Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

7. december 2009

Ud at se…

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 18:49

I embeds medfør lod jeg mig transportere ud til Aalborg klokken kvart i kvalme i morges. Det var eksamensdag, og eksamen gik som den skulle, lige efter bogen, hvorpå jeg så skulle lade mig transportere hjem igen. Nu har DSB indført en ny politik, siden sidst jeg var ude at se. Politikken går ud på, at man hellere vil lukke dørene for næsen af folk end risikere, at toget ikke kommer til tiden. Nu kan jeg så fortælle, at det i praksis betyder, at man har indført en to-i-en: Dels kommer toget for sent, dels kører det igen, før alle de passagerer, der ønskede at komme med, er kommet ind. Man begynder så småt at regne på, hvad det mon kan koste for en kone i min alder at tage et kørekort. Synes ærlig talt ikke, jeg kan være tjent med DSBs “politikker”.

Ud at se med DSB

Det gav mig så anledning til en fodtur fra Aalborg Vestby og ind til Aalborg Banegård. Den er under reparation. Mens jeg stod ude på perronen, troede jeg en overgang, at det var begyndt at sne. Men så opdagede jeg, at det var savsmuld. Der var tømrere i gang lige over hovedet på mig. Nogle af mine medrejsende stod og snakkede om, at de hellere måtte flytte sig, for de kunne risikere at blive slået ihjel her i Aalborg. Og så var de for resten også sure over, at de var blevet beordret ud af toget. Hele vejen til Aalborg havde de været under indtryk af, at de befandt sig på et tog, der gik direkte til Frederikshavn. To minutter før Aalborg fik de så at vide, at deres tog ikke kørte længere, og at der var omstigning til bumletog for resten af pengene.

Inde i ventesalen har de sådan en fin, stor modeljernbane med en model af banegården og Aalborgtårnet, blandt andet. Man kan se toget køre ved at smide penge i maskineriet. Det var jeg dog for nærig til. Jeg nøjedes med at tage et par billeder af herlighederne.

Nå, men juleferien nærmer sig heldigvis. Jeg skriver juleferien med velberåd hu. Om der skal være jul i halen af foretagendet, det bestemmer man da heldigvis selv. Nu er der lige et par gange test og i alt 8 dage med undervisning og en dimission tilbage. Jeg kan nærmest både lugte og smage ferien. Selv om den bliver lige i det korteste i år, skal den nok blive god!

9 Comments »

 1. Den juleferie har du da vist også god brug for oven på influenza – og tur med DSB 😀 . Og ja, det kræver stor tålmodighed og tæmning af temperamentet at køre med statsbanerne!

  Comment by Bente — 7. december 2009 @ 20:41

 2. @Bente: Ja, mon ikke, jeg har brug for den ferie. Faktisk havde jeg overvejet at bede om nogle dages fri uden løn, men mit testeri er ikke færdigt før næste mandag, og så kan det dårligt betale sig, hvis det nu i det hele taget havde været muligt, hvilket nok er tvivlsomt.

  @Eric: Tjah, det ville ikke gøre spor, om det var tilfældet. 😆

  Comment by admin — 8. december 2009 @ 7:42

 3. Øv! Mon ferien bringer dig på sporet?

  Comment by Eric — 7. december 2009 @ 20:49

 4. Det er altid en oplevelse at tage tog! Sidst jeg var hjemme tog jeg metroen fra lufthavnen til Vanløse for at omstige til et S-tog! På den relativt korte tur blev jeg kontrolleret 5 – FEM – gange!!! Til sidst kunne jeg altså ikke lade være at kommentere det… men kontrolløren havde absolut ingen humor.

  Jeg synes måske bare, at det var dårlig udnyttelse af ressourcerne… men de har uden tvivl en plan med det 😉

  Comment by Nille — 8. december 2009 @ 13:48

 5. Det er der sikkert, Nille. Til gengæld var der ingen kontrollører på toget fra Aalborg til Hjørring i går, da jeg var med. Nå, men vi er nu også så ærlige her oppe! Men jeg overvejer alvorligt at få kørekort. Jeg har en bil, men jeg kan ikke selv køre den, og det er jo ikke altid, at jeg kan disponere over mandens tid, Sørens osse!

  Comment by admin — 8. december 2009 @ 14:13

 6. Pyha, jeg priser mig lykkelig over stort set aldrig at køre med tog – det lyder jo rædselsfuldt. Men det ville også tage mig 2½ timer hver vej til og fra job. Man vil åbenbart have os over i bilerne …

  Comment by Madame — 8. december 2009 @ 14:30

 7. Ja, Madame, det er åbenbart sådan, at de vil have os til at køre bil alle sammen. Det er jo ellers ikke det, man hører. 🙂

  Comment by admin — 8. december 2009 @ 14:38

 8. Jeg synes jo, at man skal give de offentlige transportsystemer et ordentligt skud penge.
  For fordi de ikke har nok kunder, er de nødt til at hæve priserne. Så falder kundetallet, og så er de jo nødt til at hæve priserne. Så falder kundetallet….

  Nå, o.k. – jeg ville såmænd tage toget, hvis jeg kunne, men jeg ville, som Madame, være mere små tre timer undervejs pr. vej, og det gider jeg simpelthen ikke. Punktum.
  Der er plads til forbedring inden for det offentlige transportsystem, men det kræver jo nogle grunker at få det til at fungere. Og vi kunder vil helst ikke betale.

  Comment by Ellen — 8. december 2009 @ 20:29

 9. Ellen, det vil nok være nødvendigt med et økonomisk tilskud til den offentlige transport. F.eks. kostede min tur/retur til Aalborg i går 116 kr. Det kan gøres for ca. det halve i vores bil, hvis man kun regner benzinomkostninger, så billetpriserne kan ikke bære ret meget mere, før alle passagerer er rykket over i biler.

  Comment by admin — 8. december 2009 @ 20:38

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment