Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. december 2009

Mine 3 x 7

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , , — Henny Stewart @ 17:55

Ellen, a.k.a. Mommer har sendt denne udfordring i min retning. Jeg må sige, at jeg ikke er ret god til sådan nogle ting. Hvis jeg først skal til at grave op i hver kategori, så kommer der enten ingenting frem, eller også mange flere end tre. Men lad os nu se, hvordan det kan komme til at gå:

Tre ting, jeg husker, som var det i går. . .

 • Vores bryllupsdag, 26/10-1998. Der var ingen, udover folkene på borgmesterkontoret, der vidste noget. Der var hverken blomster, ring eller fest, men alligevel var det helt specielt. Når jeg her vover at påstå, at jeg husker det, som det var i går, så er det ikke ensbetydende med, at jeg aldrig glemmer min bryllupsdag. Det har jeg faktisk præsteret flere gange!
 • Da vi var i British Columbia i år 2000. Sjovt nok er det som om, jeg nyder minderne om rejsen mere, end jeg nød rejsen selv. Jeg er ikke god til at rejse, savner hurtigt mine ting og mine vante omgivelser og har det ikke godt med at vente i timevis i lufthavne eller andre af de små eller store overraskelser, nærmest enhver rejse byder på. Men når jeg vel er kommet hjem igen, kan jeg sagtens sætte pris på de mange indtryk, jeg har fået undervejs.
 • Da jeg var til min første mands (samlevers) begravelse i 2001. Jeg havde ikke set ham i over 10 år og troede egentlig, at jeg følelsesmæssigt havde afsluttet den historie. Men først, da han var død, turde jeg indrømme over for mig selv, at han faktisk havde mange gode sider, og at der var gode grunde til, at vi i sin tid fandt sammen, forstå det, hvem der kan.

Tre ting, jeg ikke kan lide . . .

 • Når utidig geskæftighed skal gøre det ud for effektivitet.
 • Når personlig uformuenhed skal gives udtryk i kontroltrang over for andre.
 • Når folk parkerer deres holdninger og moral hos Dansk Folkeparti.

Tre ting, jeg kan lide . . .

 • Katte
 • Elektroniske gadgets af enhver beskrivelse
 • Bøger

Tre sange, jeg hører . . .

 • Blomsterduetten fra Leo Delibes’ Lakmè, den er jeg faktisk så vild med, at jeg har lavet den som ringetone på min telefon for tiden. Desværre kan jeg ikke selv synge, men hvis jeg får noget at skulle have sagt om, hvilke evner, jeg skal have i et evt. næste liv (jeg regner chancerne for begge dele for minimale), så kunne jeg godt tænke mig at kunne synge som Anna Netrebko.
 • Preludio no. 1 af Heitor Villa-Lobos. Jeg har en gang kunnet den, og mange andre stykker, udenad. Desværre kunne jeg ikke få det til at lyde særlig godt. Men det var sjovt at lære klassisk guitar. Efter 8 år på musikskole syntes jeg ikke rigtig, at jeg gjorde fremskridt, så jeg stoppede. Nu er præludiet jo ikke nogen sang, men det er dog et musikstykke, så jeg siger, at det gælder!
 • Når jeg bli’r gammel af og med Gnags. Jeg kunne godt lide den, da den kom frem, og jeg synes stadig, den holder.

Tre tv-udsendelser, jeg følger med i . . .
Følger med og følger med, det gør jeg ikke sådan rigtig. Men jeg kan godt lide f.eks.

 • Poirot
 • Miss Marple
 • Foyle’s War

Tre blogs, som besøges dagligt . . .
Jeg har en liste så lang, og jeg besøger dem alle hver dag, hvor jeg er i stand til at bruge armene. Der er ingen grund til at fremhæve nogen frem for andre.
Tre bloggere, som skal udfordres . . .
Her har jeg også tænkt mig at snyde. Dels har denne leg vist været rundt i store dele af blogland, dels er det ikke nemt at vælge nogen ud frem for andre. Så vi gør følgende:
Hvis du føler dig tiltalt af konceptet med 3 x 7, så kan du hermed regne dig for udfordret!

11 Comments »

 1. …og du skuffede bestemt ikke 🙂
  Det er så hyggeligt at komme lidt ind bag facaden.

  Jeg kender godt det med at glemme bryllupsdage. Stik imod alle vedtagne normer er det altid John, der husker den og altid mig, der glemmer den.

  Sjovt, at du har kunnet (kan?) spille klassisk guitar. Det prøvede jeg også at lære engang for længe siden, men gav op længe før dig. Efter otte år må du alligevel have været forholdsvis god.

  Comment by Ellen — 14. december 2009 @ 18:35

 2. Ellen, jeg har bogstavelig talt ikke rørt guitaren i 10 år. Jeg ved ikke, hvor lang tid, det ville tage at øve op igen, men jeg har en teori om, at de spor, man får lavet i hjernen i voksen alder, ikke er så holdbare, som dem, der bliver formet i barndommen. Jeg lærte noder som barn, men jeg tvivler på, at jeg ville kunne huske ret meget positionsspil på guitaren. Mit problem ift. til guitarspil er i første række, at jeg ikke er i stand til at hold takt!

  Comment by admin — 14. december 2009 @ 18:47

 3. He he … jeg tænkte i går, at hvis jeg sendte stafetten videre til Ellen, så sendte hun den nok til dig – og det var åbenbart ikke forkert tænkt 😉 .

  Interessant at læse dine svar – og det gik da ret godt 😉 . Var i øvrigt selv ved at sætte DF på kan ikke li’-listen, men valgte i stedet både intolerance og snæversyn

  Comment by Bente — 14. december 2009 @ 20:37

 4. Jamen med intolerance og snæversyn er man da også dækket ind. Man kunne oven i købet tænke sig, at disse egenskaber også kunne findes uden for DF‘s rækker, selv om det nok er sjældent.

  Comment by admin — 14. december 2009 @ 20:46

 5. Hov! Er jeg så gennemskuelig? Eller forudsigelig?
  Det var da irriterende 😀

  Comment by Ellen — 14. december 2009 @ 21:56

 6. 😀 , begge to.

  Comment by Bente — 14. december 2009 @ 22:07

 7. Det var sjovt at læse, Henny! Jeg glemmer også tit vores bryllupsdag – og glæden ved katte, Poirot og Miss Marple har vi til fælles 🙂

  Comment by Madame — 15. december 2009 @ 11:17

 8. @Madame: Jeg er glad for, at jeg ikke er alene om at glemme bryllupsdage!

  @Nille: Ja, der er altid en grund, men ikke nødvendigvis noget, man vil kalde en god grund 20 år senere. Man kan også have efterrationaliseret så meget på sine handlinger, at man helt har glemt, hvad man egentlig følte, mens det stod på. Jeg er ikke i tvivl om, at det var det, der skete for mig, og jeg er sådan set heller ikke i tvivl om, at det var en nødvendig forsvarsmekanisme for mig på det tidspunkt.

  Comment by admin — 15. december 2009 @ 14:38

 9. Heldigvis er det da sådan, at der er en grund til, at man finder sammen med nogle mennesker på et givent tidspunkt. Selvom man nok lige efter et brud absolut ikke kan se noget fornuftigt i det – så har det jo været der engang!

  Comment by Nille — 15. december 2009 @ 11:34

 10. Noget helt andet… jeg kan se, at du læser Irving? Jeg er stor fan af hans bøger – selvom de senere har været meget forskellige synes jeg.

  Min favorit er A Prayer for Owen Meany – og mange syntes, at Until I Find You var for langtrukken og underlig. Jeg kunne nu godt lide den. Men ikke helt så meget som de tidligere – og samme fornemmelse havde jeg med Fourth Hand.

  Kan du anbefale den nye?

  Comment by Nille — 16. december 2009 @ 12:05

 11. “Until I Find You” har jeg ikke læst. “Last Night in Twisted River” er jeg kun lige for så vidt begyndt på, men den tegner godt!

  Comment by admin — 16. december 2009 @ 17:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment