Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

21. august 2009

Det skulle være så godt

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 14:42

Eller det kan man i hvert fald læse her, hvis man altså vil komme stressen i forkøbet, at bevæge sig ud i naturen. Jeg har oplevet mere end et træls symptom i ugens løb, så i dag efter arbejde gjorde vi netop det. Vi kørte ud i retning af Lønstrup og havde egentlig tænkt os, at vi ville en tur ned på stranden. Men man har som bekendt en holdning indtil man får en ny, så vi ombestemte os da bare. Før vi nåede Lønstrup, stoppede vi på Vennebjerg Bakke, hvor man godt nok har noget af en udsigt. Først er der selve Vennebjerg Mølle, hvor kunstneren Johs. Hofmeister i sin tid boede, I ved ham med “gasflaskerne” i bakkelandskaber:

Kigger man den modsatte vej, kan man se Rubjerg Knude fyr:

Der er også udsigt til pløjemarker med havmåger, plantage og græsmark med køer:

Man kan selvfølgelig også se selve Lønstrup by fra Vennebjerg Bakke, med den gule kirke, der erstattede Maarup Kirke i sin tid, som vartegn:

Jeg har cyklet op og ned ad Vennebjerg Bakke mange gange som barn og ung. Den er afgjort bedst at cykle nedad. Men jeg har tit nydt udsigten deroppe fra.

Nede i Lønstrup by er der stadig turistsæson. Da jeg var barn, var Lønstrup lidt træt, hvad angik turisme. Badehotellerne stod tomme og med smadrede ruder. Nu er det vel nærmest mondænt. Jeg kunne forestille mig, at folk, der har boet i byen hele deres liv, kan få så meget for deres huse, at de nærmest er tvunget til at sælge. Der er guldsmede, glaspustere, keramikere, kunstnere, modebutikker og hvad har vi. Jeg var ikke i shopping modus, så det sprang vi over, ligesom vi skippede stranden.

Så gik det hen og blev lidt overskyet, og jeg fik lejlighed til at tage et himmelfoto:

Alt i alt var det en tur på godt en time. Og jeg tror faktisk, at det hjælper lidt på de trælse symptomer at komme ud og se noget land. Nu har jeg så også blogget om det, fordi jeg kan, og fordi jeg synes, at der har været for få billeder på bloggen på det sidste.

8 Comments »

 1. Sikke nogle dejlige billeder du har taget, Henny! Jeg tror jo på, at det hjælper os til at komme ned i tempo at være ude i naturen – at komme lidt væk. Så jeg håber, dine symptomer blev jaget på porten.
  Om lidt vil jeg begive mig ud på en aftentur med kameraet i hånden 🙂

  Comment by Madame — 21. august 2009 @ 17:56

 2. Det er sikkert godt på mange planer: Frisk luft, motion, nye indtryk.

  Comment by admin — 21. august 2009 @ 18:09

 3. Åh så smukke billeder og nu kan jeg mærke udlængsel mod hav og vidder. Måske jeg kan engagere en chauffør lidt senere. Tak for inspirationen og god lørdag 🙂

  Comment by Liselotte — 22. august 2009 @ 11:10

 4. Tak! Ja, man har godt af at se vidder ind i mellem. Ellers går man hen og får stuekuller! God lørdag til dig også.

  Comment by admin — 22. august 2009 @ 12:05

 5. Det lyder som en dejlig tur, Henny, og også en tiltrængt én! Håber du har masser af tid til at passe på dig selv og tage den med ro her i weekenden, for man skal i den grad tage de der stresssymptomer alvorligt … har jeg lært 😉 .

  Fortsat god weekend!

  Comment by Bente — 22. august 2009 @ 16:08

 6. Ja, jeg tager det alvorligt og tager for alvor en slapper her i week-enden. Det er ikke noget, jeg har spor lyst til at flirte med, for jeg har været der før.

  Comment by admin — 22. august 2009 @ 18:46

 7. Når man oplever så høj en himmel og så åbne landskaber, må det da simpelthen være en effektiv antistressfaktor?
  Jeg håber, at det hjalp dig til at finde fred i sjælen – der er så skønt oppe på dine kanter, og jeg glæder mig allerede, til vi skal derop i efterårsferien.

  I øvrigt har jeg aldrig mødt en bakke, der ikke var bedst at cykle nedad 😀

  Comment by Ellen — 23. august 2009 @ 20:18

 8. Jo, det er en antistressfaktor, og så er det også for mig i høj grad “hjemme”, fordi det er på de kanter jeg færdedes som barn. Det gælder bare om at huske at komme der ud, så man kan nyde godt af det.

  Comment by admin — 23. august 2009 @ 20:24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment