Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

13. november 2009

ABC i ord og billeder: H

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 19:06

Så kom vi til bogstav H i Petunias blogleg, ABC i ord og billeder. Det burde være nemt for mig, for jeg hedder Henny, og jeg bor i Hjørring. Jeg har engang undersøgt, hvilken betydning, mit navn har, men i mellemtiden havde jeg glemt det. Så jeg slog op på internettet, det gør man jo nu om dage, når der er noget, man vil have at vide, og der erfarer jeg så, at navnet Henny kommer af det franske Henriette, som ikke har nogen speciel betydning. Godt så! Ikke nogen speciel betydning. Ergo kan jeg ikke skrive om det. Siden jeg nu ikke kan servere nogen interessant betydning af mit eget navn, gider jeg heller ikke servere nogen interessant betydning af Hjørring. Idéen faldt jo ligesom til jorden, idet første del af den ikke kunne blive til noget.
Himmel og hav i Uggerby
Jeg tyede så til min billedmappe for inspiration, og fandt den. H skal selvfølgelig betyde himmel og hav! Det er nok, fordi man bor i et lille, fladt land, at det er stranden, man søger til, når man vil opleve noget natur. Og selv om vi ikke har nogen bjerge her, så kan himlen godt se meget dramatisk ud til tider. Den kan have alle mulige farver og skyformationer kan være helt fantastiske. Hvis man så kan kigge på himmel og hav på en gang, så har man da fået en naturoplevelse!
Himmel og hav, sammen og hver for sig
Her kan du se, hvad andre har fundet på til bogstav H.

44 Comments »

 1. Jeg synes bildene dine er kjempeflotte! Hav, strand og himmel i Danmark er skikkelig herlig! Jeg liker den ville naturen som er ved strendene der;-)
  God helg til deg!

  Comment by Spiderdama — 13. november 2009 @ 20:00

 2. @Spiderdama Tak skal du have. Ja, jeg tror, at den vilde natur kan sætte tingene lidt i perspektiv for os. Man er ikke særlig stor, når man står på en strand.

  @Camilla Tak! Så giver digtet mere mening. “Toni” burde jeg måske have kunnet regne ud.

  @Marita Tak skal du have.

  @Margrethe Nej, det må være mere dramatisk at bo langt inde i en fjord.

  @Karna 27år? Jeg var vist ikke en gang klar over, at heste kunne blive så gamle. Da jeg var lille, havde vi heste på gården, men det var arbejdsheste.

  @Donald Ja, skum var der, men om det er alger ved jeg ikke. Jeg tror simpelthen, det er når havet bliver pisket op af en storm. Nogle gange kan det ligne sæbeskum. Jeg har selv taget de billeder, jeg brugte denne gang, så det er nok ikke mig på stranden. 🙂

  @Tino Tak og tak i lige måde.

  @Lise Tak skal du have.

  @Ellen Der er ingen forpligtelse til at være med fra starten eller til at være med hver gang, så jeg synes da bare, du skal hoppe ind, hvis du har lyst. Forbindelsen mellem mit navn og Heinrich har jeg før fundet. Jeg husker også en forklaring om, at det betød “hegn” eller stakit. Men den forklaring, jeg kunne finde i går, sagde altså “ingen særlig betydning”. Så kunne jeg jo tage den, kunne jeg.

  @Rimkoger Tak skal du have. Jeg har faktisk en bror, der hedder Henrik. Min mor havde passet en dreng, der hed sådan, og hun havde ønsket, at hendes første barn skulle hedde sådan. Nu blev jeg hendes første barn, og derfor kom jeg til at hedde Henny.

  @Elizabeth Augusta Tak skal du have. Ja, jeg har nok bare fundet en dårlig kilde eller ikke gravet dybt nok, da jeg fandt frem til “ingen særlig betydning”.

  @Nille Jeg kan godt forestille mig, at man kan komme til at savne havet, hvis man skal bo indenlands i lang tid. I min barndom boede vi ca. 500m fra havet. Vi kunne høre det mange gange, men vi kom sjældent til stranden mere end en gang om året. Men man var bevidst om, at havet var der, hele tiden. Og nu er det jo nemt at komme til havet. Uanset hvor man er i Danmark, er man aldrig mere end 50km væk fra kysten.

  @Anne-Lie Tak! Jeg er glad for, at du kan lide billederne.

  @Turid Ja, man længes altid til sommer, når det ikke er sommer. De nederste billeder er dog taget i oktober. Med den rigtige påklædning kan man nyde stranden året rundt.

  @Mona Du har sikkert ret i, at det er den konstante forandring, der gør, at man kan blive ved med at kigge på himmel og hav!

  Comment by admin — 14. november 2009 @ 8:34

 3. Hei!
  “Voni” betyr noe slikt som håp og “toni” betyr en melodi. 🙂
  Mine favoritter er himmel og hav, jeg er veldig gla i å se de to sammen 😀 Flotte bilder 😉
  God helg!

  Comment by Camilla :) — 13. november 2009 @ 20:53

 4. Flotte bilder Henny, akkurat sånn som jeg kjenner Danmark.

  Comment by Marita — 13. november 2009 @ 21:06

 5. Vakre bilder. Når jeg tenker på Danmark,så er det akkurat dette jeg ser for meg; himmel, hav og strand. Og her jeg bor langt inne i en fjord på Norges Vestland, så er det ikke akkurat slike bilder jeg ser så ofte. Ha en udramatisk helg.

  Comment by Margrethe — 13. november 2009 @ 21:23

 6. Tusen takk for hilsen, nydelig H hos deg Henriette (med et smil) Ang hest, så har vi hatt det her 27 år og jeg er INGEN hestejenta. Aldri redd hester, bruker stemmen min og prater til de og har lærstøvler m/støltupp på beina = trygg. Ha ei fin helg

  Comment by karna — 13. november 2009 @ 21:29

 7. Har I også skum på stranden? Algeskum? Jeg troede at det var et Kattegat fænomen. Det er nogle skønne billeder af Himmel og Hav – og er det ikke “H”enny der går på stranden? Eller er det en anden “H”?

  Comment by Donald — 13. november 2009 @ 21:50

 8. Dette var flotte bilder av himmel og hav!

  God helg til deg 🙂

  Comment by Tino — 13. november 2009 @ 21:56

 9. Veldig bra -og flotte bilder. Særlig de 3 siste! Takk for bloggbesøk og kommentar.

  Comment by Lise — 13. november 2009 @ 22:00

 10. Hold da Helt op, Hvor Har du nogle Himmelsk gode tolkninger, både med dine ord og med dine Himmel og Havbilleder til ABC’en.
  Jeg fortryder næsten, at jeg ikke er med. På den anden side… er det for sent at starte?

  Jeg kan prale af at kunne oversættes til ‘Lysende perle’. Blæret, men meget troværdigt synes jeg. Overtro, siger John overbærende 😀

  Men jeg har lige boret lidt i dit navn:

  HENNY
  Gender: Masculine & Feminine
  Usage: Dutch
  Pronounced: HEN-nee
  Dutch diminutive and feminine form of HENDRIK.
  From the Germanic name Heimirich which meant “home ruler”, composed of the elements heim “home” and ric “power, ruler”. It was later commonly spelled Heinrich, with the spelling altered due to the influence of other Germanic names like Haganrich, in which the first element is hagan “enclosure”.

  O.k. – sitet tror, du er hollandsk, men dansk og hollandsk bliver jo alligevel altid forvekslet af alle andre end danskere og hollændere, så skal vi ikke sige, at tolkningen gælder?

  Den med ‘home ruler’ er da i orden med dig, ikke?

  Comment by Ellen — 13. november 2009 @ 22:11

 11. Tak for din kommentar.
  Henriette – afledt af Heinrich, Henrik, Henri.
  Om betydningen klik her:
  http://www.baby-navne.dk/drengenavne/h/Henrik.html

  Comment by Rimkogeren — 13. november 2009 @ 22:11

 12. Henny er et flott navn, og på norsk har det da visst betydning:
  http://no.wikipedia.org/wiki/Henny

  http://www.norskenavn.no/navn.php?id=467&sok=Henrik

  Jeg elsker den store, vide, høye himmelen i Danmark.

  Comment by Elisabeth Augusta — 13. november 2009 @ 22:12

 13. Ellen’s kommentar er da helt rigtig! Henriette på fransk er jo et diminutiv af Henri… og dermed Heinrich, Henrik, osv. Henri IV er min franske yndlingskonge – for i DK er det Christian IV… men det er bestemt en ‘arv’ at være stolt af!

  Men derudover er Himmel og Hav også glimrende – især for mig, som savner Hav! Himmel har jeg nok af heroppe på toppen af verden… men Hav, det er nok det man savner mest fra Danmark!

  Comment by Nille — 13. november 2009 @ 22:23

 14. Gillar helt klart dina bilder på hav och himmel, favoritbilden är den längst ner till vänster!

  Comment by anne-lie — 13. november 2009 @ 22:26

 15. Flott innlegg i tekst og bilder. Vakre og stemningsfulle bilder som får meg til å lengte til sommer 🙂

  Comment by Turid — 13. november 2009 @ 22:45

 16. Himmel och hav förändras hela tiden. Det blir aldrig långtråkigt att titta på.

  Comment by Mona — 14. november 2009 @ 1:25

 17. Så flotte bilder, himmel og hav er deilig å nyte, særlig når havet er ” rolig” og ingen storm er i vente…

  God helg Henny

  Comment by Sommertid — 14. november 2009 @ 9:31

 18. @Sommertid Tak skal du have!

  @TorAa Tak for din research, men hvad det angår at herske her hjemme, er jeg bange for, at det tog er kørt. Vi har nemlig to katte, der bor her, og de bestemmer alt!

  Men måske skal jeg begynde at fejre 22. maj …

  @Strikkebesta Tak! Ja, det er nemlig fint, at folk engagerer sig.

  @Randi Nej, Oslofjorden er jo nok ikke det samme som havet, men den er nok flot også, da!

  @Lappedama Ja, strandene er jo nok det, der tiltrækker turisterne mest.

  @f Det er jo sandt, at det er forskellige eksempler på himmel og hav, vi har fundet!

  @Gunsside Tak skal du have!

  @TurboLotte Tak skal du have!

  @Qehenne Tak skal du have, ja der var jo en del at vælge mellem.

  @Anette Ja, det er rigtigt, at der som regel er noget nyt at se, hvis man kigger på himlen. Men jeg synes nu, at de grå novemberhimle, vi har nu for tiden, ser temmelig ens ud!

  @Isa Tak skal du have.

  @Petunia Tak skal du have.

  Comment by admin — 14. november 2009 @ 22:59

 19. Flotte bilder, men hold deg nå fast, din “Hjemmehersker”.

  Henny:
  Betydning: Hjemmehersker

  Forklaring: Jentenavnet er en kjæleform av Henriette/Henrikke, som er feminine former av Henrik, som er en variant av Heinrich, som er et tysk navn som er utledet av det gammeltyske Heimerich, hvor “heim” betyr “hjem” og “rich” betyr “hersker”.

  Navnedag: 22. mai*

  Samme betydning: Henriette, Harry, Henning, Henrik, Henry etc

  Popularitet: Omlag 1 800 personer i Norge har jentenavnet Henny som første eller eneste fornavn.

  Comment by TorAa — 14. november 2009 @ 9:49

 20. Himmel og hav, så flotte bilete frå din plass på jorda! Fint innlegg om bokstaven H. Artig at så mange har funne ut kva namnet ditt tyder, folk engasjerer seg, og det er fint:) God helg i Hjørring!

  Comment by Strikkebesta — 14. november 2009 @ 10:13

 21. Himmel og Hav for noen Herlige bilder!!
  Kjenner jeg lengter til Havet…(Oslofjorden er ikke det samme…)
  Fortsatt kos Helg fra Randi

  Comment by Randi — 14. november 2009 @ 10:25

 22. Flotte bilder av hav og himmel. Det er mange deilige strender i Danmark. Det er vel derfor så mange nordmenn ferierer i Danmark.

  Comment by Lappedamen — 14. november 2009 @ 11:39

 23. Vi er mange som valget himmel og hav , men vi har jo alle forskjellige bilder av dette hav og denne himmel. Vakkert var det.

  Comment by f — 14. november 2009 @ 13:57

 24. Himmel og Hav : Nydelig collage du har her, og morsomt å lese 😉

  Comment by Gunsside — 14. november 2009 @ 16:27

 25. Men det var da aldeles Herlig.. he-he.

  Comment by TurboLotte — 14. november 2009 @ 18:12

 26. Flott bilder og utrolig mange H’er du hadde å velge mellom. Ha en fortsatt god helg!

  Comment by qehenne — 14. november 2009 @ 20:42

 27. Utrolig flotte billeder. Det er fantastisk at kigge op på himlen – der er stort set ikke to dagen den ser ens ud 😉 God lørdag aften.

  Comment by Anette — 14. november 2009 @ 20:44

 28. Nydelige H-bilder:D

  Comment by Isa — 14. november 2009 @ 21:02

 29. Deilige bilder av himmel og hav:)

  Comment by Petunia — 14. november 2009 @ 21:06

 30. Henny, vad namnet betyder är väl inte så viktigt, det är viktigare vem man är, och du verkar vara en alla tiders person 🙂

  Comment by mia — 15. november 2009 @ 0:06

 31. @Mia Tak, det var meget sødt sagt! 🙂

  @The single girl Tak skal du have!

  @Sologbolig Tak skal du have, og i lige måde!

  Comment by admin — 15. november 2009 @ 13:45

 32. Himmel og hav for noen vakre bilder! 🙂 Som naturjente liker jeg aller best bilder fra havet og der følger som oftest himmelen med også! Vakkert!!

  Comment by the single girl — 15. november 2009 @ 0:21

 33. Nydelige bilder og ha ein fin dag.

  Comment by sologbolig — 15. november 2009 @ 8:26

 34. Himmel og hav er fantastisk skue!
  Og bildene dine viser nettopp det 🙂

  Comment by Melusine — 15. november 2009 @ 14:07

 35. @Melusine Det var jo så også meningen, så tak skal du have!

  Comment by admin — 15. november 2009 @ 19:28

 36. Flotte bilder av himmel og hav:) Heldige der Danmark som har en slik nærhet til havet:)

  Comment by Evami — 15. november 2009 @ 21:52

 37. @Evami Tak skal du have. Vi sætter også pris på det!

  Comment by admin — 16. november 2009 @ 9:08

 38. Nydelige bilder. Jeg elsker bilder fra Danmark og de nydelige strendene – himmelen gir ekstra liv og farger både i go’vær og uvær! 😀

  Super H 🙂

  Comment by Eli Kristin — 17. november 2009 @ 17:25

 39. @Eli Kristin Tak skal du have!

  Comment by admin — 17. november 2009 @ 18:10

 40. Så flott H-innlegg – åh jeg drømmer om å bo ved havet!

  Comment by Hobbygåsa — 17. november 2009 @ 18:56

 41. @Hobbygåsa Tak! Ja, mange drømmer om at bo ved havet, men ikke for tæt ved, nu hvor vandstanden i verdenshavene stiger.

  Comment by admin — 17. november 2009 @ 19:25

 42. Himmel og hav hva bra det var 🙂 hehe
  Flott innlegg på H 🙂
  Ha en fin dag Henny
  Mvh Belinda

  Comment by Belinda Renee — 19. november 2009 @ 19:58

 43. Tak skal du have, Belinda.

  Comment by admin — 20. november 2009 @ 7:54

 44. Flotte (H´er) både som billeder og tekst 🙂

  Comment by Catherine — 20. november 2009 @ 17:11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment