Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

25. oktober 2009

Slut på sommertiden

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 15:12

Så blev det atter tid til at sætte urene en time tilbage. Faktisk så klarer de fleste apparater det med sommer/vintertid aldeles automatisk. Det var vist bare armbåndsuret og mobilen, jeg var nødt til at stille på manuelt. Jo, og så mit vækkeur, som jeg købte i min grønne ungdom.

Det at stille urene en time tilbage er en af de gode ting ved efteråret, efter min mening. Og den slags ting er der god grund til at samle på. Det er ligesom den time gør det lidt lettere for mig at følge med på denne tid af året, og som sagt: Every little helps!

Selv om der ikke er meget lys i dag, tog jeg lige en havevandring:
Efterårsløv, bær og svindende dagslys

Det er helt utroligt, så mange bær-agtige ting, der er derude i år. Ja, de må vel have været der de andre år også, sådan noget kommer jo ikke fra den ene dag til den anden. De er bare i overvældende mængde i år, og nu, da meget af løvet enten er blevet gult eller blæst væk, kan man se bærrene ekstra meget. Trods det blege dagslys giver de farve til dagen.

Der er ikke noget billede af det, men måske har vi trods alt en fremtid som vinnbønder, min mand og jeg. Vores vinstok, der står på friland, efter at vi har fjernet det gamle drivhus, der var bygget omkring den, har båret 10-12 klaser druer i år. De nåede ikke at blive modne, men de var der.

6 Comments »

 1. Jeg var også meget glad for den time – og jeg bliver ikke forvirret i hele kroppen af det, som nogle gør.

  Om nogle år kan I jo nærmest holde en mindre høst – der burde da nok kunne blive til en lille flaske 😉

  Comment by Nille — 25. oktober 2009 @ 16:40

 2. Ja, eller en gang frugtsalat, i det mindste. Sådan som det udvikler sig med den globale opvarmning, må vi da regne med, at druerne kan nå at blive modne til næste år. Eller måske ikke, det er vel noget med solskinstimer snarere end varme …

  Comment by admin — 25. oktober 2009 @ 16:53

 3. Vinbønder i Hjørring. Ja, hvorfor ikke 🙂 . I må se at investere i lidt flere vinstokke …

  Jeg holder nu også ret meget af denne dag med den ekstra time – det er altid dejligt at få tid forærende!

  Comment by Bente — 25. oktober 2009 @ 17:25

 4. Ja, Bente, men jeg tror, vi skal have en anden sort. Der er jo danske vinbønder, og jeg formoder, at deres druer bliver modne, før eller siden.

  Comment by admin — 25. oktober 2009 @ 17:49

 5. Det er vist både solskinstimer og varme 🙂 Glæder mig til at høre mere om jeres nye levebrød de næste år…
  Der er helt vildt mange bær i år – må blive godt for fuglene.

  Jeg elsker også bare den time, vi har fået forærende i dag. Mit biologiske ur går heller ikke i udu – tværtimod – jeg har sådan en god følelse hele dagen.
  Simple minds, simple pleasures… 😀

  Comment by Ellen — 25. oktober 2009 @ 17:25

 6. Det kan godt være, at vi må forsøge os med forskellige former for agerbrug, så jeg skal nok holde dig orienteret, Ellen.

  Ja, at stille urene tilbage gør ikke nær så ondt som at stille dem frem. Men det vænner man sig nu også til, efterhånden.

  Comment by admin — 25. oktober 2009 @ 17:51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment