Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

23. august 2009

Sensommeraften

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 19:30

Selv om vejret har været smukt og varmt hele dagen, er der nu noget umiskendeligt efterårsagtigt over det hele. Frugttræerne i haven bærer masser af frugt, og måske vil vi kunne spise æblerne, de ser faktisk fine ud indtil nu. Blommerne derimod! Der er ikke en eneste, der når at blive moden uden at være angrebet af råd og skimmel samt ækle orme. Det er nærmest helt bibelsk. Jeg tror, det blommetræ skal af med livet. Det er simpelthen sådan en skuffelse hvert år: Kilovis af frugt, men aldeles uspiseligt for mennesker.

Kattene har også nydt godt af den dejligt varme dag. De har været ude meget længere, end de plejer, og i skrivende stund er den ene stadig ude. Jeg tror, hun har lugtet lunten, at jeg gerne vil have hende ind. Hver gang, jeg åbner terrassedøren, kommer hun derhen og gnider sit bitte ansigt på døren og trappestenen, men når jeg så vil have hende ind, smutter hun. Ja, vi mennesker skal vel have noget at bøvle med, og hvis der ikke kommer værre problemer end en bette kat, der ikke vil ind, så er det jo heller ikke så ringe endda.

Katte, blomster og frugtJeg har tidligere efterlyst en have, der blomstrede 6 måneder om året. Det har jeg så ikke, men der er da trods alt lidt blomster her i august. Vi har nogle gladiolus, lidt buketroser og naboens rønnebær låner også lidt farve til mine billeder.

Men jo, efteråret er på vej. Det kommer vi ikke udenom.

Gladioluskat

6 Comments »

 1. Ja, det lakker så absolut mod efteråret – sensommer er det helt sikkert, for solen står så lavt allerede.
  Der kan nu også være noget specielt over en god ‘Indian Summer’.

  Jeg er en anelse imponeret af dine billedcollager – er det Windows’ billedbehandlingssoftware, jeg bare ikke har helt styr på endnu, eller hva’…?
  Jeg kan kun finde ud af at sætte dem ind i en tabel, men det er ikke særlig ophidsende.

  Comment by Ellen — 23. august 2009 @ 20:23

 2. Den her har jeg lavet i Picasa, som er et gratis program fra Google. Det er ganske automatisk! Jeg har så taget collagen ind i mit maleprogram for at tilføje en ramme, men det ganske enkelt at arbejde med Picasa.

  Comment by admin — 23. august 2009 @ 20:27

 3. Sikke nogle dejlige billeder, Henny! Ja, det er tydeligt, at efteråret er på vej, men det er jo egentlig ganske smukt – på en lidt vemodig måde.

  Comment by Madame — 24. august 2009 @ 7:04

 4. Ja, det er lidt vemodigt. Men selv om jeg godt ville sælge januar og februar, ville jeg nu ikke være foruden årstidernes skiften.

  Comment by admin — 24. august 2009 @ 8:11

 5. Åh ja, det går kun én vej nu. ØV! Jeg er især ikke særligt begejstret for, at lyset nu er på tilbagetog om aftenen. Men heldigvis er det da en skøn solskinssensommerdag igen i dag!

  Håber i øvrigt du fik fat på den bette kat til sidst 🙂

  Comment by Bente — 24. august 2009 @ 10:17

 6. Ja, jeg synes jo ikke, den egentlige elendighed indfinder sig lige efter nytårsaften og så et par måneder frem. Men det er jo så også den tid, der er på vej.

  Jo, Olga kom godt nok ind til sidst. Måske netop p.gr. af mørket, for så er det nemlig muligt at narre hende ind med en laserstråle, som hun elsker at lege med.

  Comment by admin — 24. august 2009 @ 14:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment