Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

17. januar 2010

ABC i ord og billeder: Q

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , , — Henny Stewart @ 14:22

Idet jeg nok vagt er klar over, at jeg deler vilkår med resten af befolkningen, vil jeg alligevel bruge bogstav Q til at beklage mig. Jeg synes nemlig, at livet består af en lang række Don Quijoteske kampe lige for tiden. Jeg mener, knap har man jaget manden ud for at skovle sneen væk fra fortovet, før det kolde, hvide skidt trimler ned fra himlen igen eller kommer fygende ovre fra naboens.
Gravet frem af det kolde, hvide skidt
Alting tager dobbelt så lang tid, som det burde. F.eks. her forleden, hvor det igen var blevet tid til den årlige service på Stoffer og Olga, tog det næsten en halv time at nå frem til Dyrehospitalet. De stakkels middere sad bag i bilen, i hver sin transportkasse og sang “dyrlægesangen” dobbelt så længe, som de ellers ville have været nødt til. Med katastrofale konsekvenser for Stoffer. Han kom til at lægge en gang cigarer i bunden af sin kasse. Dyrlægen tog det nu pænt, men sikke en fornedrelse for en stolt og fornem huskat som Stoffer! Jeg tror ikke, han har glemt det endnu.
Forstoppet trafikåre
Forresten oplevede jeg noget mærkeligt: Jeg tog begge katte ind i venteværelset, mens manden parkerede vores køretøj. I venteværelset var der to store hunde, som “snakkede” sammen, i al fredsommelighed, altså. Men det fik mine medbragte dyr til at holde inde med “dyrlægesangen”, helt og aldeles. Jeg tror faktisk, at de lige i nogle få minutter var godt tilfredse med at være lukket inde i en kasse. Selv Stoffer, cigarer and all.

Nå, men bortset fra det, var alt ved det gamle. Kattedyrene fejler intet, men de har det lidt for godt. Især Olga, der stadig er på den F-E-D-E side. Men det ville altså også være en anstrengelse af Don Quijoteske dimensioner, hvis man skulle sætte hende på kur. Men stadigvæk, hun er i stand til at hoppe fra jorden og op på taget i et hug, så helt dårlig form er hun nu ikke i.

Arbejdslivet kræver også sit. Jeg er nu på aftenundervisning to dage om ugen og dagundervisning de andre 3. Heldigvis er det flinke og dygtige folk, så det hjælper lidt på det. Men foråret kan ikke komme for tidligt. Denne årstid har faktisk ingen forsonende momenter i min optik. Jeg mener stadig, at det eneste fornuftige ville være at lukke landet i december, januar og februar og så drage sydpå til varmere himmelstrøg, måske ned og se, hvor den gode Don kæmpede mod vindmøllerne. Her er der faktisk ikke ret meget ved at være!

Hvis du vil se, hvad andre har fundet på til bogstav Q, kan du klikke her:

32 Comments »

 1. Mange takk for hilsen på min blog. Bokstaven Q er ikke lett, nei. Og jeg kan godt like din Q, bringer også tankene hen på Don Q’s hest, Rosinante, et skrøpelig krek av en hest… Sånn føler jeg meg om dagen når jeg skal ut å balansere på det glatte underlaget av snø og is! ..og da var vi faktisk på neste ukes bokstav “R”.. Rosinante.. = meg på glattisen!
  Ha en god kveld der nede i syden 😉 Og nå skal jeg kose med dine kattebilder:-)

  Comment by prunella — 17. januar 2010 @ 15:24

 2. @prunella: Ha, den var god med Rosinante. Sådan føler jeg det også, selv om jeg har traktorsåler under støvlerne!

  @Nille: Uh, ja. Kunne vi bare få noget varme og noget regn til at skylle skidtet væk med …

  @Margit: Tak skal du have!

  @Ellen: Ja, dagene længes og vinteren strenges! Men jo, det er da positivt, at der kommer mere lys.

  @Madame: Jeg tror faktisk, at de ved, at de skal til dyrlægen. På vejen hjem er der ikke noget bøvl. Men nu kører vi jo heller ikke tur med dem, sådan til hverdag.

  @Hobbygåsa: Ja, det var lidt morsomt, selv om vi kom til emnet fra forskellige vinkler!

  @Tino: Ja, det der “distress”-mjav, som kattene bruger i den situation, går gennem marv og ben, og man føler sig som et forfærdeligt menneske.

  @Charlotte Thaarup: Næh, dyrlægen er de ikke vild med, de småkravl. Men der er jo også mange af dem, der ender deres dage netop hos dyrlægen, og det er næsten som om, de har en kollektiv viden om det. Eller også er det bare lugten, hvem ved?

  @Spiderdama: Næh, det er ikke kun i Norge, det sner for tiden. Jeg tror også, at al den sne er gået forkert!

  @mia: Hvis din far vil undgå sne, må han altså betragteligt længere syd på. Hvis sneen kun faldt i juleferien, ville jeg synes, det var ok.

  @Marit Johanne: Ja, det håber jeg sandelig også!

  @Eric Bentzen: Myggene og havearbejdet kan jeg også godt undvære. Men jeg synes måske nok, at sommerforkølelse er bedre end vinterforkølelse, og allergi har jeg hele året, så det…

  @Lone: Ja, han kunne bestemt ikke lide det, ingen tvivl om den sag. Vores katte har bakker, men de bruger dem sjældent. De foretrækker at gå udenfor og ordne den slags.

  @Hege: Det er rigtigt, at jorden kan være hård og tør sydpå. Og, ja, foråret kommer vel, hvis vi bare venter.

  @f: Ja, sådan kan det gå. Misserne har jo som bekendt 3 måder at markere på, og kun en af dem er acceptabel.

  @Donald: Vi opnåede faktisk at få 1½ dags snefri ud af det. Desværre var jeg i forvejen syg, så jeg havde ikke den store glæde af det. Det at være sneet inde, hvis ellers man har det, man skal bruge, kan være en stor glæde, det er jeg enig i. Men det er når man lige akkurat kan og også skal ud, at det er møg-træls!

  @Bente: Ja, jeg er glad for, at jeg ikke behøver vove mig ud i det på cykel. Jeg ville være bange for liv og lemmer. Jeg ved ikke, hvad der sker i hovedet på sådan et kattekræ, men jeg kunne forestille mig, at de er blevet så bange, at de blev nødt til at være helt stille. De er ikke vant til hunde.

  Comment by admin — 18. januar 2010 @ 10:11

 3. Jeg føler virkelig med dig – jeg kan absolut heller ikke udholde denne årstid. Heldigvis er vi nu oppe på 7 grader, solskin og sneen er helt og aldeles forsvundet. Den kan lige vove at vende tilbage – det bliver ikke populært!!!!

  Jeg håber, at det også snart er slut oppe hos Jer 🙂

  Comment by Nille — 17. januar 2010 @ 16:20

 4. Takk for din kommentar! Godt Q innlegg hos deg, og masse snø å arbeide med. Ha en fin uke. -Margir-

  Comment by Malys Krok — 17. januar 2010 @ 16:37

 5. Det lyder godt nok som den rene elendighed…

  Jeg kan godt huske ‘dyrlægesangen’ – det er lidt underligt, at nogle katte ikke har noget imod at køre bil, mens andre er skræmt fra vid og sans.

  Du får da i det mindste manden til at skovle sneen væk – jeg tør da slet ikke tænke på dit humør, hvis du selv skulle det 😉
  Jeg tilbød gerne at bytte for en tid, hvis ikke der var noget, der hed arbejde for os begge. Vi er ikke så hårdt ramt af vinteren, som I er derovre vest- og nordpå.
  Se på de lyse sider: Dagen har tiltaget med tre kvarter. Det går den rigtige vej.

  Comment by Ellen — 17. januar 2010 @ 17:51

 6. Haha, stakkels katte – og vi kender det jo også her, Henny, vores katte hader at skulle til dyrlægen. Men det var da dejligt, at Olga og Stoffer ikke fejler noget.

  Jeg er også godt og grundigt træt af vinteren nu 🙂

  Comment by Madame — 17. januar 2010 @ 17:55

 7. Ingen lett bokstav denne Qen, og da var det jo ekstra gøy at vi har funnet på det samme 🙂 Flott innlegg du har!

  Comment by Hobbygåsa — 17. januar 2010 @ 18:08

 8. Hihi synes jeg ser for meg kattene dine synge dyrlegesangen og grue seg til sjekken.Har en liten hund, som heller ikke er så glad for å dra dit.
  Helt enig med deg at man burde dratt sydover i vintermånedene. Her har det kommet altfor mye snø, og nå lengter vi etter vår.
  Ha en fin kveld videre 🙂

  Comment by Tino — 17. januar 2010 @ 18:42

 9. Ja, det er ikke nemt, med de dyr. Min gravhund “Frue” skal til chek hos dyrlægen på tirsdag. Hun er vild med at køre bil. men ikke så vild med dyrlægen:-)

  Comment by Charlotte Thaarup — 17. januar 2010 @ 19:55

 10. Det ser ut til at det ikke bare er her i Norge det er mye snø for tiden.. Sommer er best:-)
  Flott Q da og ha en fin søndag!

  Comment by Spiderdama — 17. januar 2010 @ 19:59

 11. Nå liker jeg faktiskt litt snø så lenge det ikke er så kallt som det var noe uker, men i Danemark hade jeg ikke fortventet det.. Synes litt synd på deg.. Faren min har bestandig velat flytte syd over hver vinter og da har han faktiskt hatt just Danemark i siktet 😉 Liten trøst kanskje men jeg tror det har vart snø i Spania også i vinter..

  Comment by mia — 17. januar 2010 @ 20:06

 12. Det var en kreativ løsning på bokstaven Q! Vi får håpe våren kommer snart 🙂

  Comment by Marit Johanne — 17. januar 2010 @ 20:14

 13. Det var da godt, din pause blev så kort!
  Det med at lege trækfugl er jeg helt med på, og for min skyld kan vores quest godt fortsætte længere sydpå, end Don Q. nåede.
  Der er dog nogle goder ved denne tid. I flæng kan jeg nævne fraværet af sommerforkølelse, brugt sommerferie, myg, høfeber og havearbejde (ja, ja – nogle af jer ELSKER sikkert at slå græs, men ikke jeg).

  Comment by Eric Bentzen — 17. januar 2010 @ 20:21

 14. Det var synd for Stoffer, at han kom til at lægge en cigar. Katte hader at være tæt på ekskrementer. Så det må have været slemt for ham. Heldigvis kunne hundene få ham og Olga til at tænke på noget andet, end den forestående undersøgelse 🙂 Godt at høre, at de begge har det fint 🙂

  Comment by Lone — 17. januar 2010 @ 21:47

 15. Uff, ja, – det er et hardt liv. Men uten vinter ingen vår. Og der nede i sydlige egne er jorden hard og tørr. Lukk øynene og tenk på lukten og følelsen av varmt, mørk, fuktig dansk jord (- eller norsk for mitt vedkommende).

  Og vi er altså i vårhalvåret.

  Comment by Hege — 17. januar 2010 @ 22:48

 16. så det er flere enn mine som har dyrlegesang. 10 min med 4 stk som gauler den er ikke enkelt og de legger “cigarer ” uten blygsel . Nå er buret funnet frem til den minste som snart lenger ikke har juvelene i behold . Måtte flytte det ut for de tisser på det alle sammen. Fin og morsom Q . F

  Comment by f — 18. januar 2010 @ 1:44

 17. Jamen kan du ikke se det, Henny: Det er det, vi drømmer om, vi, der kan lide sne, vi, der i skolen drømte om at vi sneede inde, sne til anden sals højde, og sne alle steder – lidet bekymrede om mad, for det var der jo (sådan næsten af sig selv).

  Nå men jo, ja, jeg kan godt se det fra Stoffers side og fra din side, det er en kamp mod vindmøller, det er en kamp mod fornuften 🙂

  Comment by Donald — 18. januar 2010 @ 5:34

 18. Med al den sne, I har fået på dine kanter, kan jeg godt forstå, at du har fået nok af det! Selv med småmængderne her er det besværligt (siger cyklisten).

  Dine katte er vist klogere end mine! Mine fortsætter ‘dyrlægesangen’, selv når der er hunde i venteværelset. Man sidder vel sikkert i en kasse :-).

  Comment by Bente — 18. januar 2010 @ 8:06

 19. Verken Q eller vinteren er lett! Men nå er det lenge til neste gang vi skal ha Q (om det blir en runde 3) og i vinteren er halveis.
  Jeg bare prøver å se det positve i det;)

  Comment by Petunia — 18. januar 2010 @ 16:43

 20. @Petunia: Jamen det er da rigtig godt, at du ser det positive i situationen! Det kan sandelig nok gøres behov. 🙂

  @Evami: Tak skal du have, og tak i lige måde!

  @Qehenne: Det er godt, at nogle kan hygge sig med sneen, når nu jeg ikke kan! 🙂

  @BirtH: Du har selvfølgelig ret i, at det er godt at have årstider. Og om ikke andet, kan sådan en vinter, som vi har nu, måske få mig til at sætte mere pris på foråret og sommeren, når engang den kommer.

  Comment by admin — 19. januar 2010 @ 20:43

 21. Her var det mye snø! Og du løste Q´en bra:) Ha en flott uke:)

  Comment by Evami — 18. januar 2010 @ 21:38

 22. Ja alt går sin snegle gang. Men jeg koser meg med sneen. Flott fortelling om de små firbeinte, og en god Q.

  Comment by qehenne — 19. januar 2010 @ 11:26

 23. Jeg kan godt forstå at det er noen som ikke liker vinter og snø.
  Jeg er i grunnen glad for at vi har varierende årstider her hvor jeg bor, at jeg har muligheten til å gå på ski om vinteren og kle meg barbeint om sommeren (hvis værgudene er snill med oss her nord) 😉
  Ha en god kveld! Snart kommer våren ….

  Comment by BirtH — 19. januar 2010 @ 18:38

 24. Enig med deg at våren ikke kan komme fort nok. Orignial løsning på bokstaven Q som jo er meget vanskelig.

  Comment by Lappedamen — 19. januar 2010 @ 21:00

 25. Festelig løsning du her har funnet på

  Comment by TorAa — 20. januar 2010 @ 19:14

 26. @Lappedamen: Nej, jeg kan næsten heller ikke vente på foråret!

  @TorAa: Tak skal du have!

  @kathrine:
  Tak, ja det gør jeg også, og det kan kun gå for langsomt!

  @Catherine:
  Ja, her skal man altså selv fjerne sneen på fortovet, og det, der ligger på vejen, bliver slet ikke fjernet.

  Comment by admin — 21. januar 2010 @ 13:48

 27. fin løsning 😉
  gleder meg til vår jeg …

  Comment by kathrine — 20. januar 2010 @ 21:08

 28. Her daler sneen ned igen i dag, jeg må indrømme at jeg elsker det.. Mere må også gerne komme. Men fordelen med at bo her i byen og i lejlighed er at man ikke selv skal skuffe sneen væk 🙂

  Dejlig indlæg om dine katte.. flot Q!!

  Comment by Catherine — 21. januar 2010 @ 7:54

 29. Godt innlegg på denne vanskelige bokstaven! Det er slett ikke enkelt å komme seg frem på slikt føre, nei! Kjenner til det samme her.
  Bra kattene var friske og ingenting feilet, selv om Olga er litt større enn hun burde 🙂

  Comment by Melusine — 21. januar 2010 @ 20:36

 30. @Melusine: Ja, q er jo ikke det nemmeste bogstav. Vi var også lettede over, at kattene er ved godt helbred.

  Comment by admin — 22. januar 2010 @ 23:38

 31. Imponerende løsning på Q’en. 😀

  Comment by linn kr/sykepleier — 24. januar 2010 @ 21:00

 32. @Linn Kr/Sykepleier: Åh, det ved jeg såmænd ikke, men tak alligevel! 😀

  Comment by admin — 27. januar 2010 @ 15:56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment