Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

19. februar 2010

ABC i ord og billeder: V

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 14:18

Det lakker mod enden, sagde kællingen, hun havde hældt en bøtte fernis ned ad nakken … Nej, det er selvfølgelig bloglegen ABC i ord og billeder, der hentydes til, idet vi allerede er nået frem til bogstav V.

V skal stå for vinterferie, her hos mig. Jeg har nemlig vinterferie fra og med nu! I dag har jeg sammen med mine kolleger været på den gamle skole for at pakke nogle af vores nelliker sammen, så de kan transporteres til den nye skole, hvor vi alle mødes den 1. marts.

Vi har været på den gamle adresse i henved 10 år, så det er da lidt vemodigt (hov, der var et v mere!), sådan at sige farvel og tobak. Nej, altså jeg skal vist have tastaturet på denne bærbare renset her i ferien. Det lader til at være fuldt af klichéer. Men den nye skole ligger mere centralt, og det skal nok vise sig at være en fordel på mange måder. Dog har vi haft kantine på den gamle adresse, fordi vi delte bygninger med en social- og sundhedsskole. På den nye skole er der ingen kantine, så med mindre vi finder på noget kreativt, er det tilbage til madpakkerne. Kan man kalde det for næringssorger?

Bortset fra det, så er det jo desværre stadig i den grad vinter, og det både sner og blæser igen. Det er måske heldigt nok, at vi ikke har lagt de store planer for vinterferien. Men sådan en ferie, hvor der ikke skal ske noget særligt, og som bare er hverdage uden arbejde, er lige efter mit hoved.

Da der er så meget billedsprog i dette indlæg, i form af klichéer, har jeg besluttet, at jeg ikke gider gå ud og tage et billede af snevejret. Det er i øvrigt også ved at være noget så trivielt!

Hvis du vil se, hvad andre har fundet på til bogstav V, kan du klikke her.

35 Comments »

 1. Hvis det var mig, så ville jeg komme til at savne den der kantine. Selv om man måske ikke bruger den hver dag, så er den jo god at have!

  God vinterferie! 😀

  Comment by Jens — 19. februar 2010 @ 15:04

 2. @Jens: Ja, jeg er også ret sikker på, at jeg kommer til at savne den kantine. Jeg har været fast kunde til deres salatbar i alle årene!

  @Sommertid: Jeg håber også, at det bliver godt det nye sted. Det kan være meget godt at skifte omgivelser en gang imellem, tror jeg.

  @Maria: Tak skal du have.

  @Maria: Tak i lige måde!

  @Mor Monsen: Ja, jeg kommer helt sikkert til at savne kantinen! Men sulten kan jo være et godt krydderi.

  @Ellen: Jeg tror desværre ikke, vejret kommer til at passe til kalenderen foreløbig. Men det her kan da ikke blive ved! Jeg tvivler stærkt på, at vi ville kunne få catering, der var til at betale, og som vi kunne blive enige om. Men der er en Fakta lige i nærheden, hvor de sælger sanwiches. Det kunne man bruge, når man havde glemt madpakken, så det går nok.

  @HildeS: Tak skal du have!

  @Madame: Jeg spiste næsten altid salat fra kantinen. Når jeg laver madpakker, regredierer jeg næsten altid til nogle meget kedelige klemmer. Men det kunne da være, at jeg kunne tage mig sammen, et stykke tid i hvert fald. Vi har kun 20 minutters frokost, så der er ikke meget tid at løbe på.

  @Petunia: Ja, jeg tror såmænd også, at jeg kommer til at spare penge. Selvom vores kantine ikke var voldsomt dyr, har jeg tit betalt over 30 kr. for min frokost, og så meget tror jeg ikke, mine madpakker kommer til at koste.

  @TorAa: Ja, men du skal jo også passe din Vinter OL, så det duer da ikke, hvis du rejser! Ja, det er interessant med det logo.

  @BirtH: Tak skal du have!

  @Irene: Jeg håber da ikke, du kommer til skade, når du står slalom! God fornøjelse.

  @Margit: Ja, jeg tror da også, det bliver fint det nye sted.

  @Birgitta Gibbs: Tak i lige måde!

  @Qehenne: Tak skal du have! God weekend til dig også.

  @Ladyinblue: Nej, vinterferie er en virkelig god opfindelse!

  Comment by admin — 19. februar 2010 @ 23:11

 3. Vemodig er det nok å si farvel til noe man har vært med på i 10 år. Men dere skal se at dere får det fint i nytt bygg også.
  Ha en fin vinterferie.

  Comment by Sommertid — 19. februar 2010 @ 15:50

 4. Fint inlägg till v temat och så gott med vinterferie:)
  Ha en trevlig helg!

  Comment by Maria — 19. februar 2010 @ 16:01

 5. Ha en riktigt skön vinterferie!
  Trevlig helg!

  Comment by Maria — 19. februar 2010 @ 16:18

 6. Det hørtes godt ut med vinterferie, og med ny skole. Men synes det er synd om dere mister kantinen. Jeg trodde at det var bare her i Norge at vi måtte drasse med matpakker til jobb og til skole. Mine matpakker kan være ganske kjedelige. Men jeg er alltid så sulten til lunsj (dansk frokost), så jeg spiser hver smitt og smule, og synes at alt smaker godt. Sulten er den beste kokk, siden vi først er inne på klisjeer.

  Comment by Mor Monsen — 19. februar 2010 @ 16:44

 7. Jeg vil ønske dig en rigtig god vinterferie. (Så er vi to 😀 )
  Og når den ferie er slut, er det forår. Siger kalenderen, men jeg har ingen indvendinger herfra…

  Mon ikke I kan få en aftale med en eller anden eller ‘noget’ i din by, så I kan få noget mad leveret hver dag? Nu ved jeg jo ikke, hvor mange I er om det, og der er vel næppe nogen, der gider levere til meget få personer, men det var måske værd at prøve?
  For madpakker kan vi godt undvære.

  Comment by Ellen — 19. februar 2010 @ 16:55

 8. Ønsker deg en riktig så trivelig vinterferie:-))

  Comment by HildeS — 19. februar 2010 @ 17:10

 9. Du er heldig, at du har vinterferie nu! Bare det var mig. En arbejdsplads uden kantine ville ikke genere mig – jeg har altid madpakke med plus grøntsager og frugt. Til gengæld går jeg en tur i middgspausen 🙂
  Ha’ en rigtig god ferie!

  Comment by Madame — 19. februar 2010 @ 18:15

 10. Vinterferie og ny start etterpå. Både fint og vemodig. Begynn å lage deg matpakke! Du kommer til å spare masse penger på det og så kan du bruke pengene på ferietur eller noe:)

  Comment by Petunia — 19. februar 2010 @ 18:32

 11. Ha en vidunderlig Vinterferie.

  Min begynner først torsdag til uken.
  Og lørdagen er det navnedag for familiens lille prins.
  Med andre ord, det blir ingen reise.

  Vinter OL – du vi norske er litt gale i så måte.

  Men sjekk opphavet til logoen. Spennende.
  http://toraa.blogspot.com/2010/02/vancouver-canada-norway.html

  Comment by TorAa — 19. februar 2010 @ 19:03

 12. Et morsomt og litt vemodig innlegg! Bra!
  Håper du får en fin vinterferie og lykke til på den nye skolen!

  Comment by BirtH — 19. februar 2010 @ 19:52

 13. Lykke til i nytt bygg … og god vinterferie. Jeg drar snart til fjells og skal stå slalåm i en uke. Kommer sikkert tilbake på jobb med støle ben! Go’helg!

  Comment by irene — 19. februar 2010 @ 19:54

 14. Ønsker deg en fin vinterferie og en flott start etterpå, i ny skole. Ikke alltid helt lett å slippe det gamle,men det nye blir sikkert fint. takk for kommentar! -Margit-

  Comment by Malys Krok — 19. februar 2010 @ 20:01

 15. Tack, för en trevlig kommentar, den gladde mig!
  Jag önskar dig nu en go’ vinterferie.
  Må väl!
  Birgitta Beep

  Comment by Birgitta Gibbs — 19. februar 2010 @ 20:45

 16. Kos deg masse i ferien.Nyt været og ha en riktig god helg!

  Comment by qehenne — 19. februar 2010 @ 20:53

 17. Tack för kommentaren, Vinterferie är inte fel.
  Ha de gott/Ulla

  Comment by Ladyinblue — 19. februar 2010 @ 22:44

 18. Fint innlegg med klisjéer dette!
  Lykke til med flyttingen!

  Comment by linsky — 19. februar 2010 @ 23:22

 19. @Linsky: Tak skal du have!

  @Marit Johanne: Tak skal du have!

  @Mia: Nu går jeg jo stadig i skole, eller rettere, jeg arbejder på en skole.

  @Rimkogeren: Tja, så længe vi bare ikke smider et n ud og bliver nærige, så går det vel altsammen!

  @Spiderdama: Det sner stadig her, jeg tror snart, det er officielt, at vi er sneet inde.

  @Donald: Der er et køkken det nye sted, så meget ved jeg, men jeg tror nu ikke, vi får nogen frokostdame ansat. Det er ellers en god idé.

  @Lappedamen: Ja, jeg tror der er mange forældre her, som ikke har vinterferie sammen med deres børn. Det kan godt være et problem, specielt når børnene er små.

  @Tino: Næh, det ser heller ikke ud til at ville stoppe her. ;-(

  @Nille: Ja, suppepulvere ville være en mulighed, hvis man ikke gider klemmer hver dag.

  @Gitte J: Det er jo meget nok, at londonerne skal slippe for sne, så langt væk er det jo heller ikke. Jeg kunne ellers godt tænke mig en tur til London. Jeg har ikke været der siden 1978.

  @Bente: Jo tak. Ja, Hjørring er ikke helt ufarlig. To personer svæver mellem liv og død, så vidt jeg har fået oplyst. En ældre mand, som også har fået en fod amputeret, og en ganske ung pige, som har brækket ryggen. Det er nogle ikke ubetydelige naturkræfter, vi er oppe mod, sådan med tonsvis af sne på tagene.

  Comment by admin — 21. februar 2010 @ 9:23

 20. Ha en riktig god vinterferie!

  Comment by Marit Johanne — 19. februar 2010 @ 23:23

 21. Vinterferie, det har jag inte haft sen jag gick på skolan, något länger, mycket, än 10 år…men niste det är jag tvungen till varje dag, man vänjer sig.
  Njut av dina lediga dagar 🙂

  Comment by mia — 20. februar 2010 @ 0:40

 22. Apropos næringssorger, så har I vel næringslov og næringsfrihed til at være næringsdrivende uden næringsbrev. Det må vel være en næringsret!

  Comment by Rimkogeren — 20. februar 2010 @ 9:45

 23. Det er snøstormher i dag.. og vi snør snart inne..
  Ønsker deg en riktig god vinterferie:-)

  Comment by Spiderdama — 20. februar 2010 @ 12:15

 24. Næringssorger kunne man i gamle dage klare ved at hyre en “dame” til at komme i frokostpausen og koge æg, lave mad, kaffe, smørrebrød og somme tider en lun ret. Hvis i presser arbejdsgiveren, kan man ofte få tilskud til den udgift. Den fysiske placering kræver et køkken, men det SKAL der være på en arbejdsplads (eller også hedder det et hvilerum eller noget).

  Pas godt på jobbet, frokosten kan gøre forskellen mellem et godt job og trældom.

  (eller hvad med at sige forskellen mellem klicheerne og engagementet 🙂

  Comment by Donald — 20. februar 2010 @ 12:24

 25. Så deilig å ha vinterferie og ikke ha noen planer. Det kunne jeg også tenke meg, men jeg får vente med å ta ferie til litt senere. Det må jo passe med jobben. Tar nok en dag for å finne på noe morsomt sammen med datteren min som har ferie.

  Comment by Lappedamen — 20. februar 2010 @ 12:24

 26. Ønsker deg en riktig fin vinterferie.
  Her slutter det visst aldri å snø 😉

  Comment by Tino — 20. februar 2010 @ 13:40

 27. Nyd din vinterferie – selvom begrebet muligvis er taget lidt for bogstaveligt i år!

  Jeg er vant til madpakke eller at skulle købe ude… man lærer at blive kreativ; i vinters benyttede jeg mig af suppepulvere med vand fra kaffemaskinen…

  Comment by Nille — 20. februar 2010 @ 18:43

 28. Jeg vil ønske dig en god ferie, jeg har lige sluttet min og skal begynde igen mandag. Vi var en tur i London og der er ingen sne.
  God weekend

  Comment by Gitte J — 20. februar 2010 @ 20:40

 29. He he … ha’ en dejlig vinterferie ;-). Og pas nu på – Hjørring er åbenbart en farlig by at bevæge sig omkring i i disse snetider!

  Comment by Bente — 20. februar 2010 @ 22:29

 30. God ferie – selv om det snør! Og lykke til med ny arbeidsplass. Forstår godt at du vil savne kantinen. Matpakke er lite spennende!! For øvrig har jeg stor sans for “klisjeene” dine!

  Comment by Lise — 21. februar 2010 @ 9:25

 31. @Lise: Tak skal du have!

  @Mona:
  Ja, det er helt skønt at have nogle dage uden fast program. Det eneste, der mangler, er sådan set mulighed for at komme lidt ud på tur, men det gør vi ikke i det her føre.

  @Drengen:
  Tak skal du have!

  @Melusine: Ja, det er dejligt med noget ferie!

  Comment by admin — 23. februar 2010 @ 19:58

 32. Det låter skönt med vinterferie och visst är der skönt att inte behöva göra något särskilt på ferien. Hoppas du ska trivas på den nya skolan. Det är alltid vemodigt att ta farval från något eller någon man trivts med.

  Comment by Mona — 21. februar 2010 @ 21:34

 33. Håper du får en flott vinterferie!!
  Og lykke til med nye lokaler!

  Comment by drengen — 21. februar 2010 @ 21:49

 34. Ferier er alltid velkomne og vinterferie er inget unntak, hos oss begynner den neste uke (dog har noen denne uken).
  Lykke til med nytt arbeidssted og ha en fin ferieuke 🙂

  Comment by Melusine — 22. februar 2010 @ 18:13

 35. Håber du har haft en god vinterferie? 🙂 Trods al den sne vi har haft, og som desværre er på vej ned i alle sine kældere..

  Tak for alle kommentarer på min blog!!

  God weekend

  Comment by Catherine — 27. februar 2010 @ 19:08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment