Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

1. januar 2010

Godt nytår!

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 15:56

Godt nytår til alle læsere! Uden jer blev der nok ikke blogget ret meget. Det er meget brugt at gøre status, når det er nytår, det skal jeg forskåne jer for, ligesom jeg beholder eventuelle nytårsforsætter for mig selv.

Vi kom godt gennem nytårsaften, både de tobenede og de firbenede. Sidste kategori kunne ikke rigtig forstå, hvorfor de skulle holdes inde så længe, men de fandt sig da pænt i det. Da det begyndte at brage løs, viste begge katte tegn på uro, men efter et stykke tid var det, som om de tænkte: “Pyt, sådan skal det åbenbart være”, og så åd de et godt ekstra foder og lagde sig til at sove.

Nu, hvor det er den første januar, begynder det jo at gå den rigtige vej, mod sol og sommer. Derfor vil jeg tage forskud på herlighederne og bringe et billede fra sidste sommer. Det er Uggerby Ås udløb den 30. juni, hvor der var så varmt, at man svedte helt ind i knoglerne, og varmedisen nærmest fik himmel og hav til at gå i ét:
Sommer og varme, ja tak!
Jeg kunne godt have brugt lidt af den varme i dag. Visse dage, når det er meget koldt udenfor, kan vi ikke rigtig varme huset op på tilfredsstillende måde, og dagen i dag er en af dem. Man begynder så småt at fantasere om en ikke særlig miljøvenlig brændeovn, når det har været nødvendigt at tage ekstra sokker og en ekstra sweater på, og det ikke rigtig har virket, specielt siden jeg indleder dette år med – igen, igen – at have ondt i halsen og være snottet. Men det er nok altsammen kun en overgang.

Update: Jeg gik lige i statistikken for at se, hvordan det går. Der er stadig en overvældende interesse for hår, men ellers har besøgstallene været støt stigende gennem hele året, undtagen lige december, hvor folk muligvis har haft andet at se til:
stats

6 Comments »

 1. Godt nytår, Henny! Jeg synes nu, det er rart, at du blogger!

  Dine katte lyder til at have været mindre påvirkede af fyrværkeriet end mine. Der var ikke nogen af dem, der havde til sinds at sove fra det. Tværtimod traskede de skræmte rundt. De stakler. Lige p.t. er der nogen, der er gået i gang med at skyde gårsdagens rester af her ude på vejen – men det ser kattene heldigvis ud til at ignorere.

  Jeg ved, den er miljøuvenlig, men jeg ville altså ikke undvære min brændeovn – med visse vindretninger har vi også problemer med at holde huset varmt. Og hvis man fyrer med omtanke og korrekt, så er det ikke rigtig slemt. Tror jeg nok 😉 .

  Comment by Bente — 1. januar 2010 @ 16:22

 2. @Bente: Jeg kunne være voldsomt fristet af en brændeovn, det er helt sikkert. Jeg er også ret sikker på, at de fleste af naboerne har dem, så en fra eller til ville vel ikke betyde alverden…

  @Ellen: Det kunne være meget fristende med sådan en ovn. Et koldt hus er ikke ret hyggeligt.

  Comment by admin — 2. januar 2010 @ 0:23

 3. Det er fint nok at være miljøvenlig, men så slem er en brændeovn vist heller ikke – slet ikke, hvis den bliver brugt rigtigt, og man ikke brænder alt muligt underligt af.
  Det er da heller ikke smart, at du/I går rundt og er er syge.
  Jeg har lige læst i dag, at en hund udleder mere CO2 end en bil, der kører 10000 km. om året.
  Det sætter tingene lidt i perspektiv, ikke? Så bare ud med jer og få investeret i den brændeovn 😀

  Comment by Ellen — 1. januar 2010 @ 19:14

 4. Og godt nytår også til dig, Henny! I burde have en god brændeovn – jeg sidder her og godter mig i 22 graders varme med en kat liggende henover begge arme. Vores katte brød sig ikke om fyrværkeriet, men de gik heldigvis ikke i panik – kun i dækning under spisebordet.

  Comment by Madame — 2. januar 2010 @ 20:10

 5. @Madame: Jeg kunne være meget fristet af sådan en ovn. Det ville sikkert også være populært hos misserne. De får det jo ikke for varmt!

  @Lone:
  Det kan godt være, at det er når vinden kommer fra øst, at det er værst. Men det blæser nu slet ikke. Den er også gal, når temperaturen falder, som den har gjort i nogle dage nu. Det varer noget tid, før fjernvarmen kan følge med. Vi bryder os jo heller ikke om at skrue for højt op, for så sender man bare penge ud i systemet.

  Comment by admin — 3. januar 2010 @ 19:55

 6. Godt nytår til dig, Henny. Dejligt at høre, at I kom godt ind i det nye år 🙂
  Jeg har lagt mærke til, at det bliver ekstra koldt indendøre, når vinden kommer fra øst.
  I ville få stor glæde af en brændeovn. Når der først er kommet gang i den, skal den bare have en kævle i timen, så er der nogle og 30 graders varme i det meste af huset (79 kvm).

  Comment by Lone — 3. januar 2010 @ 15:52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment