Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. november 2009

Det kan du stole på!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 23:45

Min fjernsynsstol har længe sunget på sidste vers, eller rettere skreget på en reparation. Det er sådan en ting, der nærmest er udformet som en sparkstøtting af kraftigt, bøjet bøgetræ. På dette stativ hænger der en kanvaspose, og så ligger der et læderbetrukket, faconsyet hynde i kanvasposen. Det er kanvasposen, den er gal med. Jeg har haft stolen i over 20 år, og den kant, der er foran på stolen er næsten slidt igennem. Man kan godt få en ny pose syet, eller man kunne måske sågar lave en selv, men indtil det evt. kan lade sig gøre, måtte jeg have en anden stol.

I dag havde mange butikker åbent, så afsted gik det. Jeg prøvesad både den ene og den anden model og endte med at vælge en såkaldt hvilestol. Den kan stilles i alle mulige positioner, helt ned til tandlægestolsposition, og så er der en skrå fodskammel med. Den virkede ret behagelig i butikken, så ikke alt for hæslig ud og var i og for sig rørende billig, så jeg gjorde mit indkøb. Der var lige som ikke så meget at betænke sig på, eftersom jeg kunne regne med at ryge gennem kanvassen inden aften. Så vidt, så godt.

Vi fik stol og fodskammel udleveret i en papkasse, der i grunden var forbløffende lille. Det viste sig, at der var tale om et samlesæt, hvilket var lidt af en overraskelse, men dog ikke mere besværligt, end at det lykkedes at få sagerne samlet.

…har de en bedre stol til demon- strations- formål?Så kommer vi til prøvesidningen. Og her er det, at jeg ikke rigtig forstår noget. For mens den stol, jeg prøvede i butikken var både behagelig og rar, synes jeg at den stol, jeg har købt er hård, ikke følger min lænd og det er ikke helt fri, at jeg får lidt ondt i r**** af at sidde i den. Så er det, jeg spekulerer over, om de har en bedre stol i butikken til demonstrationsformål? Eller om det bare er sådan, at når man er ude og ose, og har været det i lang tid, så er det simpelt hen rart at sidde ned, næsten uanset på hvad, og at man forveksler dette med en tro på, at stolen er komfortabel.

Nå, jeg vil give stolen en chance. Det er måske bare det, at den har et fast sæde, jeg skal vænne mig til. Min gamle stol er jo mere en hængekøjemodel. Som i øvrigt bliver mere og mere vanskelig at komme op fra, så måske er det på tide at skifte til en anden slags siddemøbler. Ligesom vi har fået en bil, som man sætter sig ind i og står ud af, ikke sådan en, man lader sig falde ned i og ikke aner, hvordan man skal komme op og ud af igen.

8 Comments »

 1. Held og lykke med prøvesidningen, det er ikke nemt at finde det rette,håber det lykkes 🙂

  Comment by Lene — 2. november 2009 @ 7:18

 2. @Lene Tak skal du have. Jeg synes faktisk, det går bedre allerede i dag. Ellers er det måske et vink med en vognstang om, at jeg sidder der for meget? Hvem ved. 😉

  @Ellen Ja, det er en alvorlig sag. Især, når man tilbringer så megen tid i den, som jeg gør. Jeg synes allerede, det går bedre, men jeg er indstillet på, at det måske ikke er den permanente afløser, jeg har fundet.

  @Nille Ja, sådan ved nærmere eftertanke vælger jeg også at tro, at det dels har noget med at gøre, at jeg var træt, da jeg prøvede stolen, og at den selvfølgelig var lidt siddet til.

  @Lone På et tidspunkt i går var jeg faktisk på nippet til at mene, at den stol skulle sendes tilbage. Det med lænden skyldtes nu, at jeg ikke havde stillet stolen rigtigt. Det har jeg fået ordnet nu. Jeg synes stadig, den er en anelse hård, men nu får den chancen. Det lyder godt nok som om, din sofa har været en anden model, end den du prøvede i butikken.

  @Madame Det er slet ikke umuligt, at det er en brugt stol, jeg burde have. Jeg har faktisk for nylig prøvesiddet en Chesterfield-agtig en i affaldsselskabets genbrugsbutik. Men jeg var ikke rigtig i handelshumør den dag, så jeg lod den stå, selv om den kun kostede få hundrede kroner.

  Comment by admin — 2. november 2009 @ 10:19

 3. Ens yndlingsstol er skam en alvorlig sag.
  Man kunne godt forestille sig, at prøvestolen i forretningen er prøvet grundigt igennem… jeg vil helst ikke tro, at de direkte snyder.

  John sad sin stol fuldstændig ihjel, og det var ikke helt nemt at finde en erstatning, der var lige så god som den gamle. Det lykkedes dog, og jeg håber, at du også kan blive lige så glad for din nye erstatning, som du var for den gamle stol.
  Det bliver nemlig sværere og sværere med alderen at komme op igen 🙂

  Comment by Ellen — 2. november 2009 @ 7:39

 4. Måske er det som med skoprøvning efter en lang shoppetur – med modsat fortegn dog!

  Eller også er stolen i forretningen mere slidt og blød… din skal simpelthen bare siddes til. Det håber jeg da i hvert fald.

  Comment by Nille — 2. november 2009 @ 9:48

 5. Man kan godt få den mistanke, at demonstrationsmodellerne er specielle. De er selvfølgelig afprøvet nogle gange, så de er “siddet til”. Men at stolen ikke følger din lænd på samme måde som i forretningen gør, at man tror, der er lavet lidt om på modellen.

  Da jeg afprøvede vores sofa i forretningen, var det som at sætte sig på en sky. Når jeg rejste mig, løftede siddepuderne sig, så man ikke kunne se, jeg havde siddet der. Da vi fik vores sofa hjem, var puderne hårde. Sæderne bliver mere og mere flade, efter man har siddet i sofaen. Den er ikke blevet blødere i de 15 år, vi har haft den, selvom den er blevet brugt meget. Der har været noget andet fyld i demonstrationsmodellen. Det er jeg overbevist om.

  Jeg ville få byttet den stol omgående, hvis jeg var dig. Når du ikke er tilpas ved den nu, bliver du det aldrig.

  Comment by Lone — 2. november 2009 @ 9:49

 6. Jeg tror, der er noget om teorien med, at man bliver træt af at gå i butikker, og derfor føltes stolen bedre i forretningen. Men hvis en stol skal ‘siddes til’, er det måske en brugt stol, du skal på jagt efter?

  Comment by Madame — 2. november 2009 @ 10:05

 7. Jeg kom til at tænke på sko, da jeg læste dit indlæg: De sko, der står fremme på hylden til at blive prøvet, er også tit mere behagelige end det nye par, man får med hjem. Jeg tilslutter mig Madames tanker om, at stolen skal siddes til 😉 .

  Comment by Bente — 2. november 2009 @ 20:13

 8. Ja, Bente, jeg tror også bare, at stolen skal siddes til. Og så skal måsen glemme den hængekøje, jeg sad i før. Selv om jeg evt. får den gamle stol lavet, så skal jeg ikke regne med at bruge den til hverdag mere. Så skal jeg da også have installeret en kran, i hvert fald. Det er i øvrigt lidt ulækkert at tænke på, at de sko, der står på hylden jo også bliver solgt. For ikke at tale om det tøj, der har været lånt med hjem “i udvalg”. Det nye tøj vi køber, er altså ikke altid nyt!

  Comment by admin — 2. november 2009 @ 20:17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment