Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

29. september 2009

Operation X

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 19:46

TV2’s Operation X handler i aften om et svindlerfirma kaldet Providence (udtales “pråvajdens”, allerede her er der noget, der stinker!). Svindlen handler om at narre penge fra godtroende tåber og give dem værdiløse aktier i stedet. Aktien er nøjagtig en trykt A4 side værd, det vil sige mindre end et blankt A4-ark. Så “beskæftiger” “firmaet” i øvrigt nogle andre godtroende tåber, som selv skal købe mobiltelefoner på et abonnement med fri sms, hvor de så skal sende 1000 spam-sms’er om dagen, hvilket de ikke modtager den lovede løn for.

På en måde kunne man godt tro, at denne Kenneth Jørgensen, der er topsvindleren i firmaet, kunne have været nabo til og ven med Stein Bagger. I sidste ende viser det sig jo, at begge er platugler, der har levet fedt på andres penge, men jeg synes egentlig, at det kan være svært at se forskel på ægte forretningsmænd og en platugle.

Nå, man skal sikre sig, at firmaet faktisk laver noget, som andre gider betale gode menneskepenge for? Ok, det kunne måske være en indikation. Det er bare et kæmpeproblem, at dette svindlerfirma har forsøgt at rekruttere blandt ledige, der har pligt til at have deres CV på nettet, og som risikerer at miste deres dagpenge, hvis de ikke søger anviste jobs.

2 Comments »

 1. Jeg fatter ikke, at der stadig er folk, der falder for den slags fupfirmaer! Har der ikke efterhånden været skrevet så meget, at selv den mest naive burde vide, at det ikke fører til guld og grønne skove?

  For lidt mere end 10 år siden blev jeg af en “veninde” inviteret med hjem til hendes kusine. Jeg anede ikke uråd – indtil jeg sad der, og skulle hjernevaskes til en slags pyramidespil. Men det værste var, at kusinen brugte som argument, at hun til daglid arbejdede i en af landets største banker – i en høj stilling på hovedkontoret.

  Jeg blev gal, tog mine ting og gik – og næste dag kontaktede jeg det pågældende hovedkontor; jeg bad om at snakke med X’s chef, og fortalte ham, hvordan deres navn blev brugt som en slags garanti.

  Efter et par dage ringede de mig op – de havde undersøgt en del ting, hvoraf de selvfølgelig ikke kunne fortælle mig det hele. Men hun var blevet fyret for ulovlig virksomhed.

  “Veninden” så jeg aldrig igen – jeg modtog et par truende opkald; de har muligvis gennemskuet forbindelsen. Men jeg ville ikke lade det ske for andre mere godtroende mennesker – især fordi det blev præsenteret som værende ‘godkendt’ af pågældende virksomhed.

  Comment by Nille — 2. november 2009 @ 9:54

 2. Det var godt, at du reagerede, som du gjorde. Man kan godt undre sig over, at folk bliver ved med at falde for den slags, men det er vel en blanding af grådighed og godtroenhed, der er helt fatal. Lige nu har vi nogle sager med folk, der købte garantbeviser i Løkken Sparekasse, og derfor har mistet deres penge. At de mennesker ikke kunne gennemskue, at et garantbevis er en aktie, det undrer mig såre. Også selv om de fik dårlige råd fra de ansatte i Sparekassen. Men det bliver spændende at se, hvordan det ender. Under alle omstændigheder har Sparekassen ikke flere penge, så selv hvis de vinder sagen, er der næppe noget at gøre.

  Comment by admin — 2. november 2009 @ 10:36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment