. juli 2009 @ 20:02

 2. Ja, jeg må indrømme, at den stok er praktisk. Det er som oftest ikke noget, man har lyst til at røre ved, det kræene slæber ind. Men hundehømmermetoden kan da også bruges, hvis ellers byttet er dødt.

  Comment by admin — 13. juli 2009 @ 20:36

 3. Jeg husker det meget tydeligt, og nej, det nytter ikke at skælde ud; det er jo bare deres natur.
  Men jeg vænnede mig altså aldrig helt til de halv- eller heldøde eksemplarer af diverse dyre- og fugleracer, der skulle slæbes med ind og beundres.
  Der er en grund til, at den ikke særlig venlige bemærkning: ‘Du ligner noget, katten har slæbt med hjem’, er opstået 🙂

  Comment by Ellen — 13. juli 2009 @ 20:55

 4. Det værste er, når de har fanget en fugl og “afleverer” den, mens den stadig er halvlevende. Det er noget af et dilemma, de kære små sætter én i. Frøen i dag var stendød, så den skulle sådan set bare smides væk.

  Comment by admin — 13. juli 2009 @ 21:44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment