Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

27. november 2009

ABC i ord og billeder: J

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 20:15

Ja, hvad skal man dog finde på… “Jeg” begynder jo med j, det gør “ja” og “jo” også, men hvad skulle man dog finde på at skrive om de ord, eller illustrere dem med for den sags skyld. Så er der jo “jul“, men det skal jeg være den sidste til at skrive om. Det har jeg forklaret andetsteds.

Det er også ved at være på tide at få nogle flere kattebilleder på bloggen, og måske kunne man kombinere ved at tænke i helt andre baner (=kigge billedmappen igennem). Ja, der har vi jo løsningen: J skal for det første betyde “jagtinstinkt“.

Olga skjuler sine instinkter

Vi har en livlig trafik af pindsvin i haven hver sommer. Det er mest om aftenen og om natten, de kommer frem, og det er også lidt forskelligt, hvor mange der er fra år til år. Det er måske delvis vores skyld. De første år kunne vi finde på at lægge ost ud til dem, men det er efter sigende den rene gift for et pindsvin, så måske har vi været med til at decimere bestanden. 🙁 Undskyld, pindsvin. Tilbage til jagtinstinktet: Man kan ikke se ret meget af det på billedet, det medgiver jeg. Olga er ret ung på billedet, men hun havde allerede på det tidspunkt lært en sund respekt for de små prikne. Men ikke mere, end at de skal undersøges og snuses til. Og haleføringen siger mig også, at jagtinstinktet ikke er gemt ret langt væk. Billedet er taget midt om dagen, hvor det faktisk er usædvanligt for pindsvinene at vise sig. Jeg tror, det må være en unge, der har forvildet sig væk fra sin mor, eller måske er den syg. Den fik lov at gå i fred for Olga, jagtinstinktet til trods.

Der kan godt blive plads til et J mere: Japansk. Det er ikke, fordi jeg skal til at lovprise sushi (som jeg har til gode at smage) eller animé-tegninger, som jeg ikke sætter ret stor pris på. Næ, det er såmænd vores trofaste pensionistvogn, Suzukien, der skal holde for:

Pensionistvognen

Vi bliver drillet noget med den bil. Dels lugtede den kraftigt af tobaksrøg, da vi lige havde fået den, dels er der en del buler i den, som vi ikke selv har lavet. Men vi fik den meget billigt, så det! Der er også folk, der kan finde på at spørge, om man godt må tage sådan en ud på motorvejen, og om den kan komme med rundt i svingene. Svarene er ja og ja! Det er nemlig en rigtig god bil. Man går ind i bilen og sætter sig. Man står ud af den igen, og det er ikke nødvendigt med hverken kran eller stok for at komme ud af den. Modsat andre biler, hvor indstigning foregår ved, at man styrer rumpetten ind i kabinen, lader sig falde og håber på det bedste, og hvor man dårligt kan komme ud igen uden hjælpemidler. Og så er den meget benzinøkonomisk. Ju hu for den japanske bil!
Bil med hale
Så kan sådan en bil jo også bruges til at gemme sig under, hvis man er en lille rød kat, der somme tider synes, at verden udenfor er lidt overvældende. For at gemme sig skal man jo så helst også have halen med indenfor. Det med at gemme sig under biler er ellers ikke noget, jeg er så vild med, at kattene gør, men jeg håber, at de har hjerne nok til at komme ud derfra, hvis der er tegn til, at bilen skal ud at køre.
Andre bud på Petunias ABC i ord og billeder, bogstav J, kan du finde her.

41 Comments »

 1. En herlig katt med jaktinnstinkt og en fin pensjonistvogn! 🙂

  Comment by linsky — 27. november 2009 @ 21:45

 2. @linsky: Ja, ikke? Og tak.

  @mia: Jo, vi bor på en meget befærdet pindsvinerute. Jeg kan godt lide ordet “Igelkott”.

  @Sommertid: Tak skal du have!

  @Turid: Lave biler er ikke noget for os mere, selv om jeg godt kan se, at de har smukkere linjer. Men et transportmiddel skal først og fremmest være praktisk.

  @Evami: Ja, pindsvin er søde, men det er nu godt, at de har pindene. Jeg tør ikke rigtig tænke på, hvad kattene ville gøre ved dem ellers.

  @Drengen: Tak skal du have!

  @Marita: Ja, den slags bil er bedst til mig. Selv om det selvfølgelig er nemt nok at komme ind. Det er når man skal ud, at problemerne opstår. 🙂

  @Mor Monsen: Nå men kattene er sikkert godt tilfredse med mus og fugle. På dansk siger vi somme tider: “Hun er pyntet som et fastelavnsris/juletræ”, hvis nogen har for mange smykker eller for meget make-up.

  @Mona: En kat på fem måneder er jo stadig i gang med gøre sine jagtteknikker perfekte, så derfor jager han alt. Men voksne katte vil også gerne leges med på den måde.

  @Dortheivalo: Næh, sådan nogle fyre, der jagter andre damer kan være det samme. Jeg har aldrig smagt rensdyr, men det skulle være godt, har jeg hørt.

  @Anette: Ja, mine katte kommer også somme tider hjem med små “gaver” til mig. Det er den side af dem, som jeg er mindst begejstret for, men det er jo deres natur.

  @Sologbolig: Tak skal du have. Ja, jeg synes også, at billedet af kattens hale er sjovt.

  @Petunia: Ja, folk i butikkerne er allerede begyndt at te sig som om landet skulle være lukket frem til marts. Jeg undgår butikker så vidt muligt på denne tid.

  @TurboLotte: Næh, hun tog ikke pindsvinet. Det havde hun nu heller ikke fået lov til med mig i nærheden. Nej, bilen er god nok til sin brug.

  @Elisabeth Augusta: Tak skal du have. Jeg vil tro, at mindst halvdelen af mine billeder er af kattene.

  @Elisabeth: Tak skal du have!

  Comment by admin — 28. november 2009 @ 16:32

 3. katter och japanska bilar som jagar, så kul, ännu kuligare med igelkottar, jag tror faktiskt aldrig jag har sett någon ‘live’.

  Comment by mia — 27. november 2009 @ 22:07

 4. Flott innlegg du har og sjove bilder av både dyr, mennesker og fremkomstmiddel.
  Ha en fin helg 🙂

  Comment by Sommertid — 27. november 2009 @ 22:14

 5. For et flott innlegg. Likte godt den beskrivelsen av hvordan det kan føles å sette seg inn i en bil med lave seter. Fornøyelig 🙂

  Comment by Turid — 27. november 2009 @ 22:38

 6. Herlige jaktinstinkt bilder,og så søtt pinnsvin:) JApansk bil er sikkert og trygt:)

  Comment by Evami — 27. november 2009 @ 22:48

 7. Jakt og Japansk, en fin løsning du har valgt og bildene er flotte.

  Comment by drengen — 27. november 2009 @ 23:24

 8. Praktisk med bil man setter seg INN i og ikke NED i, helt sant. Pus er lur som styrer godt unna piggete gjester.

  Comment by Marita — 27. november 2009 @ 23:27

 9. Sånt morsomt innlegg du har laget. Pinnsvin har vi ikke her i det høye nord, så våre katter må nøye seg med mus, og en og annen liten fugl til dessert.
  Å forklare jåleri er ikke så helt enkelt, det kan dreie seg om både smykker, sminke og klær, og dersom man bruker for mye tid på å pynte seg, eller blir for opptatt av sitt utseende, så kaller vi det gjerne for jåleri. Det var dagens lille norskleksjon. Takk for hyggelig kommentar og en riktig god helg til deg!

  Comment by Mor Monsen — 27. november 2009 @ 23:55

 10. Ja jaktinstinkten är tydligt utvecklad hos katter. Jag har en kattunge på 5 månader och han jagar ALLT. Och då menar jag t ex pennor, papperslappar, dammtussar, leksaksmöss…..

  Comment by Mona — 28. november 2009 @ 0:14

 11. Dejligt indlæg.. mere er det ikke at sige. Jagtinstinkt har min mand også masser af. Heldigvis jagter han ikke andre damer, men rensdyr, som vi andre nyder rigtigt godt af resten af året.

  Comment by Dortheivalo — 28. november 2009 @ 2:12

 12. Katter brukar väl vara bra på att jaga. Har ingen katt själv, men grannarna brukar berätta om alla byten deras katt kommer hem med.
  Det är väl bra med en praktisk och ekonomisk bil! Det är väl precis vad man behöver 🙂 /Anette

  Comment by Anette — 28. november 2009 @ 5:07

 13. Så utrolig flotte bilder. Min favoritt ble nok katta under bilen ! Ha ei fin helg.

  Comment by sologbolig — 28. november 2009 @ 8:05

 14. Herlig innlegg! Ja, jaktinnstiktet ligger jo der hos kattene og de har jaktet på pinnsvin i hagen her også. Men de vet at de ikke bør røre, de bare ligger og lurer på pinnsvinene og hopper frem!
  I disse tider virker det som om folk er grepet av jaktinnstinkt også jakter i rundt i butikkene som om det snart skulle bli helt tomt for ting å kjøpe. Slitsomt!

  Comment by Petunia — 28. november 2009 @ 9:22

 15. Næmmen for en flot katt! Skjønner godt at den ikke tok pinnsvinet til slutt.. eller?
  Bilen var da heller ikke så gal.

  Comment by TurboLotte — 28. november 2009 @ 9:59

 16. Det er en herlig bildeserie med Olga og pinnsvinet. Og katten under bilen et blinkskudd.

  Comment by Elisabeth Augusta — 28. november 2009 @ 10:08

 17. Artig innlegg.

  God helg!

  Comment by Elisabeth — 28. november 2009 @ 12:01

 18. Flott J-innlegg og herlige bilder! Ha en fortsatt fin helg!

  Comment by Hobbygåsa — 28. november 2009 @ 16:52

 19. @Hobbygåsa: Tak skal du have, og tak i lige måde!

  @Qehenne: Tak skal du have. Jeg tror, pindsvinene har bestemte områder, hvor de holder til år efter år, og de har også nogle bestemte ruter, de følger rundt i landskabet. Sådan en rute går lige gennem vores baghave.

  @Lavendel: Næh, med kattekillinger i huset er der ikke tid til at kede sig. 🙂
  Man kan melde sig “til” denne blog med en Google-konto, hvis man har lyst. Det giver ikke nogle ekstra fordele, så vidt jeg da ved. Det er mest noget, jeg har med for sjov.

  Comment by admin — 28. november 2009 @ 19:29

 20. Herlig innlegg! Her er det ikke ofte vi ser pinnsvin lenger. Herlig beskrivelse av den japanske bilen deres. Smilet kom riktig godt frem her.
  Ha en riktig god helg!

  Comment by qehenne — 28. november 2009 @ 17:54

 21. Hej og sikke en fin J-beskrivelse. Jeres bil er da bare super, køre selv i stor bil(høj), det er da det fedeste, her huserer 2 2 måneders killinger, af og til tror jeg det er DAMP-katte, men de træner jo også deres jagtinstinkt, men hvorfor det lige skal være, mens jeg sidder og fintænker med morgenkaffen….?
  en anden tin – hvordan følger man din blog…jeg har jo en blogspot, der er det så nemt for ikke-it-kyndige, men??god advents-søndag!

  Comment by Lavendel — 28. november 2009 @ 18:58

 22. Artige bilder av katten i jaktmodus 🙂
  Har Japansk bil selv, Toyota Corolla! Føle meg trygg og liker at den bruker veldig lite bensin 😀

  Comment by Mateol — 28. november 2009 @ 23:30

 23. @Mateol: Tak skal du have! Ja, vi er ret begejstrede for vores japanske bil, uanset hvad andre måtte sige.

  @Nille: Min viden om biler kan sådan set også ligge på et lille sted. Vi har kun haft bil de sidste 3 år, og jeg må indrømme, at det i hvert fald har gjort mit liv noget lettere.

  Så vidt jeg har forstået “reglerne” for bogstavlegen, kan man være med, som man selv vil. Der er ingen pligt til at deltage hver uge.

  @Ellen: Nej, katte er jo nok ikke blandt verdens store tænkere. Men når man tænker på, at de har en hjerne på størrelse med en tommelfingernegl, og at 3/4 af den er direkte forbundet med deres ører, så synes jeg alligevel, at jeg bliver forundret over deres evner ind i mellem.

  Jeg er ikke særlig vild med julen, og når jeg påstår, at jeg ikke fejrer den, fordi jeg er gift med en hedning, så er det lidt en nem forklaring. I virkeligheden er vi rørende enige om ikke at gøre noget ud af julen.

  @Donald: Næh, jeg tror ikke katten forsøger at “lege” med et pindsvin mere end en gang. Men derfor kan de jo godt være interessante.

  @F: Tak skal du have!

  @Camilla: Ja, de er søde. Og når de spiser, lyder de præcis som små grise. De kan godt lide tør kattemad.

  @Rimkoger: En schäfer er jo også noget større end en gennemsnitskat. Men jeg ville dog have troet, at hunden ville have respekt for piggene. Jeg har hørt, at mange pindsvin dræbes af hunde, men jeg ved ikke, om det er rigtigt.

  @BirtH: Jeg ved egentlig ikke, hvor langt mod nord, man kan finde pindsvin. De går jo i hi, så det er nok ikke godt, hvis vinteren er for lang.

  @Spiderdama: Tak, og tak i lige måde!

  @Irene: Tak skal du have. 🙂

  Comment by admin — 29. november 2009 @ 13:29

 24. Ja mig kan du bilde alt ind om biler… jeg kører så sjældent i en, at jeg forundres over, at motorisering kan foregå anderledes end i en sporvogn – ikke hestetrukken dog! Det vigtigste er vel netop, at den kører – og ikke mærke, motor eller udseende?

  Jeg er kommet helt bag ud med den bogstavleg.., sygdommen har ødelagt I’et (som kunne være influenza som hos dig) – men J’et kan jeg måske nå endnu!

  God søndag!

  Comment by Nille — 28. november 2009 @ 23:47

 25. En kat, der gemmer sig med halen synlig 😆 De er ikke en s… bedre end strudse.

  Jeg synes jo godt nok, at julen er o.k. at fejre, selv om jeg ikke er specielt religiøs.
  Man kan bestemt heller ikke påstå, at den startede på et kommercielt grundlag.
  Jeg hæfter mig mere ved hyggen, lysene og samværet.
  Så betyder den oprindelige grund ikke så meget i den sammenhæng.
  I mine øjne.
  Og min mand bliver ikke spurgt om hans mening, så længe jeg ikke krænker ham, og det kan han ikke rigtig påstå som ateist. Så er der vel ikke noget at krænke? 😀

  Comment by Ellen — 29. november 2009 @ 0:30

 26. Jeg elsker din overskrift: Aargang54, over 50 og lige begyndt! Ja denne dag er den første i resten at mit liv, sagt af en aargang46.

  Men til sagen: Jeg har en fornemmelse af at katte ikke er så glade for at bide i pindsvin 🙂 uanset at haleføringen, som du skriver, signalerer JJJagt.

  Herlige billeder og dejlig bil 🙂

  Comment by Donald — 29. november 2009 @ 3:08

 27. morsomt jagt bilde selv om pus glemte skjule halen, vi har piggsvin i hagen men kattene bryr seg “katten “om det, Morsomt innleggF

  Comment by f — 29. november 2009 @ 5:13

 28. Mange flotte bilder 🙂 Pinnsvin er så søte, jeg har sett levende pinnsvin bare en eneste gang…

  Comment by Camilla :) — 29. november 2009 @ 10:25

 29. Vores tidliger schæfere havde ikke respekt for pindsvin. Vi har et stor lukket område, hvor de færdedes frit.
  Det skete, at de fandt et pindsvin. Det blev forsigtigt løftet op, og så løb de ellers rund med staklen.
  Når vi så det, fik de omgående kommandoen SLIP, og adlød naturligvis. Herefter forsvandt den ubudne gæst uskadt lige så hurtigt den kunne ud i sikkerhed.

  Comment by Rimkogeren — 29. november 2009 @ 11:12

 30. Jeg liker innlegget ditt! Og bildene! Skulle gjerne hatt pinnsvin i hagen, men bor nok for langt nord til det …
  Ha en god søndag!

  Comment by BirtH — 29. november 2009 @ 11:18

 31. Så flott J og bilder!:-)
  God søndag!

  Comment by Spiderdama — 29. november 2009 @ 12:51

 32. Fint innlegg, med mange fine bilder. Hyggelig lesning på en søndag :o)

  Comment by irene — 29. november 2009 @ 13:25

 33. Åh jeg synes pinnsvin er så søte 🙂 Synd vi ikke ser de oftere her vi bor. Bra katten din har så godt jaktinnstinkt, slik skal det være 🙂
  Ha en fin dag
  Mvh Belinda som er ute i siste liten som vanlig

  Comment by Belinda Renee — 29. november 2009 @ 14:28

 34. @Belinda Renee: Ja, jagtinstinkt skal de have, misserne. Ellers kommer vi for langt væk fra det naturlige. Men det er natuligt og sundt nok, at de har respekt for pindsvinene.

  @Margit: Tak skal du have! Ja, vi har jo alle andre ting, der optager os, foruden bloggeriet. Heldigvis! Ellers var der næppe noget at blogge om!

  Comment by admin — 30. november 2009 @ 15:16

 35. Artig innlegg om Jaktinnstinkt! Den Japanske bilen var det moro å lese om og så katten som lå under den! Skikkelig bra bilde!
  Takk for din kommentar. Jeg har vært så opptatt hele helga, derfor ikke besøkt så mange blogger. Ønsker deg en god advetstid! Fra Margit.

  Comment by Malys Krok — 29. november 2009 @ 23:10

 36. Jeg kan lige se resten af kat-pindsvin-mødet for mig. For jo, jagtinstinkt det har de, de kære katte!

  P.S. I øvrigt burde du overveje at prøve sushi. Det er altså ret lækkert – og fås også med andet en rå fisk 😉

  Comment by Bente — 30. november 2009 @ 15:40

 37. @Bente: Vi har ikke noget sushi-sted i nærheden. Det er nok den største forhindring. 🙂

  @Kari-Anne: Tak i lige måde!

  Comment by admin — 1. december 2009 @ 7:30

 38. Finfin J! Takk for kommentaren inne hos meg=D
  Ha en topp uke=)

  Comment by Kari-Anne (pupziz) — 30. november 2009 @ 20:41

 39. Så hyggelig å ha pinnsvin i hagen. Søt pusekatt også.

  Comment by Lappedamen — 1. december 2009 @ 21:27

 40. @Lappedamen: Ja, det er faktisk hyggeligt. Specielt, når der kommer en hel familie forbi! 🙂

  @linn kr/sykepleier: Tak skal du have!

  Comment by admin — 2. december 2009 @ 6:35

 41. Et herlig J-innlegg.
  Masse flotte bilder. Likte den første bildemontasjen med piggsvinet best. 😀

  Comment by linn kr/sykepleier — 2. december 2009 @ 1:39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment