Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

14. februar 2010

Opmagasinering af sne

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 20:40

Kommunens folk er begyndt at fjerne kanterne på visse af byens bobslædebaner. De laver vel plads til noget mere af det kolde, hvide.
Bjerge af sne
Rundt omkring, hvor der før har været en plæne eller en åben plads, bliver den gamle sne så deponeret, og på den måde er vi ved at få vore egne alper her i Hjørring. Jeg hørte om nogle folk lidt syd for os, der havde købt en byggegrund af deres kommune. Der var også blevet deponeret sne på den. Det var de meget lidt begejstrede for, idet de mente, at sneen både indeholdt salt og andre ting, der nok ville få indflydelse på deres og deres haves trivsel i årene fremover. Det skal nok passe. Der kommer også til at gå en rum tid, før de her snebjerge er forsvundet. Jeg tvivler stærkt på, at foråret kommer til tiden i år. Det bliver i hvert fald ikke snefrit den 1. marts, medmindre der indtræffer et mirakel.

Alligevel kan man godt begynde at mærke, at solen varmer, hvis man ellers opholder sig et sted, hvor der er læ. Dagene er også blevet et pænt stykke længere, og det hjælper altsammen.

10 Comments »

 1. Der er visse forårstegn, ja, men jeg tror heller ikke længere på forår pr. 1. marts. Jeg har fødselsdag d. 3.3. og min far påstår, at det var det blideste forårsvejr den dag. I 1953…

  Jeg tør næsten ikke tænke på alt det pladder, der kommer, hvis der pludselig bliver tøbrud!

  Comment by Ellen — 14. februar 2010 @ 22:07

 2. @Ellen: Nej, hvis alt det sne smelter på en gang, vil hele Danmark da blive omdannet til en moderne version af Pløresødallejren! Men jeg kan huske fra tidligere år, at sådan nogle snerester, der er blevet helt sorte, kan ligge rundt om i landskabet hele vejen gennem maj måned. Det pynter bestemt ikke.

  @Madame:
  Der må simpelthen være håb forude, og jo, det går den rigtige vej!

  Comment by admin — 15. februar 2010 @ 10:27

 3. Jeg har også lagt mærke til, at der faktisk er varme i solen nu, hvis man kan finde et sted med læ, og de ekstra par lyse timer er dejlige. Fuglene er begyndt at synge, så der er vel håb forude 🙂

  Comment by Madame — 15. februar 2010 @ 8:33

 4. Ahemmm… kan I ikke lige holde ved sne og frost i fjorten dage mere, saa kan I faa al det foraar I kunne taenke jer. Jeg skal lige hjem og gaa paa fjorden inden den bryder op og smelter. 🙂

  Comment by Tina - omme i London — 15. februar 2010 @ 12:43

 5. Tina, det bliver vist – desværre – ikke noget problem. Her er smadderkoldt, og nu sner det igen!

  Comment by admin — 15. februar 2010 @ 20:26

 6. Ja, det kunne være det samme med sådan en villavejsgletsjer, som end ikke kan bruges i drinks. Jeg foretrækker absolut udlandsis.

  Comment by Eric — 15. februar 2010 @ 20:50

 7. @Eric: Udlandsis, den var god! 🙂 Jeg gad altså heller ikke have en gletcher, hvis den kunne bruges i drinks!

  @Bente:
  Næh, jeg har heller ikke bestilt mere snevejr, men min mening hører vejrguderne altså ikke på!

  @Jens:
  Tjah, man kunne sætte lifts op osv. Det var da værd at overveje. Men hvis det her skal til at være permanent, så har jeg nu godt nok tænkt mig at flytte sydpå.

  Comment by admin — 18. februar 2010 @ 9:54

 8. De der to en halv ekstra lyse time er nu ikke så ringe endda! Men udsigten til ekstra sne torsdag og lørdag gør mig ikke begejstret. Jeg har allerede en bunke på størrelse med dem på dit billede i forhaven. Men det er nu manden og ikke kommunen, der har lavet den ;-).

  Comment by Bente — 15. februar 2010 @ 23:43

 9. Jeg synes faktisk det er smart!!!!! Hvis de lige arbejder lidt mere med de der snebjerge, så kan de snart tage entre for adgang til løjperne – og det kan vel skæppe lidt i kommunekassen. 😉

  Comment by Jens — 17. februar 2010 @ 18:06

 10. Jeg har læst at der på Bornholm er givet tilladelse til at hælde de store mængder sne i havet!! Hvorfor skal der gives tilladelse? Hvorfor er det ikke tilladt bare at hælde det i?????

  Comment by Frode — 29. december 2010 @ 12:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment