Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

3. november 2009

Bare ikke godt nok!

Filed under: Blandet — Tags: , , — Henny Stewart @ 19:07

En af dagens historier går på, at boligselskaber i år smider 30-40% flere lejere ud, end de gjorde sidste år. Udsættelserne sker, fordi folk ikke har været i stand til at betale deres husleje. Der er, så vidt man får at vide, ikke nogen overhyppighed af folk med misbrugsproblemer eller psykiske problemer, men der er simpelthen tale om mennesker, der skal leve af starthjælp, introduktionsydelse eller nedsat kontanthjælp p. gr. af manglende evne til at leve op til 450-timersreglen. Så er det, at jeg risikerer at kandidere til årets paphovedepris ved at udbryde: Jamen, jeg troede … Ja, jeg troede faktisk, at det her i dronningeriget forholdt sig sådan, at mennesker med en lav indtægt modtog boligsikring, der netop, hallo, har til formål at sikre boligen. Altså sikre, at forældre og deres børn ikke bliver sat til at overnatte i parker i november måned.

Men sådan er det altså åbenbart ikke mere. Og når socialministeren skyder det hele hen på den økonomiske krise, og i øvrigt også henviser til, at selv husejere bliver sat på gaden i disse tider, fordi de er blevet arbejdsløse og ikke længere kan betale terminen, så er det altså, at jeg ikke synes, det er godt nok! Selv aner jeg ikke, hvor jeg skulle gå hen, hvis jeg blev sat ud af min bolig. Op og campere i kommunens forhal, måske?

2 Comments »

 1. Blev der nævnt nogle konkrete tal? Journalister elsker procenter, fordi de er yderst taknemmelige… hvis der sidste år blev sat tre på gaden, er tallet fire i år i ovennævnte tilfælde.
  Samme journalister er også gode til kun at fortælle den halve historie, fordi den anden halvdel ville gøre den uinteressant og/eller kedelig.

  Jeg mener bestemt, at kommunerne er forpligtede til at finde de ‘udsatte’ et sted at bo – det gør man i hvert fald i vores kommune, uanset om det er børnefamilier eller ej.

  En helt anden ting er, at hvis man henvender sig til kreditoren, er langt de fleste (men ikke alle, selvfølgelig) til at tale med, så man kan finde frem til en ordning. Der er jo ikke ligefrem mangel på boliger, så næsten alt vil være bedre end ingenting for en boligejer.
  Problemet er nok ofte, at mange bare stopper med at betale, når de kommer i sådan en situation, fordi også det psykiske overskud forsvinder.

  Comment by Ellen — 7. november 2009 @ 9:38

 2. Ja, der var tale om 3762 familier, hvilket jeg finder et alarmerende stort tal.

  Comment by admin — 7. november 2009 @ 10:19

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment