Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

28. januar 2010

Led dato

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 14:08

Der er datoer, som man ikke husker for det gode. En af “mine” er mandag d. 13. november 2006. Flere forskellige rædsler udspillede sig den dag, en af dem var, at jeg skulle have min kat aflivet. Det var første gang, jeg har haft ansvaret for at få den slags gjort, og det kom som noget af et chok. Jeg havde været til dyrlægen med ham om fredagen, hvor der blev taget blodprøver, for dyrlægen kunne ikke umiddelbart se andet, end at katten havde det skidt. Over week-enden fik han det værre, og om mandagen behøvede jeg ikke at få resultaterne af blodprøven for at konstatere, at han ikke mere var for denne verden.
Pinhead
Der var andre rædsler den dag, men dem skal jeg forskåne jer for. Hvorfor kommer jeg så til at tænke på den lede dato netop i dag? Jo, for jeg skulle også have været ved tandlægen den dag, og på grund af det generelle kaos fik jeg ikke ringet afbud, og faktisk har jeg ikke været hos tandlægen siden, indtil i dag. Nu har jeg heldigvis stærke bisser, så jeg er næsten sluppet godt fra det, men i tirsdags knækkede jeg et stykke af en af mine visdomstænder og fik derved en grim, skarp kant i munden, som tungen ikke kunne lade være i fred, plus at jeg ikke var helt sikker på, hvad der egentlig var sket, og derfor fik jeg så en tid hos tandlægen i dag. Jeg fik skiftet en plombe, og jeg har meldt mig ind i folden igen. Det er nok trods alt bedre at få bisserne checket og renset regelmæssigt, så man kan tage revner og den slags i opløbet. Hvis man går mig på klingen, har jeg hverken lyst til at få gebis eller rende rundt med sorte tandstumper, der gør nas.

12 Comments »

 1. Det har været en barsk dag, den dag.
  Fik du aldrig svar på, hvad din kat fejlede? Det ser ud som om, den havde nogle år på bagen. Jeg syntes, jeg kan genkende det markerede ansigt fra vores egen gamle kat, som vi måtte sige farvel til for et år siden.

  Du holder af røde katte 🙂 Stoffer er måske et “barn” af den forrige?
  Vores næste kat skal også være rød.

  Godt, du passer på dine tænder. Tænk, at du har dine visdomstænder endnu 🙂

  Comment by Lone — 28. januar 2010 @ 17:49

 2. @Lone: Jo, jeg fik svarene fra blodprøven. Det viste sig, at hans nyrer var nærmest holdt op med at fungere. Han havde også diabetes og problemer med skjoldbruskkirtlen. Kort fortalt sagde prøven, at hans organer var ved at pakke sammen, et efter et. Vi ved ikke, præcis hvor gammel han var, og dyrlægen syntes også, at han var lidt ubestemmelig. Han kom som tilløber og besluttede sig åbenbart til at bo her hos os, og vi havde ham i 4 år og var frygtelig glade for ham. Billedet er fra sommeren 2006. Det er rigtigt, at jeg har noget med røde katte, Stoffer og Olga er begge hentet på internatet Bæklund, der ligger her i nærheden.

  @Madame:
  Ja, det var en rædselsfuld dag, af flere grunde.

  Tandlægen sagde faktisk, at han kunne se, at jeg i modsætning til de fleste andre, bruger mine visdomstænder til at tygge med. Jeg har ikke haft problemer med, at der ikke var plads til dem, sådan som mange har. Det er nok, fordi jeg er så bredflabet… 😉

  Comment by admin — 28. januar 2010 @ 20:57

 3. Uha, det lyder som en ganske forfærdelig dag dengang, Henny! Jeg har prøvet det samme, og vi to har vist de samme følelser for katte.

  Jeg synes, det lyder klogt at passe på bisserne. Mine visdomstænder forsvandt, da jeg var 18 år …

  Comment by Madame — 28. januar 2010 @ 19:26

 4. Ens tænder er vigtige, og det må være slemt at miste dem.
  Det at få en kat aflivet er værre, end man kan forestille sig, indtil man står i situationen.
  Jeg stortudede, da vi måtte aflive vores kat, fordi den havde nyresvigt. Jeg tudede så meget, at John vist var helt flov over mig hos dyrlægen. Det var med høje hulk og det hele. Meget melodramatisk. Det ville jeg aldrig have troet om mig selv.
  Gad vide, hvorfor man husker sådanne datoer, men glemmer ens bryllupsdag?

  Comment by Ellen — 28. januar 2010 @ 20:57

 5. @Ellen: Man engagerer sig jo i de små kræ, og det hører jo med, at man skal få dem herfra, når den tid kommer. Men jeg tror ikke rigtig, man kan forberede sig på, hvor hårdt det er. Det må være noget med, at de glæder man har med dyrene i deres livstid er den smerte værd, som man føler, når de dør. Jeg var ikke længe om at skaffe nye katte. Ikke at de tager den gamles plads, men de fylder nu alligevel så godt, på en måde.

  Jeg tror, at grunden til at man husker sådan en dato frem for sin bryllupsdag, hvilket er tilfældet for mig, er at den lede dato repræsenterer et traume. Det kan måske lyde overdrevet, ikke desto mindre er det sådan, jeg oplever det.

  Comment by admin — 28. januar 2010 @ 21:02

 6. Ja, det er da til at komme på en god og fornuftig grund eller to til at få tandlægen til at tjekke bisserne regelmæssigt – så det er nok godt, at du er kommet ‘ind i folden igen’ :-).

  Og så må du da glæde dig over, at de nuværende kattedyr har det godt i dag, så de ikke ‘forpurrede’ tandlægebesøget.

  Comment by Bente — 28. januar 2010 @ 22:01

 7. @Bente: Nu var det ikke katten, der forpurrede noget som helst, det er jeg selv så god til, at jeg ikke behøver “folk” til formålet. 😉

  Men ja, jeg er glad for, at de misser jeg har nu, er sunde og raske. Alt andet lige, så må de gerne fortsætte med at være det i mange år endnu.

  Comment by admin — 29. januar 2010 @ 7:51

 8. Sådan en dum dag kan få en til at forbinde forskellige ting med netop de minder – som dine tandlægebesøg!

  Jeg var i udlandet, da vores mis fra min barndom skulle aflives… og da jeg ringede hjem om aftenen sad familien ude i haven, hvor hun var blevet begravet og drak gin/tonic i mere end fornuftige mængder, tror jeg!

  Pudsigt nok var det min far, som var mest rørt – som ellers havde forsvoret, at man kunne få et forhold til en kat 😉

  Comment by Nille — 29. januar 2010 @ 11:20

 9. @Nille: Ja, jeg har fået lavet nogle forkerte associationer, og selv om jeg vitterlig har en meget dygtig tandlæge, er det altså aldrig noget jeg har nydt, at gå der. Ja, gin og tonic var nok ikke det værste bud, sådan en dag. Man føler sig lidt fjollet, for det er jo “kun” et dyr, men sorgen er jo lige så virkelig for det!

  @Jens:
  Ja, det er ikke noget, man glæder sig til. Vi er blevet mere “professionelle” katteejere. De får kun kvalitetsfoder nu, ikke noget af det skrammel fra supermarkedet. Så får vi dem checket og vaccineret en gang om året, og ellers checker vi selv deres tænder og ører og undersøger, om de har utøj, og hvis de har, så behandler vi. Så kan man ikke gøre så meget mere, andet end at ønske dem et godt og langt liv.

  Comment by admin — 29. januar 2010 @ 14:04

 10. Stakkels dig!!! Jeg tænker nogen gange på, hvordan det vil gå den dag jeg skal have en kat aflivet. Jeg tror simpelthen jeg bliver hysterisk – eller noget i den retning. Det må virkelig være en skrækkelig oplevelse!

  Selv om du har stærke bisser, så tror jeg det er godt, at du er tilbage i tandlægens fold! 😉

  Comment by Jens — 29. januar 2010 @ 12:29

 11. Nu bliver jeg nysgerrig vedrørende kvalitetsfoder… Er det noget, I selv tilbereder af råvarer, eller er det tørkost fra Hills eller Royal Canin?

  Comment by Lone — 29. januar 2010 @ 18:05

 12. @Lone: Det er lavkalorietørkost fra Hill’s og Oral Care fra Royal Canin. Vi supplerer med ganske lidt råt kød, rå fisk og en reje i ny og næ, men det er så langt fra hver dag. Våd kattemad køber vi ikke. Det er stort set altid underlødigt.

  Comment by admin — 29. januar 2010 @ 18:41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment