Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

2. november 2009

Hun kommer ikke meget ud!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , — Henny Stewart @ 17:35

Der var ikke nogen af dem, der sagde noget, men måske lå det lidt i luften. Hun kommer ikke meget ud, hende Henny, siden hun kan finde på at sidde og tage billeder ud af forruden på en kedelig og grå dag som i dag.

Turen gik til Aalborg i eftermiddag, der var et kursus, som jeg skulle på sammen med 3 kolleger. Vi kørte så sammen, og jeg havde vanen tro mit kamera med. Det er vist blevet sådan, at jeg ser bedst, hvis jeg ser gennem en søger, og det kan sikkert godt virke lidt mærkeligt på ikke-bloggere, at man sådan går rundt og dokumenterer hele tiden. Men som sagt, så var de så flinke ikke at nævne det.

Billeder fra gade og vej, til og fra Aalborg

Vi kørte over broen begge veje, fordi vores destination var i umiddelbar nærhed af broen. Hver gang jeg kører over Limfjordsbroen, bliver jeg mindet om min barndom. Vi havde noget familie, som boede lige uden for Aalborg, og dem besøgte vi mindst 1 gang om året. Et af højhusene ved broen havde på et tidspunkt figureret som udklipningsark bag på en pakke Ota Solgryn, så det kaldte vi altid havregrynshuset.

Om at fotografere på gråvejrsdage kan man sige, at resultaterne sjældent bliver så opsigtsvækkende eller farverige, som når solen skinner. Men derfor kan billederne godt blive interessante alligevel, ikke at mine i dag er noget særligt, men jeg kan alligevel godt lide dem! Når man alligevel tit sidder og tænker alt, hvad man ser i kompositioner og motiver, kan man lige så godt tage skridtet fuldt ud og trykke på en knap i disse dage, hvor fotografering er blevet så billig en hobby.

10 Comments »

 1. He he, den beskrivelse er ramt lige på kornet – altså den om, at ikkebloggere ikke fatter, hvad vi laver, når vi dokumenterer dagligdagen 🙂 . Det var godt, du kunne komme på tur, så vi andre kunne få lidt underholdning!

  Comment by Bente — 2. november 2009 @ 20:08

 2. Jeg tror sådan set, at befolkningen kan deles op i bloggere og ikke-bloggere efterhånden. Hvis man ikke blogger eller læser blogs, kan man ikke fatte, hvad det er for noget. Men det er der vel ikke noget at gøre ved. En fordel er der dog ved at fotodokumentere: Efterhånden som andre har oplevet, at man gør det mange gange, lægger de mindre og mindre mærke til det.

  Comment by admin — 2. november 2009 @ 20:20

 3. Livet er ikke fyllt med kun solskinnsdager! Likte faktiskt dine grå bilder, det får det røde lyset til å vise seg enda mere 🙂

  Comment by mia — 2. november 2009 @ 20:57

 4. Nej, det er da rigtigt. Hvis man vil dokumentere, så må der nogle gråvejrsdage på billederne også. Og de dage har da også deres charme.

  Comment by admin — 2. november 2009 @ 21:01

 5. Hehe – både til indlægget og til kommentarerne 🙂
  Jeg holdt bloggeriet hemmeligt for min familie (ikke mand og datter, men resten) hele det første år og er dermed først lige ‘sprunget ud’.
  De smiler høfligt og læser da vist også med indimellem, men de forstår mig helt sikkert ikke…
  Jeg/vi har masser af billeder, som er interessante for os selv, men som man ikke med selv den bedste vilje kan påstå, kan være det for andre.
  Og som i livet selv kan solen ikke skinne hele tiden.

  Comment by Ellen — 3. november 2009 @ 8:10

 6. @Ellen Jeg har også gået lidt stille med dørene overfor de mennesker, jeg sådan omgås jævnligt. Flere af dem har sagt, at de har fundet frem til bloggen, men da konceptet er lidt uklart, har de f.eks. troet, at jeg havde lavet en webside om ikke at luge i haven. Det var fordi de var stødt på et indlæg med en “decoupage”. Og jeg kan da godt se, at det forekommer mærkeligt. Man skal ligesom have log-aspektet med, sådan at man forstår, at det der lige i øjeblikket står på forsiden, snart bliver erstattet af noget andet, som man har ladet sig indfange af.

  @Madame Nu mangler vi så bare at se Rådhuspladsen i regn på din blog! Jeg bilder mig ind, at man bliver bedre til at fange situationer og motiver ved hele tiden at have kameraet med og ved at skyde flittigt. Det er i hvert fald en hobby, som jeg nyder meget.

  @Nille Ja, måske kommer jeg med på lidt flere ture i fremtiden. Det ville ikke være så tosset. 🙂

  Jeg må indrømme, at før jeg fik digitalkamera, kunne jeg godt finde på at tage på rejse uden kamera. Det fortryder jeg i dag. Da vi var i Canada i år 2000, havde vi kun et engangskamera med 24 billeder. Og der var ellers nok af motiver! Når jeg f.eks. har skudt mange hundrede billeder til et eller andet arrangement med skolen, er kursisterne altid meget interesseret i billederne. De tager også selv masser af billeder, men de fleste af dem lider til en vis grad af poseringssyge. Så hvis vi har været på museum, så har kursisterne billeder af kursister, der poserer foran malerierne, mens jeg har billeder af malerierne og af kursister, der kigger på malerierne. En familie havde en gang været på pilgrimsfærd til Mekka, og de ville vise mig billederne. Jeg var selvfølgelig meget spændt, for det er jo et sted, man som ikke-muslim ikke har en chance for at komme, men alle de spændende steder i Mekka var desværre dækket af denne familie, der poserede foran tingene. Men sådan skal det nok være.

  Comment by admin — 3. november 2009 @ 14:41

 7. Haha, det var sjovt, for jeg har netop gjort det samme her til morgen, Henny. Jeg har fotogtraferet Rådhuspladsen ud gennem bilvinduet i øsende regn. Det er jo dejligt, at vi bare kan skyde løs, uden det koster noget …

  Comment by Madame — 3. november 2009 @ 9:06

 8. Måske de får medlidenhed med dig og inviterer dig ud på flere køreture, så du kan komme ud at se den store verden? 😉

  Min veninde grinede lidt først – hun har aldrig et kamera med. Selv da vi var i Costa Rica stolede hun på mine billeder. Men om vi så bare går en tur i BXL nu, så siger hun nogle gange – “Skal du ikke have et billede af det til bloggen?” Hun forstår det nu – men altid med et skævt lille smil – som jeg totalt ignorerer… for hvem beder mig så om link til mine webalbums, når vi kommer hjem! Den der ler sidst…

  Comment by Nille — 3. november 2009 @ 10:38

 9. Der har jeg det præcis som dig – jeg har ikke et eneste billede af mig selv fra mine rejser. Jeg ved ikke noget værre end billeder af monumenter, hvor folk poserer foran.

  Jeg kommer altid hjem med flere hundrede billeder – men af de lokale, der lever som de gør fx. Det er jo reelt set ikke mig, der er interessant i den forbindelse og jeg føler ikke behov for at skulle bevidne for eftertiden, at jeg har stået foran en kirke eller et Eiffeltårn.

  Comment by Nille — 3. november 2009 @ 15:48

 10. Der er også somme tider nogle kursister, der spørger mig, hvorfor jeg aldrig er med på billederne, men så kigger jeg sådan lidt vist på dem, og de fatter, at det jo er, fordi jeg befinder mig på den anden side af kameraet. Der befinder jeg mig nu også bedst!

  Comment by admin — 3. november 2009 @ 16:10

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment