Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

25. februar 2010

ABC i ord og billeder: W

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 23:00

Så kom vi til bogstav W. Og der må sagen være klar: Det skal stå for www, world wide web. Før i tiden insisterede folk altid på, at webadresser skulle indledes med www, men det er ikke givet, at det er nødvendigt i dag. Men fordi så mange stadig forventer, at adressen indledes med www, sælges de fleste webhoteller i dag med et automatisk subdomæne, der kan tilgås med www. F.eks. kan nærværende website tilgås både med og uden www, og det kan også tilgås med å i stedet for aa. Det er nu, fordi jeg fik den idé at købe domænet årgang54.dk og lade det pege ned i samme mappe. Det ville være for dumt, hvis nogle andre registrerede det domæne foran næsen på mig.

Ellers er det med at lave sider på www og samle på gode domæner blevet til lidt af en sport og en fritidsinteresse for mig, og det har også berøringsflader til mit job. Det startede kort efter år 2000, så vidt jeg husker, med at jeg registrerede hennystewart.dk. Kort efter registrerede vi gordo.dk til min mand. Jeg fandt så på at registrere hennystewart.com, for det kunne da også være interessant. I mange år, når jeg har skullet registrere mig som bruger af et eller andet på www, har jeg opgivet firmanavnet pcircus, så derfor var det nærliggende at registrere pcircus.dk.

Jeg har lavet mange små forklaringer med hjælp til almindelige pc-kvaler, som jeg mange gange pr. e-mail har sendt til folk af mit bekendtskab, der har bedt om hjælp. For at hjælpe mig selv samlede jeg en hel del af disse på pcguru.dk. Jeg kan så nøjes med at henvise til det relevante afsnit der og skal ikke samle det om igen og igen. Jeg har google annoncer på pcguru.dk, og det har givet lidt problemer. Der er åbenbart et ungarsk site, der hedder pcguru, og det får Google somme tider galt i halsen og viser ungarske reklamer!

Jeg begyndte relativt tidligt at lave undervisningsmaterialer, der ligger på hver sit domæne på www. Kig gerne på de links, der ligger ude til højre herfor.

Efter at man har registreret de første 20 domæner, begynder man at miste overblikket, så jeg vil ikke lave remsen færdig, men jeg kan da lige fortælle, at hennys.dk er sidste nye skud på stammen. Det er en billedblog, hvor jeg lægger et billede hver dag.

Hennys www

Er det nu ikke en dyr hobby, kunne nogle måske spørge, og vi ved jo, hvor nærig jeg er… Tjah, .dk domæner koster ca. 40 kr. om året; .com, .net og .eu domæner omkring hundrede kr., så det er ingen herregård. Jeg har mine domæner liggende hos forskellige hosts i den billige ende af skalaen. Alt i alt er omkostningerne ikke skræmmende. Ovenikøbet er det sådan, at visse af mine sites faktisk tjener lidt penge til mig, og da visse af mine undervisningssites er meget velbesøgte, kører det sådan lige lidt mere end rundt.

Nogle af mine sites ligger og samler støv, andre har jeg planer med, nogle arbejder jeg på til stadighed, og atter andre betragter jeg som “færdige”. Alt i alt er de del af min samlede strategi, som er at overtage store dele af www!  Hvorfor skulle jeg ikke have lov til at bygge mig et lille imperium? Ja, jeg spørger bare. 😉

Hvis du vil se, hvad andre har fundet på til bogstav W, kan du klikke her:

33 Comments »

 1. Holddaop…
  Du er da godt nok om dig på www – med eller uden www 😉
  Jeg troede ikke, der eksisterede – eller kunne eksistere – domæner med de meget danske bogstaver æ,ø og å. Det var der da mange danskere, der kunne nyde godt af – håndværkere f.eks. som ikke formodes at få mange kunder fra det store udland.
  Du må bruge en masse tid på at passe, tilse, udbygge og reparere dit ret store spindelvæv?

  Comment by Ellen — 26. februar 2010 @ 0:04

 2. Ellen, det har været muligt at få domæner med æøå i nogle år nu, men det er ikke uden problemer. De virker ikke uden videre i gamle versioner af Internet Explorer, så derfor har man som regel også domænet stavet på engelsk for at være sikker på, at alle kan se det.

  Comment by admin — 26. februar 2010 @ 0:16

 3. WWW – ja det har virkelig snudd verden på hodet.
  Selv har jeg publisert siden 1995.

  Ha en flott weekend

  Comment by TorAa — 26. februar 2010 @ 0:35

 4. @TorAa: Jeg lavede mine første, forkølede forsøg i 1998. Dem har behjertede mennesker heldigvis fjernet igen. 😉

  @Kathrine: Tak!

  @Tino: Man finder jo ud af, at det ikke er særlig svært. Og så er eget domæne også en måde, hvorpå man kan få en kort og nem webadresse.

  @Maria: Tak skal du have!

  @Lotta: Tak skal du have!

  @Lise: Ja, man håber, der er lærdom at finde, i hvert fald for udlændinge, der ønsker at lære dansk.

  @Julie K: Jamen det kan jeg godt forstå. Det var egentlig også lyst til at lære mere, der fik mig til at begynde på det her.

  @Nille: Jeg har faktisk haft henvendelser ang. salg af nogle af mine domæner, men det var ikke helt seriøst, for der var ikke foreslået nogen pris. Men selvfølgelig ville man være til at overtale for millioner … Men det er nu ikke noget, jeg regner med.

  @Spiderdama: Tak skal du have!

  @Lappedamen: Ja, det kan du sige. Men nu er det blevet min hobby, og så er arbejdet jo også foregået over mange år.

  @Margit: Ja, man bliver afhængig, men det er jo netop fordi man kan bruge det til så mange forskellige ting.

  @Hasse A: Tak skal du have!

  @HildeS: Tak skal du have!

  @Petunia: Tak skal du have!

  @GitteJ: Ja, man har da lov at være lidt heldig en gang imellem.

  @Qehenne: Du skal være velkommen!

  Comment by admin — 26. februar 2010 @ 19:41

 5. spennende w 🙂

  Comment by kathrine — 26. februar 2010 @ 0:47

 6. WWW- hva skulle vi gjort uten?
  Må inrømme at domener og slikt er helt gresk for meg, men ser at flere bloggere velger sitt eget domene.

  God helg 🙂

  Comment by Tino — 26. februar 2010 @ 8:16

 7. Härlig lösning till dagens tema:)
  Ha en trevlig helg!

  Comment by Maria — 26. februar 2010 @ 9:41

 8. Underbart
  Vilken snilleblixt att ta detta på W.
  Snyggt jobbat…
  Kramizz Lotta

  Comment by Lotta — 26. februar 2010 @ 10:02

 9. Veldig bra! JEg var ikke klar over det du skriver om ææ, ø og å.Og så skal jeg nok besøke et par av dine sites. Sikkert lærdom å finne der!

  Comment by Lise — 26. februar 2010 @ 10:07

 10. Jeg skjønner ikke så mye av dette, men kunne tenkt meg å lære mer : )

  Comment by julie k — 26. februar 2010 @ 11:13

 11. Jeg er nu alligevel lidt imponeret over, hvor mange du har! Måske er der en dag en meget meget berømt (udover dig selv selvfølgelig), som vil have fingrene i et af dem… og så er du millionær!

  Jeg kunne faktisk købe et domæne med mit efternavn – det er ledigt; men jeg kan vist slet ikke finde ud af alt det tekniske, så jeg holder mig til blogspot!

  Comment by Nille — 26. februar 2010 @ 11:36

 12. Passende W og så flink du er!:-)

  Comment by Spiderdama — 26. februar 2010 @ 12:05

 13. Det var litt av en samling domener du har. Fint at du også kan tjene penger på dem ved hjelp av annonser. Du må jo bruke mye tid ved PC for å oppdatere sidene? Jeg har nok med bloggen min og den pcbruken jeg har på jobben. Orker ikke mer enn det. Ha en fin helg.

  Comment by Lappedamen — 26. februar 2010 @ 14:26

 14. Oi,oi-dette skjønner jeg ikke noe av! Men at de fleste blir mer og mer avhengig av data, det er sikkert! -Margit-

  Comment by Malys Krok — 26. februar 2010 @ 14:48

 15. Morrn.

  Intressant historia.

  Ha de bra.

  Hasse A

  Comment by Hasse A — 26. februar 2010 @ 14:52

 16. WWW. Bra løsning og masse nyttig info.

  Comment by HildeS — 26. februar 2010 @ 14:54

 17. Du er jo skikkelig proff!! Så utfyllende og bra:)

  Comment by Petunia — 26. februar 2010 @ 17:25

 18. Ja, det var godt du fik det inden nogen anden. Godt fundet på.
  God weekend.

  Comment by Gitte J — 26. februar 2010 @ 17:32

 19. Her skal jeg jammen ha en god runde rundt på sidene dine. Driftig er du. God informasjon og flott valg til W.
  God helg!

  Comment by qehenne — 26. februar 2010 @ 18:39

 20. Utrolig spennende og det er litt av et imperie du har bygget!

  Comment by drengen — 26. februar 2010 @ 19:53

 21. @drengen Tak, ja, det er ved at tage lidt overhånd.

  @Mor Monsen:
  Tak skal du have, og tak i lige måde!

  @linsky:
  Ja, og der er faktisk flere endnu. Som sagt, så mister man overblikket efterhånden.

  @Mona:
  Jo, men skal jo begynde et sted, og en blog er jo en udmærket platform.

  @Donald:
  Jeg må indrømme, at når jeg virkelig skal have noget arbejde fra hånden, så kører jeg Windows. Man er vel et vanemenneske, miljøskadet og alt det der. Men når jeg har overskud til at lege lidt med det, så kigger jeg på andre platforme. Jeg har lige opdaget, at min lille Linux netbook ikke kan gå på det trådløse netværk mere. Netværket opdaterer vi jo selvfølgelig af sikkerhedsgrunde, men Xandros har ikke lavet nogle opdateringer siden 2007. Det er bare for ringe. Men måske installerer jeg en Ubuntu på den i stedet, når jeg en gang får ork til det.

  Comment by admin — 27. februar 2010 @ 12:11

 22. Imponerende W-innlegg, og lykke til videre med din imperiebygging.
  God week-end til deg. 🙂

  Comment by Mor Monsen — 26. februar 2010 @ 21:06

 23. Det var en flott løsning.
  Så mange domener!

  Comment by linsky — 26. februar 2010 @ 21:55

 24. Oj, så flitig du är på WWW! Jag är själv ganska ny på WWW. Jag startade min blogg i slutet av september. Något annat har jag inte. Men vill man bygga sig ett imperium, så varför inte.

  Comment by Mona — 26. februar 2010 @ 23:32

 25. Jamen Henny dog – vil du erobre World Wide? Nå så kan vi andre nøjes med Internettet 🙂
  Jeg havde ikke rigtig opdaget, at du bruger Linux som jeg også arbejder med. Jeg har allerede kigget ind på pcguru og fortsætter imorgen …

  Comment by Donald — 27. februar 2010 @ 2:02

 26. oj,oj,oj! Så många. Säger som du andra, detta måste ta tid! Jag är helt grön på detta och begriper faktiskt inte vad ett eget domän är en gång. Men det låter ju kul 🙂

  Comment by mia — 27. februar 2010 @ 14:09

 27. @Mia: Jo, det tager da noget tid, men nogle mennesker strikker meget, og andre laver websider.

  @Ladyinblue: Jeg så ham danse en aften, helt tilfældigt, for jeg følger ikke med i svensk let’s dance som sådan, og jeg må sige, at jeg var overrasket over, hvor godt han faktisk danser.

  @Catherine: Jo, jeg har skam haft en god vinterferie. Jeg har ikke rigtig været nogen steder, for det synes jeg ikke, føret har været til, men det er også fint bare at være herhjemme. Held og lykke med dine domæneplaner!

  Comment by admin — 28. februar 2010 @ 10:14

 28. Hej, tack för titten. Jamen visst www är ju också mycket bra i denna veckas Tema.
  Willy…? Nej, jag kan inte tro att han vinner. Han är en fin personlighet men det finns andra som är mycket bättre på att dansa.
  Ha de gott/
  Ulla

  Comment by Ladyinblue — 27. februar 2010 @ 15:30

 29. Er vildt imponeret over de kreativitet på bogstaven W.. PcGuru m.fl. er nu en gemt link, da jeg selv har leget lidt med tanken om at lave et domæne med mine billeder..

  God weekend 🙂

  Comment by Catherine — 27. februar 2010 @ 19:04

 30. Har vært innom og lest litt på alle domenene dine som du har skrevet om her; fantastisk mye flott og interessant å lese. Du er kjempeflink! Og kreativ!
  Ha ei god uke!

  Comment by BirtH — 28. februar 2010 @ 19:56

 31. @BirtH: Tak skal du have, og tak i lige måde!

  @Madame: Det er du velkommen til!

  @Sister Bonde: Åh, det går lige. 😉 Man mister overblikket, men hvert domæne bruges til sin ting, og er faktisk på den måde med til at skabe orden!

  Comment by admin — 1. marts 2010 @ 21:08

 32. Tænk at du har så mange domæner – jeg vil kigge lidt rundt, når jeg får tid, for det lyder meget spændende, Henny!

  Comment by Madame — 1. marts 2010 @ 8:23

 33. Hold da fest Henny – ka du kom til for domæner 😀

  Spændende at læse om – tak.

  Comment by Sister Bonde — 1. marts 2010 @ 10:34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment