Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

29. december 2009

Efter nedbøren

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 13:43

Nu er jeg sandt at sige ikke ret vild med vinteren og al dens væsen, og sne siger mig bestemt ikke ret meget. Indtil vi fik bil for godt 3 år siden, var det faktisk noget af en pestilens at skulle balancere sin cykel med fuldt læs af købmandsvarer hen ad rillede c-veje, især i betragtning af, at vi har ca. 3 km til den nærmeste levnedsmiddelforretning.

Nu, hvor jeg kan slippe for at komme ud i det på cykel, kan jeg ligesom bedre tolere sne og snevejr. Og jeg er da nødt til at indrømme, at det hvide pudder ser godt ud på billeder. Jeg var lige ude og skyde et par stykker her for lidt siden:
I sne står urt og busk i skjul
Vores vej kommer langt nede i alfabetet, hvilket betyder, at kun Vor Herre rydder sne på den. Fortovet står gemalen for. Og det går med håndkraft, idet vi ikke har fået indkøbt en børste til havetraktoren endnu.

Man kan vist lige ane det på billedet; de fik lidt gode nyheder af en eller anden art inde hos naboen lige før jul. Kvarteret er under udskiftning, sådan at der flytter unge mennesker med børn ind i stedet for pensionisterne. Da vi kom her, var det noget af et sølvbryllupskvarter, tror jeg.

Vejret er fint her, hvilket man nok ikke helt kan se på billederne. Der er en lille smule dis, og solen kæmper sig igennem af og til, og heldigvis er dagene begyndt at blive længere. Det gælder om at holde fast i det positive!

8 Comments »

 1. Skoenne snebilleder – og et fint ryddet fortov. 🙂

  Comment by Tina - omme i London — 29. december 2009 @ 15:21

 2. @Tina: Tak skal du have!

  @Charlotte Thaarup: Jeg synes, dit forslag om, at sneen kun skal falde på træer og buske, er meget godt! Men det kan nok ikke gennemføres. 😆

  @Ellen: Ok ja, vi har skam sne over det hele! Og da det bliver koldere og koldere er der heller ikke udsigt til, at det forsvinder sådan lige med det første.

  Comment by admin — 29. december 2009 @ 17:57

 3. Sne er besværligt – men meget smukt. Egentlig burde det kun falde på træer og buske, og steder hvor man ikke skal gå eller køre. Ligesom det godt kunne nøjes med at regne om natten, når det er sommer. Hvis jeg altså skulle bestemme. Men det skal jeg ikke!

  Comment by Charlotte Thaarup — 29. december 2009 @ 15:34

 4. Har I sne endnu? Eller skal jeg bare ikke tage dine ord ‘her for lidt siden’ helt bogstaveligt?
  Hos os er vi tilbage til den ikke-hvide vinter. Bortset fra, at der kommer rim om natten nu.
  Men ja, du har ret: Sne ersmukt, når det først ligger der, hvilket dine billeder tydeligt og flot beviser. Jeg hader det bare, mens det falder og efterlader landet i kaos og mig i irritationstilstand over oftest at være tvunget ud i trafikken.

  Comment by Ellen — 29. december 2009 @ 17:48

 5. At cykle på snedækkede veje er farligt for alt andet end unge, hurtigtraske mennesker, som er supervant til cykling og med kropsbevægelser kan få den i skred (og ud af det igen) på kommando. Det må du altså love at passe på med, en smadret skulder er i en lidt voksnere alder en meget vanskelig ting at kurere, faktisk kan man ikke kurere det ordentlig. Med bil er det heldigvis ikke sååå stort et problem!

  På billederne ser det ud som om du bor i et boligområde med asfalt og lygter, og jeg kan ikke lade være med at undre mig over at der er 3 km. til nærmeste købmand – det er langt. Jeg har ikke hørt om noget lignende, nu har jeg siddet og tænkt efter i 10 minutter! og er nået til den konklusion at der i tyndere befolkede egne må være nogle små boligkvarterer som er planlagt af hensyn til landbruget.

  Her er der 1.1km. til Købmanden, og ingen boligområder på Nordkysten har mere end 2 km. For sommerhusområderne er det nok noget andet, 3-4 kilometer forekommer, da der er 6-7 km mellem købmændene på Kystvejen.

  Comment by Donald — 29. december 2009 @ 18:52

 6. @Donald: Næh, det nummer med cyklen giver jeg kun i yderste nødsfald. Problemet med en by som Hjørring er nok, at der ingen købmænd er tilbage. Der er kun supermarkeder! Vi har en almindelig bager ca. 1 km væk, og lidt tættere på er der en tankstation med butik, men der køber jeg kun ind, hvis vi begge har brækket benene! Ikke at der er noget i vejen med varerne, det er bare ikke et sortiment, man kan leve af ret længe og priserne er også langt højere, end de burde være.

  Da vi flyttede ind her i gaden, var der en indvandrerkiosk, hvor de solgte lidt af hvert, og det kunne man faktisk godt klare sig med i en snæver vending. Men så var der nogle skiderikker, der satte kiosken i brand, og efter det havde ejeren ikke mod på at starte igen her i kvarteret, hvilket man ikke kan bebrejde ham.

  Til gengæld har vi en kro her i gaden, hvor de efter sigende serverer udmærket, traditionel dansk mad til rimelige priser. Der har vi ikke været endnu. Vi har jo også kun boet her siden 1999…

  Comment by admin — 29. december 2009 @ 19:05

 7. Jeg sidder og ler af dit svar til Donald – om indvandrerkiosken, som blev sat i brand og om kroen, I ikke har besøgt endnu 🙂

  Meget, meget tæt på vores hjem ligger en – efter sigende – fantastisk god fransk restaurant, som mange roser til skyerne. Vi har endnu ikke gjort forsøget med at smage den fremragende mad nu 28 år senere 🙂

  Var de gode nyheder hos naboerne en baby?
  Det er meget mærkeligt at se, I har så meget sne endnu. Jeg troede hele DK var blevet grøn igen. Det er nogle smukke billeder. Bare det var hér, vi havde al den sne.

  Comment by Lone — 29. december 2009 @ 21:13

 8. @Lone: Ja, jeg tror det må være en baby. Vi har ikke set meget til de unge mennesker, jeg anede faktisk ikke, at der var en på vej. Men sådan er det jo, når man hver passer sit og sådan set kun kommer hjem om aftenen.

  Nej, det er sjovt, som det ikke ligger lige for at gå på restaurant i sit eget nabolag.

  Hvis jeg kunne, ville jeg såmænd gerne sende dig noget af vores sne. Jeg er det helst foruden! 🙂

  Comment by admin — 29. december 2009 @ 22:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment