Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

7. september 2009

Medielicens

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 14:44

Spoiler: NICHE-POLITISK INDLÆG: Det hedder jo ikke længere radio- og tv-licens, men derimod medielicens. Man skal betale for medielicens, hvis man har TV, radio, PC med internet eller mobilos med internet, enten alle 4 eller en eller flere af dem.

Så er det, jeg godt kunne tænke mig at spørge, hvorfor er det nu lige, at vi skal have et licenskontor til at indkræve disse licenspenge, som tæt på alle med egen husholdning skal betale? Vis mig lige det voksne menneske, der ikke ejer mindst et af de ovennævnte apparater.

… licenskontor, girokort, pejlevogne og fanden og hans pumpestok…

Jeg er selvfølgelig med på, at TV og radio koster noget, ikke så lidt endda, at lave, og at seerne og lytterne skal betale for at se/høre. Fair nok. Men hvorfor kan man ikke bare opkræve det over skatten? Det måtte da være meget nemmere, og man var også fri for licenskontor, girokort, pejlevogne og fanden og hans pumpestok. Herunder ikke at forglemme mere eller mindre kiksede reklamekampagner, der skal more eller true folk til at huske licensbetalingen.

Spørgsmålstegn

Når jeg spørger, er det sådan set bare et spørgsmål, som jeg videregiver fra den klasse, jeg skal undervise i danske samfundsforhold. Jeg kunne nemlig ikke komme på et fornuftigt svar, blot blive sådan lidt fjern i øjnene, henvise til historiske forhold og tradition, sådan som jeg forøvrigt også er nødt til at gøre, når de spørger, hvorfor man skal betale for at gå til tandlægen. Nå, men den kan vi da tage en anden gang!

8 Comments »

 1. PRÆCIS – ramt lige på sømmet.

  Sidste spørgsmål har også jeg fornylig stillet. Igen. Jeg forstår det simpelthen ikke.

  Vedr. medielicens har jeg som dig den samme mangel på forståelse – hvis der endelig skulle vise sig, at der er en dansker eller to uden et af disse medier, må det så blive en sag mellem vedkommende og skattevæsenet.

  Comment by Ellen — 7. september 2009 @ 15:15

 2. Hvis man har en infektion i sin tå, kan man få den gratis behandlet hos lægen. Fedt nok, da man kan dø af infektioner. Men hvis man har en infektion i sin mund, skal man betale en tandlæge for at få den behandlet. Mon ikke man kan dø af infektioner i munden? Nej, det er simpelthen ikke logisk.

  Comment by admin — 7. september 2009 @ 15:21

 3. Godt spørgsmål, Henny!
  Som du selv skriver, må det have noget med fordums tider at gøre. I dagens Danmark giver det slet ikke mening med et separat licenskontor.

  Og ja, det med tandlægen burde også op til debat. Eller måske siger jeg bare det, fordi jeg nu inden for de seneste uger har lagt ca. 4.000 kr. henne hos min tandlæge 🙁 .

  Comment by Bente — 7. september 2009 @ 16:07

 4. Nej, jeg synes også, at det virker meningsløst med det licenskontor.

  Det med tandlægen synes jeg også er svært at forstå. Men det er måske, fordi der er forskellige løsninger på problemerne. Vi skulle jo nødigt tvinges til at bruge gebis alle sammen, selv om det evt. var den billigste løsning. 🙂

  Comment by admin — 7. september 2009 @ 17:13

 5. Jeg er fuldstændig enig med dig, Henny – jeg begriber det heller ikke. Men det er jo et politisk spørgsmål. Jeg kan ikke få øje på én eneste grund til, at licensen ikke opkræves via skatten.

  Comment by Madame — 8. september 2009 @ 6:57

 6. Nej, Madame, jeg kan heller ikke finde nogle fornuftige grunde til det. Ud over det højt besungne skattestop, måske. Men om pengene kommer ind via det ene eller det andet kontor, er da lige meget for den enkelte. Og de penge, der kan spares til licenskontor, pejlevogne og kampagner, dem kunne man da bruge til noget sjovere. Produktion af programmer, f.eks.

  Comment by admin — 8. september 2009 @ 12:40

 7. Jeg er fuldstændig enig og det tror jeg faktisk at de fleste danskere er! Derfor forstår jeg heller ikke, hvorfor politikerne tøver med at hive pengene hjem gennem skatten. Jeg forstår det simpelthen ikke!!!

  Comment by Jens Drejer — 8. september 2009 @ 10:11

 8. Jens, jeg havner på, at den eneste “fornuftige” grund har noget med skattestoppet at gøre. Men det er bare fjollet. Vi skal jo af med pengene under alle omstændigheder.

  Comment by admin — 8. september 2009 @ 12:42

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment