Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

17. november 2009

Borgerpligten

Filed under: Blandet — Tags: , , , — Henny Stewart @ 19:46

Så var det i dag, vi skulle sætte vores krydser for at vælge kommunalbestyrelse og regionsråd. Nu kan man jo altid diskutere, hvilket valg, der er det vigtigste, men hvis man kiggede på stemmesedlernes størrelse, kunne man jo godt forledes til at tro, at regionsrådsvalget var det vigtigste. Den stemmeseddel var så stor, at den kun kunne komme i urnen ved at stoppe den ned med en pind.

Mange har givet udtryk for, at de egentlig ikke går så meget op i den lokale politik, men at de er mere interesserede i den nationale. Sådan har jeg det også lidt selv, selv om det nok egentlig burde være omvendt. Der er faktisk mange ting, der har vital betydning for mig og mine, der besluttes i Hjørring byråd. Så jeg håber naturligvis, at folk har sat krydset det rigtige sted!

6 Comments »

 1. Det var godt nok også den største stemmeseddel, jeg til dato har sat mit kryds på. Med op til flere partier, jeg ikke engang havde hørt om.
  Hvis du spørger hver enkelt af dem, der har sat kryds i dag, så har hver og én sat krydset det rigtige sted.
  Med mindre de har lyttet for meget til exit polls…

  It’s in the eye of the beholder 🙂

  Jeg er en af dem, der synes, det er enormt vigtigt med nærpolitikken. Folketinget er selvfølgelig også meget vigtigt, men hvis ikke det nære fungerer, er det næsten ligemeget med alt andet.
  Ligesom i et ægteskab.

  Comment by Ellen — 17. november 2009 @ 22:47

 2. Hvis man havde foldet en papirflyver af den stemmeseddel, kunne den have taget passagerer … Ja, folk mener jo nok, at de har sat krydset det rigtige sted, men nogen af dem må være i tvivl. Jeg hørte lige en dame, som blev interviewet på gaden, og hun havde ikke bestemt sig endnu. Hun sagde, at hun regnede med at blive ramt af lynet, mens hun stod i boksen. Hvis der har været mange af den slags, kan udfaldet da vist blive hvad som helst.

  Comment by admin — 18. november 2009 @ 6:56

 3. Jeg holder nu også på, at det nære også er vigtigt i politik. I det hele taget synes jeg, at kommunalvalget er så interessant, at jeg for en gangs skyld tilbragte hele aftenen foran tv’et i går 😉 .

  Comment by Bente — 18. november 2009 @ 22:54

 4. Det gjorde jeg nu ikke, for jeg skulle tidligt op næste dag. Men det ville jeg nu heller ikke have fået meget ud af for Hjørrings vedkommende. Konstitueringsforhandlingerne fortsatte indtil kl. 3 om morgenen!

  Comment by admin — 19. november 2009 @ 7:16

 5. Jeg synes også, det er en borgerpligt, Henny – og det er synd, at mange er mere ligeglade med kommunalvalgene og valget til regionsrådene.

  Comment by Madame — 19. november 2009 @ 9:15

 6. Ja, det synes jeg også, Madame. Hvis man ikke har ork til at vælge en kandidat, bevæge sig hen på valgstedet og sætte sit kryds, så har man i hvert fald efter min mening mistet retten til at brokke sig! Der er andre lande, hvor kun en 20-30% deltager i valg. Sådan skulle det nødigt blive her!

  Comment by admin — 19. november 2009 @ 18:20

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment