Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

20. marts 2010

ABC i ord og billeder: Z

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 13:27

Nu lakker det virkelig mod enden i bloglegen. Z ville have været det sidste bogstav i adskillige alfabeter, dog ikke i vores. Hvad skal man dog finde på? Der er jo både zoo, zebra, zoom, zydeco osv. Men jeg har ikke nogle billeder ved hånden, der kan illustrere de ting.

Det har jeg så heller ikke for det ord, jeg vælger, nemlig zap. Zap er den lyd, man hører, idet en myg flyver i døden på myggelampen. I en noget mere højlydt version er det lyden af et lyn, der slår ned. Der er også et verbum, at zappe. Ethvert barn ved jo, at det betyder at skifte  kanal på tv’et, af hvilken grund en fjernbetjening også kan kaldes en zapper, og sådan en kunne jeg godt skaffe et billede af, men I ved alle, hvordan sådan en ser ud, så why bother?

Havde jeg nu været en menneskefjendsk gamling, kunne jeg her have besværet mig over zapper-generationen, der ikke har mere koncentrationsevne end en loppe, men det skal jeg nu afstå fra, dels fordi jeg ikke er en menneskefjendsk gamling, og dels fordi det ikke er rigtigt. Jeg synes nemlig, at flertallet af de unge, jeg møder, er knivskarpe og udmærket i stand til at koncentrere sig om det, de finder vigtigt.

Hvis du vil se, hvad andre har fundet på, kan du besøge abc-bloggen.

21 Comments »

 1. He he, Henny – nej, du er da ikke en menneskefjendsk gamling ;-).

  God weekend!

  Comment by Bente — 20. marts 2010 @ 13:45

 2. @Bente: Næh, det skal sandelig ikke hedde sig! 🙂

  @Annette: Tak skal du have!

  @TorAa: Ja, der var kun en vokal til forskel.

  @Rimkogeren: Ja, ikke sandt?

  @Ellen: Næh, det er ikke kun de unge. Vi zapper også en del her. 😉

  @Björg Nina: Ja, det er jo lige det, ikke sandt? 😉

  @Madame: Jamen så må vi tage stilling til, om fantasien strækker til en omgang mere.

  @Lappedamen: Det kender vi også godt her. Vi har fjernbetjeninger fra apparater, der for længst er gået heden.

  @Drengen: Jeg har efterhånden fået indrettet mig med bærbar, så jeg kan se tv og zappe på samme tid. Det samme gør min mand, så man må sige, at vi multitasker.

  @Margit: Tak skal du have!

  @Randi: Åh ja, det er jeg sikker på, at de kan.

  @Mona:
  Jeg har mere end en gang forsøgt at skifte kanal med mobiltelefonen, men det var især før i tiden, da mobiler var større. 😉

  @Mia: Ja, det kender jeg godt. Det er sjældent, at to mennesker er enige om, hvor meget, der skal zappes. På mange måder var det nemmere, da vi kun havde en kanal …

  @Petunia: Den problemstilling kan jeg nikke helt genkendende til 😉

  @Tino: Vi er da også selv helt gode til at zappe …

  @Qehenne: Man skal jo heller ikke spilde tiden med at sidde og falde i søvn til TV. Så er det nok bedre at zappe trods alt. 😉

  Comment by admin — 21. marts 2010 @ 22:14

 3. Flot og anderledes løsning på det Zvære Z 🙂 God weekend 🙂

  Comment by Anette — 20. marts 2010 @ 14:26

 4. Hurra, du fant et uttrykk som de fleste av kjenner meget godt fra våres dalige liv.

  Jeg har også valgt noe lignende

  Comment by TorAa — 20. marts 2010 @ 16:51

 5. Tak for din kommentar og god weekend.
  Jeg deler helt dit syn på zappergenerationen 🙂

  Comment by Rimkogeren — 20. marts 2010 @ 18:45

 6. Haha – det var allerede Sokrates der sagde et eller andet om den umulige ungdom. Sandheden er nok bare, at den næste generation er anderledes end den forrige, og det er der jo ikke noget galt i. Tværtimod – vi skulle jo gerne udvikle os.
  I øvrigt er det ikke kun unge, der er gode til at zappe – John kan zappe fra 0-100 kanaler på rekordtid, tror jeg 😀

  Comment by Ellen — 20. marts 2010 @ 18:53

 7. Heisann!

  Genialt valg av Z…. og jeg er enig med deg at ungdom slett ikke er ukonsentrerte på det de mener er viktig! Hadde de bare synets mer var viktig!
  Ha en fin kveld!

  Comment by Björg Nina — 20. marts 2010 @ 19:03

 8. Jeg synes du har et i, at de fleste unge er knivskarpe og i stand til at koncentrere sig om det, de finder vigtigt. Jeg læste forresten, at Petunia skriver et sted, at der med 99 procents sikkerhed bliver en ny runde af ABC-legen, og det kan vi jo glæde os til 🙂

  Comment by Madame — 20. marts 2010 @ 19:12

 9. Vi har så mange fjernkontroller at det blir et problem å finne den rette når man skal zappe. En for radio, en for video, en for tv, en for stereo og en for kanalboksen (vet ikke hva det heter). Ha en fortsatt fin helg.

  Comment by Lappedamen — 20. marts 2010 @ 19:32

 10. Herlig innlegg!! Zapperen her i huset er nok bonden, jeg befinner meg mest foran PC’en..
  Fortsatt god helg!

  Comment by drengen — 20. marts 2010 @ 20:20

 11. Et veldig aktuelt ord i tiden! Flott levert!
  takk for din kommentar! -Margit-

  Comment by Malys Krok — 20. marts 2010 @ 22:13

 12. Hehe, bra bidrag! Alltså tänk när vi bara hade två tv-kanaler och ingen fjärrkontroll. Jag måste säga att fjärrkontrollen underlättar mycket. Men när man har en till tv:n, en till videon, en till dvd:n, en till musikanläggningen… Dessutom ligger den trådlösa telefonen och mobiltelefonen framför en på bordet. Inte underligt om man ibland försöker prata i fjärrkontrollen och zappa med telefonen!

  Comment by Mona — 21. marts 2010 @ 0:32

 13. Ha..ha… Håper de kan noe mere enn å zappe:-)
  Bra z-innlegg!! Deilig søndag til deg fra Randi

  Comment by Randi — 21. marts 2010 @ 8:30

 14. Det är inte bara den nyare generation som zappar här i huset, jag kan bli galen på min man och fjernkontrollen vid TV,n 🙂

  Comment by mia — 21. marts 2010 @ 10:35

 15. Min mann er verdensmester på zapping.
  Det er så irriterende… man får med seg litt av nyhetene, litt av en dokumentar, litt komiserie og slutten av en film og hvis man ikke følger skikkelig med, så tror man det er samme programmet, men forstår ikke sammenhengen;)

  Comment by Petunia — 21. marts 2010 @ 11:43

 16. Her zappes det ivrig. Det er tenåringene i huset som står for mesteparten av zappingen her 😉
  God søndag

  Comment by Tino — 21. marts 2010 @ 12:07

 17. JEg er ganske selektiv når det gjelder hva jeg ønsker å se på TV. Men for all del kan jeg være flink til å zappe også, men slår nok ikke mannen i huset. Ha en flott uke!

  Comment by qehenne — 21. marts 2010 @ 18:25

 18. Det var et utmerket innlegg! Jeg tror nok den gjennomsnittlige konsentrasjonsevnen hos de unge er kortere enn den var for tjue år siden. Men det er ikke deres skyld, tror det kommer at alt det de utsettes for i dag av pc, mobil, tv ol.l.

  Comment by BirtH — 22. marts 2010 @ 18:30

 19. @BirtH: Tak skal du have. Jeg tror noget af det kan ligge i, at unge er mere kritiske. De nægter at sidde og kede sig. Og det kan jeg på en eller anden måde se en hel del positivt i.

  @Julianna: Jeg er også selv ret god til at zappe, og jeg overvejer at installere sådan en myggelampe ude på terrassen. Jeg kan ikke fordrage de små snurrebasser!

  @Melusine: Ja, de kan godt koncentrere sig, hvis de kan se meningen med det.

  Comment by admin — 24. marts 2010 @ 21:31

 20. Haha..
  “Bzzzzzzzzzzzzzz” *ZAP* 😀 Jeg hører det for meg, at myggen kommer susende rett inn i fella.

  Og zappe, ja det gjør jeg rett som det er!!!

  Ha en strålende uke videre, med eller uten kaffe 🙂

  Comment by Julianna — 23. marts 2010 @ 8:57

 21. Ikke så enkelt å fotografere zap-lyden…hehe! Men du har rett; de fleste unge klarer utmerket godt å konsentrere seg om det de finner viktig 🙂

  Comment by Melusine — 23. marts 2010 @ 23:11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment