Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

3. november 2009

Fredage, 20.30, DR K

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 18:39

De næste fjorten fredage ved jeg godt, hvor jeg skal være kl. 20.30. Så kan de køre frem med X-factor og Vild med dans lige så tosset de vil, for jeg skal nemlig sidde foran fjerneren og se DR K, en af de nye kanaler, der er kommet.

Berlin, Alexanderplatz Da sender de nemlig en nænsomt restaureret udgave af Rainer Werner Fassbinders “Berlin, Alexanderplatz” fra 1980. Jeg var helt vild med serien den gang, og det er jeg sikker på, at jeg vil være igen. Der er tale om et meget folkeligt værk, som egentlig stilistisk ligger langt væk fra Fassbinders andre film, der, selvom de også er gode, godt kan være lidt rigeligt “fremmedgjorte”.

Fassbinders serie er baseret på Alfred Döblins roman fra 1929.

Jeg glæder mig.

10 Comments »

 1. Jeg fik lige genstartet min boks i dag, og havde derefter DR-K i pakken :o)

  Jeg er ret sikker på, det er en kanal jeg vil se ganske ofte.

  RWF interesserer mig dog ikke – ja, jeg ved jeg “burde”, når jeg nu er tysklærer…. men jeg fik RWF-forstoppelse, da jeg lærte tysk i folkeskolen…han var jo nærmest PENSUM dengang….!
  PÅ seminariet skulle vi også beskæftige os med ham; “Angst essen Seele auf”…. til min store irritation…
  Siden har jeg nægtet at beskæftige mig med ham.

  DR-K viser vist en del om Berlinmurens fald i de næste par uger. Dét glæder jeg mig til gengæld til at se.

  Du må have god fornøjelse med RWF :o)

  Comment by Esther — 3. november 2009 @ 20:07

 2. Jamen, så skulle du måske netop prøve at se Berlin Alexanderplatz. Det er helt anderledes end resten. Hvis du tænker på, at David Lynch både lavede Twin Peaks, som jeg ikke så mere end 5 minutter af, det var mig simpelthen for underligt, og så The Straight Story, der nok er en af de bedste film, jeg har set, så er der lige så stor forskel mellem Berlin Alexanderplatz og så de andre Fassbinderfilm. Men selvfølgelig, det er dig, der bestemmer!

  Comment by admin — 3. november 2009 @ 20:22

 3. Hm… måske du har ret.
  Hvis jeg ikke kan lide 1. afsnit, behøver jeg jo ikke se resten…

  Vi får se hvad jeg bestemmer mig for på fredag 🙂

  Jeg kender ikke The Straight story…. til gengæld var jeg hooked på Twin Peaks – i hvertfald de første 20-25 afsnit, så blev den også for underlig for mig :o)

  Comment by Esther — 4. november 2009 @ 9:03

 4. @Esther The Straight Story handler om en gammel mand, der kører gennem flere amerikanske stater på en gul John Deere plænetraktor for at opsøge og forsone sig med sin bror, som han ikke har snakket med i mange år, inden de begge dør. Det er en helt stilfærdig “roadmovie”, der meget lavmælt og fint beskriver de mennesker han møder og de situationer, han kommer i. Der er ingen ydre dramatik eller anden mærkværdighed. Den er fortalt på en så realistisk måde, at den godt kunne være en dokumentarfilm. Den er absolut seværdig, hvis du får chancen.

  @Bente Jeg må indrømme, at mit TV godt kunne tåle at vise X-factor den gang, Voca-Loca var med. Jeg kan rigtig godt lide a capella sang. Men ja, jeg mener, at Berlin, Alexanderplatz absolut er et godt bud på fredagsunderholdning.

  @Nille Ja, jeg tror, at K’et står for kultur. Her den 31. oktober stoppede det analoge TV-signal i Danmark og blev erstattet af et udelukkende digitalt signal. I den forbindelse fik vi nogle flere TV-kanaler. Jeg er ikke færdig med at checke dem ud, men de foreløbige rapporter går på, at bortset fra DR K, så er de lige så dybt uinteressante, som dem vi havde i forvejen.

  Comment by admin — 4. november 2009 @ 14:01

 5. Det lyder som et ret godt bud på fredagsunderholdning (X-factor o.lign. kan vores tv simpelthen ikke tåle at vise!).

  Jeg så ikke Berlin Alexanderplatz i 80’erne, så jeg har den stadig til gode. Derimod læste og så jeg Angst essen Seele auf i tysk på hf – med stor fornøjelse.

  Comment by Bente — 4. november 2009 @ 11:05

 6. Skal I have flere kanaler? Hvad står K for – Kultur?

  Jeg ville absolut også prioritere som dig – man kan snart ikke tænde for TV uden, at der er realityshows… hvorfor min fjernbetjening nærmest er gået på pension!

  God fornøjelse

  Comment by Nille — 4. november 2009 @ 11:40

 7. Det lyder meget spændende – og jeg håber, at DR K vil give os mange lignende oplevelser af gammelt guld i genudsendelse.
  Jeg så nogle få af afsnittene i Berlin Alexanderplatz dengang, men de fængede ikke mig helt så meget.

  Comment by Madame — 5. november 2009 @ 7:41

 8. Ja, jeg håber også, at de finder nogle flere ting frem af den slags. Og så håber jeg i øvrigt også, at jeg ikke bliver skuffet over gensynet. Det bliver man jo somme tider, vel mest fordi man ikke selv er den samme som første gang, man så udsendelsen.

  Comment by admin — 5. november 2009 @ 8:10

 9. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg synes om den nye kanal – DR K. Der er en del spændende programmer og alt for mange ligegyldige genudsendelser. Og nu kommer der så også endnu et irriterende program om fredagen med ham der Adrian Lloyd Hughes! Jeg synes de skulle lave et anstændigt og seriøst litteraturprogram i stedet for. Når man ser de fantastiske litteraturprogrammer de har i både Norge og Sverige, så undrer man sig jo over at vi slet ikke har noget i Danmark som ligner.

  Jeg tror på, at der er muligheder i DR-K, som måske bliver rigtig god når den kommer rigtigt i gang. Men jeg skal i hvert fald også se Alexanderplatz. Titlen er jo meget kendt og jeg har hørt så meget om serien, men jeg har absolut ingen ide om, hvad den handler om.

  Comment by Jens Drejer — 6. november 2009 @ 15:33

 10. Hmm. Efter at have set det første afsnit, kan jeg se, at jeg har blandet noget sammen i hovedet. Det er hverken første eller sidste gang. Det, jeg blander Berlin Alexanderplatz sammen med, er serien “Ein Mann will nach oben” fra 1978, som foregår i samme periode og på ca. samme sted. Nå, men jeg hænger nu på Berlin Alexanderplatz alligevel.

  Ham Adrian Hughes har jeg heller ikke noget videre til overs for. Han snakker jo tingene ihjel!

  Comment by admin — 6. november 2009 @ 21:54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment