Log ind | Hverken fyrre, fed eller færdig!

8. april 2010

Hvorfor blogger du egentlig?

Filed under: Blandet — Tags: , , , , , — Henny Stewart @ 9:24

Spørgsmålet kommer op i forbindelse med, at jeg har læst Julia Lahmes e-bog, “Kloge kvinders guide til blogging”. I bogen fortæller JL blandt andet om bloggens fordele frem for de statiske sider, om hvordan en blog kan være med til at “brande” foredragsholdere og forfattere, hvordan en blog kan føre til større salg osv. Hun fortæller også om de forskellige slags blogge, modeblogge, kreative blogge osv. Hun kommer også rundt om kommentarer og det leben, der kan udfolde sig i sådan et kommentarspor, og hvordan blogging er fælleskab, udvikling og udveksling af idéer. Altsammen sikkert rigtigt og dog af begrænset relevans, ligesom der heller ikke var noget decideret nyt at hente.

Hun afslører så, at hun startede sin egen blog, fordi hun ikke kunne holde ud ikke at have noget at skrive på, da hun var færdig med sin første bog. Det fik mig til at spørge mig selv, hvorfor jeg egentlig blogger.

Jeg har startet mange blogs og ladet dem sande til. Denne blog startede jeg i oktober 2008, og jeg ved godt, hvorfor jeg startede den, men det var nu lidt “tongue in cheek”, og spørgsmålet er så også, hvorfor jeg bliver ved. Det første koncept holdt jo ikke særlig længe, af gode grunde.

Sådan set har jeg ikke noget, jeg skal sælge. Jeg vil måske nok gerne påvirke mine læsere, men ikke mere end jeg ellers vil i almindelig omgang med mine medmennesker. Der er altså ikke tale om noget korstog, sådan helt generelt, selv om jeg selvfølgelig har noget at sige af og til om mange forskellige emner.

Mere udadvendt, end folk er flest, er jeg heller ikke. I hvert fald er det ikke ekshibitionisme, der får mig til at blogge. Sådan set tror jeg ikke, jeg har fundet de vises sten på nogen måde, hverken når det gælder boligindretning, håndarbejde, madlavning eller noget andet i den boldgade. Men det er der så mange andre der har gode bud på, som jeg da også læser med hos med stor fornøjelse. Onde tunger kunne måske finde på at sige, at hvis jeg ikke har nogle gode grunde til at blogge, så skulle jeg hellere tage at lade være. Men indtil videre tror jeg, at jeg fortsætter. Med ujævne mellemrum.

Den gode grund til, at jeg blogger er måske ikke ulig Julias. Jeg kan godt lide at skrive! Og jeg kan godt lide at snakke med folk i kommentarsporet, både her og på deres blogge.

E-bogen fik man gratis med Julia Lahmes nyhedsbrev for april. Julia Lahme holder også workshop til en sær masse penge, hvor man kan lære mere om bloggeri. Det føler jeg ikke noget behov for. Jeg foretrækker nok at gøre mine egne erfaringer og iagttagelser, og de koster ikke alverden.

14 Comments »

 1. Det er sjovt, Henny, men jeg kunne ikke drømme om at læse en e-bog om ‘Kloge kvinders guide til blogging’. Det er da sjovere bare at blogge og at føle sig frem. Men jeg kan se at utroligt mange bloggere hurtigt holder op igen. Måske var det ikke det, de troede? Jeg tror ikke man kan læse sig til det i en guide. At opdele os i håndarbejds- og madbloggere fx, synes jeg, er helt hen i vejret.

  Comment by Madame — 8. april 2010 @ 10:48

 2. Nu blev jeg jo lidt nysgerrig, og eftersom det ikke kostede noget, så … Men du har ret: Jeg vil også nødigt sættes i bås som blogger. Og når jeg tænker efter, så er det altså også de blogge, der handler om lidt af hvert, som har optaget bloggeren til forskellige tider, der er mest interessante for mig at læse. Jeg tror ikke, jeg abonnerer på nogen blogge, der kun handler om mad eller indretning, f.eks. Men jeg tager det gerne med! Det, der for mig gør en blog interessant, er, at man kan fornemme, at det er et rigtigt menneske, der er ved tasterne. Men det er nu heller ikke i modsætning til de synspunkter, Julia Lahme fremfører.

  Comment by admin — 8. april 2010 @ 12:27

 3. Jeg har set ‘gode’ råd om, at man skal sørge for at have en rød tråd, når man blogger, men det er jeg ikke nødvendigvis enig i (fremgår vist også med al ønskelig tydelighed på min egen blog).
  Jo, hvis selve blogtitlen antyder, at det er et bestemt emne, der behandles, skal man selvfølgelig holde linjen, men ellers er jeg ganske enig i, at ‘alt mellem himmel og jord’ er glimrende og interessant at læse, hvis ellers det bliver ført og holdt i et sprog, der er til at holde ud at læse.

  Du har en god pointe i, at man skal kunne fornemme mennesket bag bloggen. Det kan man sagtens gennemføre uden at udlevere sig selv totalt, hvilket du selv er et glimrende eksempel på.

  Endelig er det jo et glimrende medie til at få luftet både sine meninger og sine små eller store hvedagsglæder – det er jo ikke altid, det er relevant at fremture med dette i frokostpausen.

  Comment by Ellen — 8. april 2010 @ 14:47

 4. Jo, der kan være en vis ventilerende effekt af at blogge, det skal ikke nægtes, selvom man jo ikke udbasunerer alt muligt. Jeg tror ikke, at der er noget emne, jeg kunne holde ud at blive ved med at skrive om, hvis jeg skulle skrive udelukkende om det. Det ville nok heller ikke blive særlig læseværdigt, hvis jeg forsøgte, så det skal jeg undlade.

  Comment by admin — 8. april 2010 @ 14:59

 5. Et yderst interessant emne; og lidt svært at kommentere med sin politiske korrekthed i behold!

  Jeg ved ikke, hvorfor jeg begyndte at blogge – sikkert for familien. De første 4-5 måneder var det da også kun dem, der læste med fordi jeg ikke kommenterede andre steder og i øvrigt ikke mente, at det var interessant for andre end familien.

  Der er helt sikkert en ventilerende effekt – men jeg vil heller ikke falde i fælden af at skulle blogge hver dag blot for at fortælle ligegyldigheder. Jeg fandt ret hurtigt nogle referencer, som passede til min personlighed – såsom at svare på kommentarer – og det har nok formet mig. Jeg kan ikke se formålet med de blogge, der primært er for at være på hver dag hele dagen uden hensyntagen til læsere! Og jeg gider ikke læse om, at man nu har lavet en kop kaffe!

  Jeg tror, at man skal være meget bevidst om, at det ikke er for at udfylde en tomhed et andet sted… men for at udtrykke sig ganske enkelt!

  Som Ellen skriver, så skal man fornemme personen bag – og hvis det billede bliver for ‘fuzzy’, så kan jeg ikke med det.

  Comment by Nille — 8. april 2010 @ 20:48

 6. Jeg har også tit undret mig over indlæg, der kun handlede om, at man havde lavet en kop kaffe eller te. Den slags kan jeg også hurtigt blive færdig med. Men nogle bloggere bruger den slags hverdagsagtige ting til at angive tonen i det, de har at sige, og så er der utroligt mange, der har ment, at de skulle kopiere det, uden at de rigtigt har forstået meningen. De har med andre ord gjort sig skyldige i en gang cargo cult, på en måde.

  Jeg tror, at det der har fået mig til at fortsætte længere med denne blog end med de andre netop er, at jeg har fået læsere. Og ja, jeg lægger også vægt på at svare på kommentarer, hvis jeg overhovedet kan.

  Comment by admin — 8. april 2010 @ 20:56

 7. Jeg har jo først lige udgivet indlæg nr. 100 (hurra!!!) – så jeg er ret ny i blogland. Men jeg er da godt nok blevet glad for det…

  Jeg vil også hellere føle mig frem og bare skrive, hvad der falder mig ind. Det, jeg lige nu går og tænker på måske. En blandet landhandel på den gode måde… 🙂

  Den eneste røde tråd jeg selv har er, at jeg IKKE vil skrive om noget surt, negativt og modbydeligt. Den slags kan man læse så mange steder…

  Comment by Mia Folkmann — 9. april 2010 @ 8:43

 8. Jeg går også ind for den blandede landhandel. 😉 Jeg vil heller ikke decideret opsøge det sure, negative eller modbydelige, men jeg vil ikke afholde mig fra at skrive, om det, der optager mig, og der kan jo godt være mindre sjove ting imellem.

  Comment by admin — 9. april 2010 @ 14:49

 9. Gode ord – tak for fint indlæg.

  Comment by Sister Bonde — 9. april 2010 @ 17:38

 10. Tak! Det er altid godt at få ros. 🙂

  Comment by admin — 9. april 2010 @ 22:20

 11. Vigtigt indlæg. Jeg tænker ofte selv på det samme, men holder af en eller anden grund alligevel på med bloggen . Hvorfor – det må jeg tænke noget nærmere over. Jeg følger med interesse med i din blog, måske bl.a. fordi vi har samme baggrund som indvandrerlærere – så hold ud!

  Comment by Anna Marie — 10. april 2010 @ 18:28

 12. Ja, man skal da tænke over, hvad man laver og hvorfor, men netop med en blog er det nok vigtigt, at det ikke bliver alt for fortænkt. Den røde tråd kunne jo være, det man nu er optaget af pt. Jeg følger også med hos dig, af samme grund.

  Comment by admin — 10. april 2010 @ 19:59

 13. Det var interessant, og jeg kan ikke lade være med at vende spørgsmålet på hovedet; Hvorfor læser jeg din blog? Og jeg skal ikke tænke længe over svaret: jeg synes du skriver en masse spændende og interessante indlæg. Man bliver aldrig mødt af en masse indholdsløse indlæg. Derfor er det altid spændende at følge din blog! Eller sagt på en anden måde; du formidler nogle spændende tanker…. det er formodentlig også derfor du blogger.

  Men jeg tror, at det er et godt spørgsmål at stille sig selv en gang imellem! Jeg blogger, fordi jeg brænder sammen indvendig, hvis jeg ikke kan komme af med alt det jeg går og tumler med til daglig. 😀

  Comment by Jens — 13. april 2010 @ 10:52

 14. Mange tak! Jeg følger med hos dig, bl.a. fordi jeg synes, det er spændende at følge med i alle dine kulturelle oplevelser. Det er næsten helt eksotisk for mig!

  Comment by admin — 13. april 2010 @ 16:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment