Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

25. februar 2010

Lars Løkke i time-warp?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , — Henny Stewart @ 18:05

Regeringen, som den nu er efter “rouladen”, vil nok mene, at såvel statsministeren som de andre ministre er så absolut up-to-date, som det er muligt. Men jeg tror nu alligevel, at statsministeren kan tænkes at befinde sig i et knap så parallelt univers, sådan 20-30 år efter nutiden.

Jeg bygger teorien på to iagttagelser:

  1. I statsministerens nytårstale beskrev han, hvordan man ikke skal undervise alle børn i en klasse ens. Det er snart 40 år siden, at undervisningsdifferentiering blev almindeligt, og børn i den danske folkeskole har haft individuelle læringsplaner i snart mange år
  2. I går påstod Løkke, at der ikke skal spares så meget som en bøjet femøre på 2010’s offentlige budgetter. Det er mange år siden vi har haft 5-ører, bøjede eller ikke bøjede

Det kunne selvfølgelig også være statsministerens spindoktor, der er lidt ude af trit med virkeligheden. Men det er nok alt sammen et udslag af Løkke-regeringens almindelige ligegladhed med virkeligheden. Vi laver da bare en virkelighed, der passer til os. Regler? Dem følger vi, hvis det passer os. Debat og åbenhed? Kun hvis det er nødvendigt, og det er det jo ikke, så længe Kjærsgård og co. makker ret.

Og nej, jeg forventer ikke, at regeringen post-roulade er meget bedre eller anderledes end den præ-roulade.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment