Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

6. november 2009

Et dyk i arkivet

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 23:03

I snart mange år har jeg organiseret mine billeder i mapper, der simpelthen har navn efter datoen. Havde jeg f.eks. begået en billedserie i dag, ville den mappe, jeg gemte den i, ganske enkelt få navnet 061109. På den måde er det relativt nemt at finde frem til billederne igen. Jeg gør også tit det, at jeg kigger efter, om jeg tog nogle billeder på denne dag for et år siden, for 2 år siden osv. Jeg tog også lige den lille undersøgelse i dag, og fandt ikke noget fra den 6. november. Det har åbenbart været en møgdag uden meget lys eller inspiration til at fotografere de andre år også. Men jeg fandt en billedserie fra 6. januar 2007.

6. januar 2007

Den dag var vi, som så mange gange før og siden, søgt ud til Rubjerg Knude Fyr og til Lønstrup. Der var heller ikke meget lys på sådan en dag i begyndelsen af januar, men jeg syntes, at havtornen næsten havde et eget lys. Jeg fik også et par billeder af en sten på landingspladsen, hvor en kunstner har “fundet” en hummer i stenen. Jeg er ikke 100% sikker, men jeg tror, at kunstneren er Stinne Teglhus fra Kjul. Hun har i hvert fald begået lignende værker, så vidt jeg ved.

Vi opgav i øvrigt at køre op til fyret, for Fyrvejen var i sørgelig forfatning, og den bil, vi havde dengang, havde en “sårbar” affjedring. En brugt bil til 12.000 skal man nok trods alt ikke bruge som noget i retning af en terrængående jeep!

Ja, så kom der altså en tur “down Memory Lane”, med det absolut tyndeste påskud. Bare fordi jeg kan!

11 Comments »

 1. Og det skal man nemlig benytte sig af! 😀
  Ja, den havtorn består da af lutter små sole.

  Det er en udmærket måde at arkivere kronologisk på, men jeg ville meget savne at kunne finde ‘natur’, ‘svampe’, ‘Sverige’, ‘min hjemby’, ‘familie’, ‘børnebørn’, samt 1000 andre ting.
  Bruger du Picasa til at tagge dine billeder?
  Em dato er jo ikke nok til at finde frem til et bestemt billede. Eller?

  Comment by Ellen — 6. november 2009 @ 23:54

 2. Nej, jeg tagger ikke mine billeder i Picasa, men jeg bruger tit Picasa til at se dem igennem med, hvis jeg ikke helt ved, hvad jeg leder efter. Indtil videre har datoen været tilstrækkeligt til, at jeg har kunnet finde frem til de billeder, jeg sådan leder efter.

  Comment by admin — 7. november 2009 @ 0:00

 3. Og det er jo det herlige ved vores billedmapper, Henny, at vi med et par museklik får genopfrisket, hvad vi har oplevet. Sikke en dejlig historie – med meget smukke billeder.
  Jeg bruger samme dato-arkivering som dig.

  Comment by Madame — 7. november 2009 @ 8:14

 4. @Madame Ja, det er jo lige sådan, det er. Og på den måde har man langt mere glæde af sine billeder, end man havde dengang, de var på papir, og man skulle slæbe albums og papkasser og hvad ved jeg frem for at komme til at se på dem. Nu er de lige ved hånden, hver gang man arbejder på PC’en.

  @Bente Ja, lyset kan være fint, selv om der ikke er så meget af det. Den samme dag tog jeg nogle billeder inde i Lønstrup by, og de er så mørke, at man næsten skulle tro, det var om natten! 🙂

  Comment by admin — 7. november 2009 @ 10:29

 5. Skønt at du kan! 🙂
  For det er da nogle smukke ‘gamle’ billeder. Lyset er så fint.

  P.S. Min arkiveringsmetode er i øvrigt den samme. Dog ofte tilføjet et nøgleord eller to.

  Comment by Bente — 7. november 2009 @ 9:48

 6. Hei! Så fine bildene dine er!!!
  Har også sett på bokstaven G hos deg, er enig at grønne blader er best! Spesielt om våren når alt har vært så grått, og så blir grønt og fint!
  Hvordan/hvor får du laget de montasjene med flere bilder satt sammen?

  Klem, Anita 😉
  PS! Det er ikke totalt mørkt her til januar =) men uten sol!

  Comment by Anita — 7. november 2009 @ 12:01

 7. @Anita Tak skal du have. Før brugte jeg altid Picasa til at lave montager i, men så var der nogen, der gjorde mig opmærksom på Photoscape, og det kan jeg faktisk endnu bedre lide, fordi man har mere kontrol over processen! Begge programmer er gratis for privatpersoner at downloade og bruge, så det er bare at gå i gang!

  Comment by admin — 7. november 2009 @ 12:42

 8. Mine arkiver følger samme princip og det er ikke altid nemt for mig… men jo flere billeder, jo mere uoverskueligt bliver det jo at omorganisere desværre.

  Det må være noget med de der lange vinteraftener… og det bliver uden tvivl ikke gjort. Så er dit argument om kronologiske tilbageblik en god stedfortræder!

  Comment by Nille — 7. november 2009 @ 18:05

 9. Ja, Nille, det er måske nok ikke det helt ideelle system, men i det mindste sikrer man sig, at hver mappe får et nyt navn. Og så kan man jo “browse” gennem sine billeder med f.eks. Picasa, hvis man er lidt i tvivl om, hvornår et bestemt billede blev taget.

  Comment by admin — 7. november 2009 @ 19:22

 10. Tusen takk for svar!!!
  Har testet Picasa allerede og skal prøve meg på Photoscape etterhvert!
  Takk!
  God uke!

  Comment by Anita — 9. november 2009 @ 10:06

 11. @Anita Velbekomme. Det er begge gode programmer, og prisen er da i hvert fald helt rigtig. 🙂

  Comment by admin — 9. november 2009 @ 15:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment