Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. juli 2009

Vi bruger også: Briller

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 18:28

Det var over tre år siden, jeg havde fået lavet en synsprøve, så nu var det blevet tid. Jeg er meget nærsynet, og i et stykke tid synes jeg ikke, mine normale briller har fungeret optimalt. Faktisk har jeg gået rundt med mine skærmbriller det meste af tiden. Skærmbrillerne er ikke nær så stærke som de andre briller, og de fungerer ikke rigtig, hvis jeg skal se langt væk. Nå, men jeg havde taget mig sammen og fået en aftale om en synsprøve. Det viste sig ganske rigtigt, at mine “se langt væk” briller var for stærke. Det er alderen, der gør sig gældende.

For tre år siden gav jeg 9000 kr. for de briller, der ikke rigtig fungerer mere. Indtil jeg fik dem, havde jeg ikke haft brug for specielle skærmbriller, men bare brugt de samme (med glidende overgang, selvfølgelig) til det hele. 9000 kroners brillerne duede bare ikke til skærmarbejde. Så var det jeg tænkte, at jeg ikke havde råd til at få et par skærmbriller, hvis de skulle koste lige så meget. Ergo var gode dyr rådne og burde smides væk, så jeg skiftede fra min sædvanlige optiker, som jeg havde frekventeret i mange år og til og med 9000 kroners brillerne. Jeg gik ind til Louis Nielsen, Specsavers, for at finde ud af, hvad de kunne gøre for mig. De kunne levere et par skærmbriller og et par solbriller med styrke til en samlet pris af 3000 kr. Se, det var jo en helt anden historie.

Helt så billigt slap jeg dog ikke i dag, jeg skal have nogle specielle glas, ekstra tynde, for ellers ligner de bunden af cola-flasker, så jeg måtte slippe 8000 kr. for nye allround briller med bredt læsefelt, glidende overgang, farveskiftende glas osv. Til gengæld får jeg to forskellige par, så jeg har lidt at skifte med. De bliver så en anelse svagere end 9000 kroners brillerne, som jeg stadig vil kunne bruge af og til, formodentlig.

Ja, billigt er det ikke at være nærsynet som en muldvarp, og jeg har aldrig fået meldt mig ind i sygekassen Danmark, så det er bare at betale ved kasse 1. Godt, at der var noget, der hed SP-penge.

Min mand bruger til gengæld sådan nogle briller, som han køber i Tigeren til 10-20 kr. parret. Sådan nogle kan jeg slet ikke bruge. Men det er da godt, at man kan få briller. Jeg ville være særdeles handicappet uden.

I gamle dage, hos den anden optiker, kunne jeg, når jeg kun skulle have enkeltstyrkeglas, få brillerne med mig den samme dag. Sådan er det ikke mere. Brillerne bliver ikke mere lavet i butikken, ja ikke engang i Danmark. Men omkring den 3. august skulle de være klar. Det er tilfældigvis også den dag, jeg starter på arbejde igen efter sommerferien, så det passer jo egentlig meget godt.

Hmnn. Jeg glemte helt at fortælle om det cirkus, der udspandt sig, da jeg skulle vælge brillestel! Man vil jo gerne have noget, der ikke ligefrem får en til at fremstå grimmere, end man er fra naturens hånd. Samtidig må de nye briller gerne se lidt anderledes ud end de gamle. Det skal jo gerne kunne ses på ydersiden også, at man har fået nye briller. Jeg har yderligere det problem, at mit hoved er ret stort. Den slags er man jo nødt til at tage højde for. Nå, men det gik så vældigt. Jeg lykkedes faktisk med at finde et par lilla metalbriller og et par i brunmønstret acetat.

Da jeg skulle til at betale, lagde jeg mærke til, at de havde et skilt på væggen, hvor der stod, at man bedes oplyse om evt. allergier. Så var det, at deres udsendte kom i tanker om, at hun er aldeles allergisk over for nikkel. Jeg spurgte så til brillernes indhold af nikkel. De lilla havde nikkel, og det havde acetatbrillerne også, i stængerne, der ikke var af acetat, men derimod af metal. Ooops. Farvel til de lilla og de skildpaddemønstrede. Om igen. Jeg fandt så, med assistance af de meget tålmodige ansatte, to nye stel, der ikke skulle indeholde nikkel. Jeg husker dårligt nok, hvordan de ser ud, for ved det lav var min shoppingenergi brugt, så godt og vel. Jeg må vel bare håbe på, at de er så nogenlunde pæne.

5 Comments »

 1. Jeg har da ellers for nylig set en reklame for, at man kun betaler sin styrke i kroner for brillestellet. Men det må have været hos en anden kæde end der, hvor du har været…

  Det skulle være enormt billigt at købe briller i Sverige. Jeg har det selv til gode, men overvejer det, for jeg har lidt det samme problem som dig, nemlig at mine ‘se langt-briller’ ikke længere er helt optimale.
  Jeg er tilstrækkeligt nærig anlagt til ikke denne gang at være villig til at give over 6000 kr. (med firmarabat) bare for glassene med 2 x flydende overgang. Som var RET gode, da jeg fik dem.

  Jeg er også nærsynet og troede naivt, at den og alders-langsynetheden ville opveje hinanden, men næhnej. Jeg bliver mere og mere nærsynet (bør absolut ikke forvekslses med snæversynet…), men der er ved at indtræde en eller anden slags langsynethed, som kræver en anden slags briller, når jeg skal læse, og som jeg alligevel ikke kan købe mig til som din mand. Ganske som optikeren spåede, desværre.

  Hvis jeg giver opholdet i Sverige, skulle vi så ikke tage og afprøve den med de svenske briller?

  Comment by Ellen — 14. juli 2009 @ 21:04

 2. Det kan godt være, at Sverige bliver næste skridt på vejen. Jeg har faktisk sammenlignet priser her i Danmark, og der er ingen, der kan konkurrere med Louis Nielsen her, heller ikke hvis man tager diverse andre slagtilbud. Jeg kunne også sagtens have fået dem billigere ved at gå på kompromis med kvaliteten på glassene, men det gør jeg altså først den dag, jeg bliver tvunget til det. Når man er nærmest blind uden briller, så synes man ikke det er nogen storhed at få de bedste hjælpelinser, der er på markedet.

  Comment by admin — 14. juli 2009 @ 21:15

 3. Altså – er du ikke lige sød at rette alle mine pinlige tyrkfjel 😀

  Comment by Ellen — 14. juli 2009 @ 21:05

 4. Hvilke fejl??? 🙂

  Comment by admin — 14. juli 2009 @ 21:16

 5. Hehe – nu kun ‘forvekslses’ 😀
  Thanks

  Comment by Ellen — 15. juli 2009 @ 11:19

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment